search
Waarom werd deze prachtige en zeer mysterieuze Netflix-serie in hemelsnaam gecanceld?
Series / Nieuws

Waarom werd deze prachtige en zeer mysterieuze Netflix-serie in hemelsnaam gecanceld?

De prachtige serie 'The OA' werd naar onze mening veel te vroeg stopgezet.

Door de jaren heen zijn er de nodige series gecanceld waar wij nog veel langer van hadden willen genieten. Eén van deze series was The OA.

The OA is een Amerikaanse science-fictiondramaserie die werd uitgezonden door Netflix. Voor het eerst in december 2016. Met zijn unieke en intrigerende verhaallijnen verzamelde de serie destijds een zeer toegewijde schare fans.

Plot


Het verhaal van de serie gaat over de terugkeer van een jonge blinde vrouw, Prairie Johnson, gespeeld door Brit Marling. Prairie was al zeven jaar vermist en wordt geconfronteerd met een verwarrende en spannende situatie: ze heeft haar zicht teruggekregen.

Ze noemt zichzelf nu The OA en beweert dat ze niet alleen haar zicht heeft herwonnen, maar ook een hele reeks bovennatuurlijke vaardigheden heeft ontwikkeld.

Flashbacks


Het verhaal ontplooit zich in flashbacks terwijl The OA haar ervaringen deelt met een groep lokale jongeren en een leraar, die uiteindelijk haar toegewijde bondgenoten worden in haar missie om een groter mysterie te ontrafelen.

Bekijk op instagram


De serie daagt de kijkers uit om zelf na te denken en hun eigen interpretaties te vormen over wat er echt aan de hand is. Elk personage heeft een unieke achtergrond en worstelt met zijn eigen demonen, wat hen tot meerlagige en boeiende figuren maakt.

Cancel


Helaas was The OA geen lang leven beschoren. Na twee seizoenen werd de serie in 2019 helaas stopgezet, en dat liet ons en veel fans toch wel onvoldaan achter.

Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen