search
Deze spraakmakende 'Depp v. Heard'-docu staat op het punt om Netflix te veroveren
Series / Nieuws

Deze spraakmakende 'Depp v. Heard'-docu staat op het punt om Netflix te veroveren

Ongeveer een jaar na de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard komt Netflix met de documentaire 'Depp v. Heard'.

Netflix heeft de trailer onthuld van de nieuwe docuserie Depp v. Heard. In deze serie wordt de beruchte rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard verkend, die uitgroeide tot een van de grootste mediasensaties in de recente geschiedenis.

Het proces, dat werd gehouden van 11 april tot en met 1 juni 2022, volgde de resolutie van Johnny Depp's claim van $50 miljoen wegens smaad tegen zijn ex-vrouw Amber Heard, en haar tegenzaak van $100 miljoen. De uitzendingen van het proces zorgden voor een mediasensatie en het aantal kijkers op de Law & Crime-netwerkapp nam tijdens het evenement met 50% toe.

Benadering


Netflix heeft nu dus de officiële trailer uitgebracht voor de aankomende Depp v. Heard docuserie, die diep ingaat op de rechtszaak en de bredere context hiervan. De teaser presenteert welke benadering die de serie zal nemen. De getuigenissen van Depp en Heard worden naast elkaar geplaatst.

Ook zullen de reacties op de rechtszaak op online platforms bekeken worden, waaronder YouTube en TikTok. Het is makkelijk te begrijpen waarom Netflix deze specifieke benadering van de Depp v. Heard-rechtszaak heeft gekozen. Om te beginnen zijn de feitelijke gebeurtenissen van het proces al gedramatiseerd door Tubi in de film Hot Take.

Aandacht


Dat een rechtszaak zoveel aandacht kreeg was uniek, maar niet verrassend. Depp is een enorme filmster met drie Oscar-nominaties op zijn naam, die films heeft geleid in grote franchises, waaronder Fantastic Beasts en Pirates of the Caribbean. Heard is ook een prominente actrice, wiens meest herkenbare rol Mera is in Aquaman en het grotere DC Extended Universe.Omdat het zulke bekende sterren betreft, was het proces voer voor speculatie en discussie. Het valt nog te bezien welke invalshoek Depp v. Heard op de situatie inneemt. De documentaire is vanaf 16 augustus te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen