search

Ons nieuws van vrijdag 28 juli 2023

Acteur Jim Parsons onthult: 'Ik had direct een crush op deze The Big Bang Theory collega'
Series / Nieuws

Acteur Jim Parsons onthult: 'Ik had direct een crush op deze The Big Bang Theory collega'

Jim Parsons strooide met complimenten tijdens 'The Late Show with Stephen Colbert'.

De opnames voor de eerste aflevering van The Big Bang Theory waren nog niet eens begonnen of Jim Parsons had al een 'crush' op een van de andere hoofdrolspelers van de serie.

Jim Parsons, die Sheldon Cooper speelde in de serie, herinnert zich nog goed wat zijn eerste gedachten over een van zijn medespelers waren. In The Late Show with Stephen Colbert vertelde hij het volgende.

Knap en getalenteerd


"Ik vond Kunal een hele knappe man. Ik ben altijd gecharmeerd van bruin haar en bruine ogen, dus hij paste perfect bij mijn voorkeuren. Later besefte ik ook hoe getalenteerd hij was, maar dat kostte wat tijd,".

Parsons heeft het hier over medespeler Kunal Nayyar, die de rol van Rajesh Koothrappali vertolkte in de serie. Nayyar was bij dit interview in The Late Show with Stephen Colbert aanwezig en zat er, onder de indruk van dit oprechte compliment, blozend naast.

Kijk hier lekker wat oude afleveringen van The Big Bang Theory op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cruciale fout in 'The Wheel of Time' seizoen 2 wordt wonderbaarlijk goed hersteld
Series / Nieuws

Cruciale fout in 'The Wheel of Time' seizoen 2 wordt wonderbaarlijk goed hersteld

Een belangrijk onderdeel van de mythologie lijkt gecorrigeerd te zijn na kritiek.

Op 1 september is het zover en kunnen de fans genieten van een nieuw en ongetwijfeld spectaculair seizoen van The Wheel of Time. Seizoen 1 is in het algemeen goed ontvangen, maar er waren ook wat punten van kritiek.

Dit betrof onder andere de weergave van de Ene Kracht. Deze bevat in Robert Jordans boeken de nodige diepgang en mystiek, maar werd in eerste instantie maar flets weergegeven. De trailer voor seizoen 2 is hoopgevend wat dat betreft.

Behoorlijk kleurloos


Tot grote teleurstelling van kijkers was de visuele weergave behoorlijk kleurloos. De Ene Kracht kent een mannelijke en een vrouwelijke kant, de saidin en de saidar. Daarnaast bestaan er binnen de Ene Kracht vijf stromen, namelijk aarde, wind, vuur, water en geest. Degenen die de gave hebben om de Ene Kracht te geleiden kunnen meestal een of twee stromen geleiden.

Trouw aan het bronmateriaal


In de nieuwste trailer, die je hieronder kunt bekijken, is te zien dat er verschillende kleuren te zien zijn in de shots waarin de Ene Kracht wordt geleid door de personages. Dit betekent dat de makers voor een weergave lijken te kiezen die trouw is aan het bronmateriaal.

Het is nog even afwachten hoe men het precies heeft uitgewerkt mede met het oog op mannelijke en vrouwelijke geleiders. De gevechten zullen ongetwijfeld spectaculairder ogen door de visuele aanpassing naast het feit dat de Ene Kracht de creatieve weergave krijgt die deze verdient.

Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit nieuwe scifi-avontuur kijk je nu op Netflix
Films / Nieuws

Dit nieuwe scifi-avontuur kijk je nu op Netflix

Vanaf donderdag 27 juli stream je de sciencefiction film 'Paradise' van Duitse komaf bij Netflix. Stream hem snel of voeg hem toe aan je watchlist.

Wanneer je dol bent op sciencefiction en tijdmanipulatie, lijkt dit een film te zijn die je gezien moet hebben.

De film van regisseurs Boris Kunz, Tomas Jonsgarden en Indre Juskute is alleen bij Netflix te zien. Netflix weet de laatste tijd erg goed te scoren met Europese films, nu afwachten of Paradise net zo'n succes gaat worden.

Synopsis


We volgen een man die werkt bij een tijdmanipulerend biotechbedrijf, hij ziet steeds meer donkere kanten van het bedrijf naar boven komen.

Zijn vrouw wordt in de tussentijd gedwongen door een verzekeringsschuld om veertig jaar van haar eigen leven op te geven. Hij gaat wanhopig op zoek naar een manier om deze jaren weer terug te krijgen.

Cast


In Paradise zien we Numan Acar (Homeland), Iris Berben (Rosa Roth), Alenya Cara (Love Addicts) en Clovis Kasanda (The Seikh).Paar reacties


Ondanks dat de film vanaf donderdag te streamen is, zien we tot nu toe een heel klein aantal stemmen bij IMDb. Tot nu, en dat gaat zeker nog veranderen, zien we een 5.3/10.

Bij Rotten Tomatoes zien we nog geen score, maar er is wel een reactie te lezen van een van de critici. "De film dreigt slechts een schietpartij met een hoog octaangehalte te worden, maar het kwikachtige plot houdt de zaken op het goede spoor met een opeenvolging van blinde wendingen."

Bij Netflix


Vanaf donderdag 27 juli stream je de film op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel's 'She-Hulk' spot met finale 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Marvel's 'She-Hulk' spot met finale 'Secret Invasion'

Het slot van Marvel's nieuwste serie is niet geheel positief ontvangen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat Marvel's nieuwste serie Secret Invasion wisselvallig ontvangen is, is nog zacht uitgedrukt. De slotepisode heeft echter nog meer kritiek verzameld dan de eerdere episodes van de mini-serie.

Secret Invasion eindigde met een enorm spektakel dat uit het niets leek te komen. De finale paste daarnaast niet bij de 'slow-burner' die de serie was vergeleken met de meeste MCU-producties. Ook werd de keuze van hoofdpersonage Nick Fury om de aarde te verlaten bekritiseerd.

She-Hulk


Verschillende fans merkten op dat er een ironische band is met She-Hulk. In die Marvel-serie werd vorig jaar een vergelijkbaar over-de-top slotgevecht teruggedraaid door Jennifer 'Jen' Walters.

Ironisch genoeg koos Secret Invasion dus voor een finale die Marvel een jaar geleden nog belachelijk maakte. Wat dat betreft zijn de verbaasde en teleurgestelde reactie van fans meer dan begrijpelijk.

Disney+


Wil je zelf het slotspektakel van Secret Invasion bekijken en beoordelen? Dat kan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Joffrey-acteur uit 'Game of Thrones' is onherkenbaar in zijn nieuwe tv-serie
Series / Nieuws

Joffrey-acteur uit 'Game of Thrones' is onherkenbaar in zijn nieuwe tv-serie

Iedereen hield ervan om hem te haten. Nu heeft hij een nieuwe rol gekregen.

Het gezicht van Jack Gleeson is er een dat we waarschijnlijk voor altijd meteen zullen linken aan het gezicht van koning Joffrey uit Game of Thrones. Maar in deze nieuwe rol doen ze er alles aan om hem er anders uit te laten zien!

De BBC heeft een eerste beeld getoond van de rol van Gleeson in een serie gebaseerd op The Famous Five-boeken van Enid Blyton. De acteur speelt Wentworth, en met zijn bruine haar en snor ziet hij er wel degelijk anders uit.

Gleeson in The Famous Five


Onder de andere haarkleur en de snor schuilt echter nog steeds het sluwe gezicht van Joffrey, dat simpelweg niet te verbergen valt. Sinds zijn rol in Game of Thrones heeft Gleeson niet veel acteerwerk gedaan, waardoor we ook weinig andere personages hebben om zijn gezicht aan te linken.

Misschien dat The Famous Five eindelijk ervoor gaat zorgen dat Gleeson en Joffrey niet meer zo onafscheidelijk aan elkaar verbonden zijn. Want heel je leven doorbrengen als koning Joffrey, dat kan geen fijne ervaring zijn.The Famous Five op BBC TV


The Famous Five volgt vijf jonge ontdekkers als ze op hun pad "verraderlijke avonturen vol actie, opmerkelijke mysteries, ongeëvenaard gevaar en verbazingwekkende geheimen" tegenkomen.

Naast Jack Gleeson spelen ook Ann Akinjirin, James Lance en Diana Quick in de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Secret Invasion'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Secret Invasion'

De superhelden en de actie zijn de helft van de tijd ver te zoeken in deze Marvel-serie.

Regie: Ali Selim | Cast: Samuel L. Jackson (Nick Fury), Ben Mendelsohn (Talos), Olivia Colman (Sonya Falsworth), Emilia Clarke (G'iah), Don Cheadle (Rhodey), Kingsley Ben-Adir (Gravik), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 36-56 minuten | Jaar: 2023

Men moet van goeden huize komen om nog chocola te kunnen maken van het Marvel Cinematic Universe. Niet alleen vlogen de superhelden letterlijk en figuurlijk om de oren, de chaos was compleet bij de laatste Avengers-films, waarin 'de Snap' en 'de Blip' werden geïntroduceerd. Na deze grote superheldenschoonmaak vlogen de verhaal- en tijdlijnen alle kanten op, waarbij bovendien het multiversum voor zo mogelijk nog meer verwarring zorgde. Knappe kop die hier nog wijs uit kon worden.

Daar kwam nog eens bij dat Marvel dezelfde kant op is gegaan als Star Wars, waarbij diverse spin-offs en televisieseries de janboel nog groter maakten. Het is altijd een prettige bijkomstigheid wanneer zo'n project min of meer zonder enige voorkennis te volgen is. De nieuwste Marvel-serie, Secret Invasion, sluit aan op de gebeurtenissen van Captain Marvel, waarin buitenaardse rassen elkaar het leven zuur maakten.

Het enige dat je bij aanvang moet weten, wat tot in den treure wordt uitgelegd, is dat de winnaars van de strijd, de Skrulls, zonder thuisplaneet zitten en dat voormalig S.H.I.E.L.D.-baas Nick Fury ze een nieuw onderkomen heeft beloofd. Het is een belofte die niet alleen schuld maakte, maar ook onmogelijk ingelost kon worden. Inmiddels lopen er op onze aardkloot een miljoen Skrulls rond.

Makkelijk kan je ze niet herkennen, omdat het buitenaardse volkje allerlei gedaantes kan aannemen. Ook is er onderling de pleuris uitgebroken. Voormalig leider Talos is uitgeregeerd en moet het met Fury opnemen tegen een groep agressieve dissidenten onder leiding van Gravik. Deze brute leider weet Talos' dochter G'iah aan zijn zijde te krijgen en heeft als voornaamste doel mensen tegen elkaar opzetten om zo de planeet in te pikken.

Tot zover opvallend overzichtelijk. Waar deze zesdelige serie echter de mist in gaat is dat het gegeven van gedaantewisselaars wel heel erg makkelijk van pas komt om allerlei wendingen mee te realiseren of plotgaten mee te vullen. Het is een weeffout die niet meer te herstellen blijkt. Met miljoenen geheime Skrulls is het geen verrassing dat de groene mannen en vrouwen tot in de hoogste militaire en politieke regionen zijn doorgedrongen, terwijl de echte hotshots zijn ontvoerd.

De onthullingen hebben een immens stupide gehalte en voelen aan als gemakzucht. Het komt om de haverklap voor dat een Skrull ontmaskerd wordt en je je als kijker toch een beetje beetgenomen voelt. Dit fenomeen doet zich vooral voor in het begin van de serie en zit de actie naarstig in de weg.

Voor een Marvel-serie leunt Secret Invasion verrassend of zelfs teleurstellend weinig op superhelden. In de vijfde aflevering verkondigt Fury dat hij niet altijd maar de superkrachten van stal wil halen om wereldproblemen op te lossen. De voornaamste krachten van de Skrulls zijn toch vooral de gedaantewisselingen en hun zelfhelende vermogens. Na de spectaculaire openingsaflevering stort de boel al snel in. Er wordt meer gepraat dan gevochten. Na een ruwe aanslag in de vierde aflevering herpakken de makers zich, maar het valt te bezien of het publiek dan nog aan boord is.

Samuel Jackson heeft aangegeven dat hij zijn personage meer wilde uitdiepen en we komen inderdaad meer te weten over Nick Fury en wat hij heeft uitgespookt sinds de Blip. Tussen de vechtende autoriteiten, Fury en Skrulls door laveert Olivia Colman met een heerlijke bijrol. Als MI6-agent weet ze de keurige Britse zweem van beschaving te combineren met onorthodoxe (onderzoeks)methoden. Colman heeft er zichtbaar plezier in en brengt haar enthousiasme over. Ze zorgt bovendien voor de broodnodige humor te midden van de vele politiekgetinte dialogen.

In een tijd van nepnieuws, kunstmatige intelligentie en deepfakes hebben de schrijvers de kans onbenut gelaten om de strijd tussen de mensheid en de Skrulls aan te laten sluiten op de actualiteit. Er waren legio haakjes te verzinnen waarin deze Marvel-serie urgentie had kunnen krijgen, maar zij gaat gebukt onder een warrig plot, waarin dikwijls de saaiheid toeslaat. Onder de streep is Secret Invasion bovenal teleurstellend en traag.

★★☆☆☆

Secret Invasion is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' gecanceld na dit derde seizoen? De geruchten nemen steeds verder toe
Series / Nieuws

'The Witcher' gecanceld na dit derde seizoen? De geruchten nemen steeds verder toe

Een vierde seizoen is al aangekondigd, toch wakkeren de geruchten dat het derde seizoen het laatste is steeds verder aan.

Netflix bracht op 27 juli het tweede deel van het derde seizoen van The Witcher uit, waarin Henry Cavill nog steeds de rol van Geralt of Rivia vertolkt. In het vierde seizoen zal Liam Hemsworth als zijn vervanger worden geïntroduceerd. Of is er nu toch iets vreemds aan de hand?

De productie van het vierde seizoen van The Witcher lijkt te zijn opgeschort tot ten minste 2024. Ondanks de eerdere bevestiging van een vierde seizoen, is het momenteel feitelijk onduidelijk of de productie wel zal worden hervat.

Stakingen


De meest logische verklaring voor de onderbreking zijn natuurlijk de stakingen van de scenarioschrijvers en acteurs in Hollywood, maar er kunnen ook andere factoren meespelen die het einde van The Witcher kunnen betekenen.

Op internet zoemen inmiddels geruchten rond dat de serie misschien nooit meer zal worden voortgezet met Liam Hemsworth als hoofdrolspeler, aangezien deze rol in 2024 misschien wel helemaal niet in zijn schema past.

Twijfels


De eerdere beslissing om de serie voort te zetten staat mogelijk onder druk. The Witcher heeft hoge kosten en de kijkcijfers zijn geleidelijk gedaald, wat twijfel heeft gezaaid over de toekomst van de serie.

De controverse rond het vertrek van Cavill en de komst van Hemsworth heeft ook de fan community verdeeld, met angst voor een boycot. Dit heeft Netflix mogelijk aangezet om de onderbreking te gebruiken om hun strategie aangaande The Witcher te heroverwegen.Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van Apple TV+'s beste series krijgt derde seizoen: startdatum bekend
Series / Trailer

Een van Apple TV+'s beste series krijgt derde seizoen: startdatum bekend

Deze serie is na 'Ted Lasso' de best bekeken Apple TV+-serie ooit.

De populaire dramedy The Morning Show start binnenkort met het derde seizoen. Verwikkelingen zowel voor als achter de schermen tonen een realistisch beeld van hetgeen komt kijken bij een ochtendprogramma.

Zaken als de MeToo-beweging en Covid kwamen eerder in het verhaal aan bod. De ijzersterke cast, met onder andere Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Julianna Margulies krijgt versterking in de vorm van ondermeer Jon Hamm (Mad Men) en Nicole Beharie (Shame).


Hamm speelt Paul Marks, die het netwerk UBA wil overnemen, terwijl Beharie de nieuwe presentatrice Christine Hunter neer zal zetten. The Morning Show is geïnspireerd op het non-fictieve boek Top of the Morning door journalist Brian Stelter.

The Morning Show heeft een publieksscore van 79% en heeft daarnaast meerdere nominaties voor een Golden Globe Award gekregen. Hoofdrolspelers Billy Crudup en Jennifer Aniston, tenslotte, gingen naar huis met een Prime Time Emmy Award en een SAG Award voor Beste Hoofdrolspeler in een Dramaserie.

Seizoen 3 van The Morning Show kun je vanaf 13 september bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe oorlogsfilm van Guy Ritchie zie je nu op Prime Video
Films / Nieuws

Deze nieuwe oorlogsfilm van Guy Ritchie zie je nu op Prime Video

De goedscorende oorlogsfilm van regisseur Guy Ritchie kan je nu streamen bij Prime Video.

De film was vanaf april dit jaar voor het eerst te zien in de Amerikaanse bioscopen. In Nederland hebben we de film niet kunnen zien in de bioscopen, nu kunnen we de film wel streamen bij Prime Video.

Regisseur Richie is niet alleen bekend van deze film maar ook van Snatch, Sherlock Holmes en Cash Truck.

Verhaal


Sergeant John Kinley is bezig aan zijn laatste tour in Afghanistan als hij samen met de lokale tolk Ahmed de regio gaat verkennen. Hun eenheid loopt tijdens een patrouille in een hinderlaag. Kinley en Ahmed de enige overlevenden, en met vijandelijke strijders in de achtervolging riskeert Ahmed zijn leven om een gewonde Kinley over kilometers ruig terrein naar de veiligheid te brengen.

Eenmaal terug op Amerikaanse bodem verneemt Kinley dat Ahmed en zijn familie geen overtocht naar Amerika hebben gekregen zoals beloofd. Vastbesloten om zijn vriend te beschermen en zijn schuld in te lossen, keert Kinley terug naar het oorlogsgebied.

Cast


In deze film van Ritchie zien we onder meer Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Sean Sagar, Jason Wong, Rhys Yates en Emily Beecham.Parel van een film


Op IMDb doet de film het goed met een score van 7.5/10. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film een goede 84%. Het publiek scoort de film een overweldigende 98%. "De actiescènes zijn goed geënsceneerd en er zit ook genoeg spanning in de reddingsscènes. Gyllenhaal, een van de beste acteurs van zijn generatie, schittert in deze rol. Hij speelt een meer gekwelde dan idealistische man."

Bij Moviemeter weet de film ook een mooie score te pakken van 3.85/5. Knusse stoel, een van de personen die gereageerd heeft op de film weet het volgende te zeggen over de film. "De actie is behoorlijk heftig op bepaalde momenten en impact voor de 'actiebeats' en er zijn sterke momenten van spanning en onbehagen tussen de actiescènes, zodat je je nooit veilig voelt."Prime Video


Stream de indrukwekkende oorlogsfilm nu bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hollywood staakt: AI-experts gaat schrijvers en acteurs vervangen?
Series / Nieuws

Hollywood staakt: AI-experts gaat schrijvers en acteurs vervangen?

De schrijvers en acteurs willen niet alleen regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In Hollywood zijn er momenteel problemen tussen schrijvers, acteurs en de grote filmstudio's. Zowel de schrijvers als de acteurs zijn boos en hebben het werk neergelegd.

Ze willen dat er regels komen voor het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) bij het maken van films en tv-series.

Maar terwijl de stakingen gaande zijn, zijn de Hollywood-studio's niet stil blijven zitten. Ze zijn begonnen met het inhuren van dure AI-experts om toch door te kunnen werken.

Netflix en Disney nemen AI-experts aan


Grote studio's zoals Netflix en Disney zijn niet gestopt met het gebruik van AI, ondanks de stakingen.

Netflix heeft zelfs een baan voor een AI-productmanager aangeboden met een loon van $900.000. Andere Hollywood-studio's volgen dit voorbeeld.

Disney is bijvoorbeeld op zoek naar AI- en machine learning-experts, terwijl Sony bereid is $160.000 per jaar te betalen voor een ingenieur op het gebied van AI-ethiek.

Ook Amazon en Apple hebben veel vacatures voor AI-specialisten, waarbij één functie bij Prime Video een salaris van $300.000 per jaar aanbiedt.Stakingen zorgen voor problemen


De stakingen hebben ervoor gezorgd dat veel films en tv-series niet op tijd kunnen worden afgerond.

Onder andere Deadpool 3, Gladiator 2, Stranger Things en The Last of Us hebben last van de stakingen.

Het is niet duidelijk hoelang de stakingen zullen duren, maar sommige mensen denken dat het wel eens heel lang kan gaan duren.

De schrijver George R.R. Martin vergelijkt de huidige stakingen zelfs met een staking van 153 dagen in 1988.

Waarom strijden de schrijvers en acteurs?


De schrijvers en acteurs willen niet alleen regels voor het gebruik van AI, maar ze strijden ook voor hogere lonen en een betere vergoeding voor hun werk bij streamingdiensten.

Ze zijn bang dat AI in de toekomst hun werk kan overnemen.

Er zijn zelfs berichten dat sommige studio's AI willen gebruiken om het uiterlijk van figuranten te scannen om hun gezichten te kunnen gebruiken in andere films zonder dat de figuranten daarvoor betaald krijgen.

Toekomst van AI in Hollywood


Doordat de Hollywood-studio's nu actief op zoek zijn naar AI-experts, zal dit ongetwijfeld invloed hebben op de onderhandelingen tussen de schrijvers, acteurs en de studio's over de regels voor het gebruik van AI.Het lijkt erop dat AI een blijvend onderdeel zal worden van de filmindustrie, en dat betekent dat de stakingen nog lang niet voorbij zullen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nostalgie voor 'Star Trek'-fans: Bekend gezicht keert terug in 'Strange New Worlds'
Series / Nieuws

Nostalgie voor 'Star Trek'-fans: Bekend gezicht keert terug in 'Strange New Worlds'

'Star Trek'-fans zullen de gastster in de nieuwe aflevering van 'Strange New Worlds' zeker herkennen.

Er staat Star Trek-fans een bijzondere aflevering te wachten. Clint Howard, een van de eerste gaststerren in Star Trek: The Original Series, keert terug in de nieuwste aflevering van Strange New Worlds.

De aankomende aflevering van Strange New Worlds seizoen 2, "Under the Cloak of War", is misschien wel het donkerste en meest moreel uitdagende deel van de serie tot nu toe. Dak'Rah's aanwezigheid op de Enterprise zorgt voor verstoringen, vooral tijdens een ongemakkelijk diner georganiseerd door kapitein Christopher Pike (Anson Mount).

Buck Martinez


"Under the Cloak of War" flitst ook terug naar de Klingon-oorlog en laat zien hoe Dr. M'Benga Nurse Chapel ontmoette toen ze dienden op een Starfleet-basis op de maan van J'Gal. M'Benga en Chapel overleefden de massamoord op Starfleet door de Klingons waar Dak'Rah opdracht toe gegeven, en ze blijven de emotionele littekens dragen.

In aflevering 8 zien we echter ook de verrassende terugkeer van Clint Howard. Hij speelt Commander Buck Martinez, de Chief Medical Officer van J'Gal's Starfleet-basis. Onder extreme druk in een wanhopige situatie, trok Martinez aan de touwtjes om zuster Chapel naar J'Gal te brengen na de dood van hun vorige verpleegster. Martinez laat Chapel de basis zien, en hij is diep in de gruwel door het bloedbad op J'Gal.

Balok


Clint Howard is het meest bekend bij Star Trek-fans door zijn gastrol als Balok in de Star Trek: The Original Series seizoen 1. Howard was pas 9 jaar oud toen hij Balok speelde, een jong lid van de Eerste Federatie. Kapitein James T. Kirk (William Shatner) en zijn USS Enterprise werden "getest" door Balok.Ze werden vervolgens uitgenodigd om hem te ontmoeten en zijn geliefde drankje, tranya, te delen op Baloks schip. Howard is sindsdien onderdeel gebleven van de Star Trek-franchise. Na een onuitwisbare indruk te hebben gemaakt als Balok, keerde Howard 29 jaar later terug naar de franchise.

Unieke prestatie


Howard speelde Grady in de aflevering "Past Tense, Part II" van seizoen 3 van Star Trek: Deep Space Nine. Acht jaar later kwam Howard weer terug om een Ferengi genaamd Muk te spelen in de aflevering "Acquisition" van seizoen 1 van Star Trek: Enterprise.

Bekijk op instagram


Vervolgens is er 16 jaar voorbij gegaan totdat Howard weer terugkeerde, dit keer om een Orion te spelen in de finale van seizoen 1 van Star Trek: Discovery. En nu zien we hem dus weer in Strange New Worlds. Howard heeft een unieke prestatie geleverd door in iedere generatie te verschijnen. Bekijk Strange New Worlds iedere vrijdag op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is het  raadselachtige personage Falka in 'The Witcher' seizoen 3?
Series / Nieuws

Wie is het raadselachtige personage Falka in 'The Witcher' seizoen 3?

Ciri neemt in seizoen 3 van 'The Witcher' de naam van Falka aan, maar wie is dit personage?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste afleveringen van seizoen 3 van The Witcher introduceren nieuwe personages. Een van die personages is Falka, een mysterieuze vrouw die aan Ciri verscheen toen ze het meest kwetsbaar was. Maar wie is zij en waarom nam Ciri haar naam aan in de seizoensfinale?

De staatsgreep van Thanedd was een grote opschudding voor alle personages van The Witcher. Nadat Vilgefortz Geralt had verslagen, transporteerde Ciri zichzelf onbedoeld door een portaal in Tor Lara naar de woestijn van Korath. Daar had ze visioenen en hallucinaties over enkele van haar dierbaren, voordat ze een mysterieuze aanwezigheid ontmoette die haar had gevolgd: Falka.

Wie is Falka?


Ciri gebruikte uiteindelijk haar naam om haar identiteit te beschermen aan het einde van The Witcher seizoen 3, op het moment dat ze de Rats ontmoette. Maar wie is Falka en waarom is ze zo belangrijk voor Ciri?

In tegenstelling tot veel andere personages in de Netflix-serie, is Falka een personage uit de boeken van Andrzej Sapkowski. Falka is een kwartelfvrouw en de oudste dochter van Redania's koning Vridank en zijn eerste vrouw, Beatrix van Kovir. Toen koning Vridank Cerro ontmoette, scheidde hij snel van koningin Beatrix en stuurde haar en de toen eenjarige Falka terug naar Kovir.

Brandstapel


Jaren later was Falka vastbesloten om terug te nemen wat rechtmatig van haar was als het oudste kind van de koning, en dus begon ze een opstand. Falka vermoordde haar vader, haar twee halfbroer en koningin Cerro, terwijl de toen zwangere Riannon (Cerro's geadopteerde dochter en de 4e overgrootmoeder van Ciri) werd opgesloten in Kasteel Houtborg.

Bekijk op instagram


Riannon beviel van een tweeling en werd gek, en rond dezelfde tijd beviel Falka ook van een meisje, dat ze achterliet in de handen van Riannon. Enige tijd later werd de opstand neergeslagen en werd Falka ter dood veroordeeld door de brandstapel. De legendes zeggen dat Falka alle aanwezigen vervloekte en beloofde dat zij en hun nageslacht zouden lijden door de acties van een kind dat haar bloed zou dragen.

Krankzinnige prinsessen


Het feit dat Ciri Falka's naam aanneemt, komt ook uit de boeken. In het bronmateriaal verscheen Falka aan Ciri tijdens een visioen, veroorzaakt door haar gebruik van vuurmagie. Falka vertelt haar dat ze gemeen hebben dat ze krankzinnige prinsessen zijn die in de steek zijn gelaten door degenen die hen hadden moeten beschermen.Aan het einde van seizoen 3 van The Witcher, toen de Rats om haar naam vroegen, stelde Ciri zichzelf voor als Falka. Hiermee liet ze zien dat ze haar advies opvolgde om haar woede te voelen en alles tot op de grond te verbranden om het systeem te veranderen. Bekijk The Witcher seizoen 3 op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw mysterie van Netflix wordt helemaal plat gekeken
Films / Nieuws

Nieuw mysterie van Netflix wordt helemaal plat gekeken

De misdaad documentaire 'Missing: The Lucie Blackman Case' is sinds kort te streamen bij Netflix. Een hoop kijkers zijn geboeid door deze docufilm want hij staat op de tweede plek in de Netflix Top 10.

De film is geregisseerd door Hyoe Yamamoto. Andere films van zijn hand zijn onder andere Samurai and Idiots: The Olymus Affair en A Glance Apart.

In de film zien we Jake Adelstein, Katsuyoshi Abe, Yasuhiko Asano en Tim Blackman. Allen vertellen zij over hun bijdrage en ervaringen.

Gecompliceerd onderzoek


In deze docufilm volgen we het gecompliceerde onderzoek naar de verdwijning en moord op Lucie Blackman. Zij vertrekt in 2000 vanuit Londen naar Tokio voor een avontuurlijk jaar. Na drie weken verdwijnt ze spoorloos.

Een team van Japanse rechercheurs leidt een ingewikkeld internationaal onderzoek naar haar verblijfplaats. Deze documentaire belicht het verhaal van Lucie, verteld door de onderzoekers en haar hoopvolle vader. We volgen hun race tegen de klok door het duistere hart van Tokio, op zoek naar de tragische waarheid.Solide


De misdaad docufilm is pas net te zien op Netflix maar weet tot zover een 6.5/10 te pakken op IMDb. Bij Rotten Tomatoes zien we nog geen score maar een van de critici zegt het volgende over de film. "Dit is een solide waargebeurde misdaaddocumentaire over een schokkend en gruwelijk verhaal. De film beschrijft hoe rechercheurs uiteindelijk de waarheid achter Lucie's verdwijning ontdekten, en het is fascinerend om te zien."

Bij MovieMeter zien we nog geen uitgeschreven reacties maar wel een handvol stemmen. Daar pakt de film momenteel een 2.75/5.Op Netflix


Kijk deze aangrijpende misdaad docufilm bij Netflix, daar pakt hij momenteel de tweede plaats in de Top 10.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' vergeet belangrijke vraag te beantwoorden en dat kan grote gevolgen hebben
Series / Nieuws

'The Witcher' vergeet belangrijke vraag te beantwoorden en dat kan grote gevolgen hebben

Seizoen 3 van The Witcher laat kijkers achter met brandende vragen die beantwoord zullen worden in seizoen 4.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 3 van The Witcher kwam met veel antwoorden op brandende vragen. Toch zijn er nog steeds losse eindjes waar nog geen antwoord op gegeven is. Het is dus aan seizoen 4 om straks deze vraag te beantwoorden.

In seizoen 3 van The Witcher is de hele wereld even op zijn kop gezet voor de onthulling van de identiteit van de magiër die op Ciri (Freya Allan) jaagt. Bovendien is het het begin van een oorlog tussen Nilfgaard en de Northern Kingdoms.

De brandende vraag


Hoewel er dus veel vragen zijn beantwoord, blijft dit punt nog een mysterie: Weet keizer Emphyr van de neppe Ciri?

In een schokkende onthulling komen de kijkers er namelijk achter dat de Ciri die aan keizer Emphyr (Bart Edwards) geïntroduceerd wordt namelijk helemaal niet de echte Ciri is.Een neppe dubbelganger


Het is namelijk Teryn (Frances Pooley) die zich voordoet als Ciri. Teryn is de enige overlevende van de experimenten van Vilgefortz (Mahesh Jadu) om een dubbelganger van Ciri te creëren.

Hierdoor heeft ze dezelfde herinneringen als Ciri en kan ze haar dus imiteren. Als Vilgefortz besluit om keizer Emphyr te misleiden met Teryn als Ciri, is hij binnenkort de grootste vijand van Nilfgaard.

Bekijk hieronder de trailer voor seizoen 3 deel 2 en stream The Witcher op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Pancho Villa: El Centauro del Norte'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Pancho Villa: El Centauro del Norte'

Spannend stukje geschiedenisles door de ogen van een wrede Mexicaanse volksheld.

Regie: Rafa Lara | Cast: Jorge A. Jimenez (Pancho Villa), Juan Luis Medina (Marcos Jáuregui), Armando Hernández (Tomás Urbina), Leonardo Alonso (Rodolfo Fierro), Marco Treviño (Venustiano Carranza), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 39-51 minuten | Jaar: 2023

De gemiddelde kijker kent Mexico waarschijnlijk als vakantieland of als decor van populaire series zoals Narcos: Mexico. De nationale geschiedenis is over het algemeen minder bekend, maar dat is na het kijken van Pancho Villa: El Centauro del Norte wel anders. Omdat de serie over een van de hoofdpersonen van de Mexicaanse Revolutie gaat, komen bijna alle gebeurtenissen uit deze jarenlange opstand aan het begin van de twintigste eeuw voorbij. Wees niet bang voor een saaie geschiedenisles want Pancho Villa: El Centauro del Norte is een prachtig gemaakte, spannende kroniek vol actie, drama en bloedvergieten.

In tien zorgvuldig opgebouwde afleveringen wordt het levensverhaal van Pancho Villa verteld. Hoe hij als zestienjarige landarbeider zijn zusje beschermde en voor de eerste keer iemand doodschoot, ontsnapte en zich aansloot bij een groep bandieten. Hoe hij daarna van Robin Hood-achtige boef uitgroeide tot succesvolle generaal, politicus en een van de leiders van de revolutie. Maar ook hoe hij gaandeweg veel vijanden maakte, steeds meedogenlozer en hoogmoediger werd, het tij zag keren en zich uiteindelijk als een schim van zichzelf moest terugtrekken en alsnog werd vermoord. Het leverde hem een status als volksheld op van mythische proporties.

Tijdens en na zijn leven gingen de meest wilde verhalen over hem rond, zo zou hij meer dan twintig vrouwen hebben gehad en minstens zoveel kinderen verwekt. Hoewel elke aflevering met een disclaimer begint dat de serie slechts geïnspireerd is op ware gebeurtenissen, zijn toch veel van deze legendes gebruikt. Villa had een ongebreidelde passie voor de revolutie, stond altijd aan de frontlinie en schuwde geen gevecht. Daarnaast genoot hij van zijn eigen status, voedde naar hartenlust alle geruchten en nodigde zelfs een Amerikaanse filmploeg uit op het slagveld. De beelden daarvan zijn in diverse afleveringen gebruikt.

Hoewel Villa het centrale personage is, komen er vele andere kopstukken uit de Mexicaanse Revolutie en bekende namen uit de wereldpolitiek voorbij. Omdat de revolutie logischerwijs niet volledig geolied en lineair verliep, verschoven de onderlinge betrekkingen voortdurend: bondgenoten werden vijanden en andersom, nieuwe machthebbers stonden op. Ofschoon de makers hun best hebben gedaan om dit te illustreren met landkaarten, krantenkoppen, origineel beeldmateriaal en extra uitleg via de voice-over van Jorge A. Jimenez, is het soms lastig te volgen welke schaakstukken er op het bord staan en wie met welke kleur speelt.

Het tempo van de afleveringen voelt nu en dan traag aan, al zijn de sprongen in de tijd op andere momenten weer onprettig groot. De gemaakte keuzes om details wel of niet uit te diepen zijn niet altijd logisch. Verder valt er op de productie weinig aan te merken. Het camerawerk zit dicht op de talrijke actiescènes; je kunt de kruitdampen haast ruiken en voelt het stof en zweet op de gezichten bijna zitten. De kostumering en sets zijn natuurgetrouw en dragen bij aan de sfeer en gelukkig is het typisch Mexicaanse geel/oranje filter een keer achterwege gelaten.

Dat de serie precies honderd jaar na zijn sterfdag is uitgebracht, is geen toeval. Een passend moment voor dit portret van de Mexicaanse volksheld die in zijn thuisland nog steeds in liederen bezongen wordt en naar wie straten en gebouwen zijn vernoemd. Toch schetst Pancho Villa: El Centauro del Norte niet alleen een geromantiseerd beeld, ook zijn gevreesde en wrede kant wordt uitvoerig belicht. Ondanks het verregaande rechtvaardigheidsgevoel voor het volk dat hij op zijn schouders droeg, waren het misschien wel zijn wraakzucht, ego en bruutheid die voor zijn ondergang zorgden.

★★★★☆

Pancho Villa: El Centauro del Norte is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De tien grootste onbeantwoorde vragen na de finale van 'Secret Invasion'
Series / Featured

De tien grootste onbeantwoorde vragen na de finale van 'Secret Invasion'

De finale van 'Secret Invasion' roept ook veel nieuwe vragen op

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na een spannend en enerverend seizoen van Secret Invasion, blijven er nog tal van vragen onbeantwoord. Deze laatste aflevering heeft de kijkers op het puntje van hun stoel gehouden, maar heeft ook veel nieuwe vragen achtergelaten.

10. Hoe lang was Agent Ross een Skrull?


Secret Invasion opent met een schokkende onthulling: de voormalige CIA-agent Everett Ross, gespeeld door Martin Freeman, is een Skrull-vervanger.

Deze Skrull sterft na een confrontatie met Maria Hill, waarna de echte Ross wordt bevrijd door G'iah, zonder enige herinnering aan zijn vervanging.

Secret Invasion geeft geen exacte tijdlijn van wanneer Ross werd vervangen. Het is dus mogelijk dat de Ross die we zagen in Black Panther: Wakanda Forever eigenlijk al een Skrull was.

Dit zou echter zijn heldhaftige daden in die film in een ander daglicht plaatsen, waardoor het waarschijnlijker is dat hij pas werd vervangen nadat hij door de CIA werd ontslagen.9. Wiens identiteit heeft G'iah overgenomen?


Wanneer een Skrull zich in de menselijke samenleving integreert, neemt hij doorgaans de identiteit van iemand anders over en wordt de echte persoon opgeborgen.

Hoewel de ware identiteiten van Gravik, Varra en Talos worden onthuld in het MCU, onthult Secret Invasion niet wie de menselijke identiteit van G'iah is.

Voorafgaand aan de première van Secret Invasion waren er tal van speculaties over het personage van Emilia Clarke.

Sommige theorieën die niet in de serie werden bevestigd, zouden nog steeds waar kunnen blijken voor G'iah's menselijke tegenhanger.

Dit zou bijvoorbeeld een belangrijk personage uit de Marvel-strips zoals Abigail Brand kunnen zijn, volgens de theorieën.8. Wat is er gebeurd met Directeur Keller?


Toen Talos voor het eerst naar de aarde kwam in 1995, tijdens de gebeurtenissen van Captain Marvel, nam hij de gedaante aan van SHIELD-directeur Keller.

In de daaropvolgende decennia was Keller de primaire menselijke vorm van Talos, tot zijn dood in 2025. Het lot van de echte Directeur Keller wordt nooit besproken in het MCU, waardoor zijn verblijfplaats onbekend blijft.

Het is mogelijk dat Keller in stasis bleef nadat Talos hem voor het eerst verving, net zoals veel andere slachtoffers van de Skrulls deden.

In feite kan Keller gemakkelijk een van de mensen zijn die G'iah en Falsworth ontdekken in de laatste momenten van het seizoen.

Als dit het geval is, biedt het Ben Mendelsohn een manier om in het MCU te blijven na de dood van Talos in Secret Invasion.7. Keren de Skrulls terug?


Secret Invasion volgt Nick Fury terwijl hij vecht tegen een groep Skrulls die de aarde wil overnemen als hun nieuwe thuis.

Hoewel die Skrulls verslagen zijn aan het einde van de serie, laat de finale doorschemeren dat de invasie in toekomstige MCU-verhalen kan doorgaan.

Talos onthulde in een eerdere aflevering van Secret Invasion dat ongeveer één miljoen mensen sinds 1995 door Skrulls zijn vervangen.

Als dit nog steeds waar is, zijn de Skrulls al goed geïntegreerd in de samenleving en kunnen ze mogelijk een nieuwe poging doen om de aarde over te nemen.

Dit kan leiden tot een meer directe aanpassing van het stripverhaal uit 2008, waarin verschillende mensen en superhelden ontdekt worden als Skrull-vervangers.6. Is G'iah nu de machtigste held in het MCU?


In de laatste afleveringen van Secret Invasion wordt ontdekt dat Nick Fury verschillende DNA-monsters heeft verzameld van het gevecht in Avengers: Endgame om de Harvest te creëren.

Zowel Gravik als G'iah worden Super-Skrulls met de mogelijkheid om de krachten van de sterkste MCU-personages te imiteren.

Nu Gravik dood is, is het mogelijk dat G'iah nu een van de machtigste helden in de franchise is.

Als we van de beelden in het laboratorium uit moeten gaan, heeft G'iah nu de krachten van Captain Marvel, Captain America, Thor, Thanos, Groot en tientallen anderen.

Dit zou dus betekenen dat G'iah een van de meest formidabele superhelden in het hele MCU is. Het blijft echter de vraag of ze deze krachten zal gebruiken om haar volk te helpen een nieuwe thuiswereld te vinden of voor andere doeleinden.5. De toekomst van Sonya Falsworth


Olivia Colman maakte een gedenkwaardig debuut in het MCU als Sonya Falsworth, een Britse inlichtingenagente en leeftijdsgenoot van Nick Fury.

Het personage is een hoogtepunt van Secret Invasion, wat de kans vergroot dat ze in toekomstige MCU-verhalen zal terugkeren. Het is echter onduidelijk wat haar rol zal zijn.

De laatste aflevering van Secret Invasion suggereert dat Falsworth zal blijven samenwerken met G'iah om de aarde te beschermen tegen buitenaardse indringers.

Als dit het geval is, is het mogelijk dat Falsworth de nieuwe superheldengroep van het MCU probeert te vormen, misschien als de Secret Warriors, een geheime eenheid geïntroduceerd in de Secret Invasion-stripreeks.4. Willen de Kree echt vrede?


Een kort stukje dialoog in de laatste scène van Secret Invasion mag niet over het hoofd worden gezien.

Terwijl ze terugkeren naar het SWORD-ruimtestation, onthult Nick Fury aan Varra dat het Kree-rijk contact heeft gezocht om een vredesakkoord te sluiten met de Skrulls.

Aan het einde van de serie vertrekken Fury en Varra om bij te dragen aan dit vredesverdrag.

Gezien alles wat de kijkers in de loop der jaren hebben geleerd over het Kree-rijk, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat ze echt vrede zouden nastreven met een van hun oudste vijanden.

Waarschijnlijker is dat de Kree dit vredesinitiatief gebruiken om Fury en de Skrulls in een val te lokken.

Gezien het feit dat de schurk, die door Zawe Ashton in The Marvels gespeeld zal worden, afkomstig is uit het Kree-rijk, zal de aankomende film waarschijnlijk de ware reden voor dit zogenaamde vredesverdrag onthullen.3. Hoelang is Rhodey al een Skrull?


De grootste onthulling van Secret Invasion was zonder twijfel die van Rhodey.

Als Avenger en lid van het kabinet van de president was de onthulling van Rhodey als Skrull angstaanjagend, vooral omdat de bedrieger bijna zijn macht gebruikte om de Derde Wereldoorlog te ontketenen.

Hoewel de echte Rhodey aan het einde van het seizoen wordt hersteld, komen de kijkers nooit te weten hoelang hij weg is geweest.

Terwijl Marvel Studios vaag blijft, hebben ze laten doorschemeren dat Rhodey al lange tijd een Skrull is geweest.

Het is dus zeer waarschijnlijk dat het de Skrull-vervanger was die verscheen in The Falcon and the Winter Soldier.

Als Marvel het publiek echt wil schokken, kan Rhodey zelfs al een Skrull zijn sinds Avengers: Endgame, waarbij hij de dood van zijn beste vriend, Tony Stark, heeft gemist.2. Zal er een oorlog uitbreken op New Asgard?


Secret Invasion eindigt met een duistere wending, wanneer president Ritson oorlog verklaart aan alle buitenaardse wezens die op aarde wonen.

Hoewel dit bedoeld was als verdediging tegen de invasie van de Skrulls, maakte Ritson geen onderscheid tussen de gedaanteverwisselende aliens en andere niet-menselijke soorten op aarde - inclusief New Asgard.

De inwoners van New Asgard, waaronder Valkyrie, Korg en Thor, zijn buitenaardse wezens die na de vernietiging van hun planeet hun toevlucht hebben gezocht op aarde.

Als ze tot actie worden gedwongen, zullen de Asgardiërs hun thuis zeker verdedigen tegen de anti-buitenaardse aanvallen van Ritson.

Hierdoor zou het MCU op het punt kunnen staan om het verhaal van Siege uit 2010 als basis te gebruiken, waarin de Verenigde Staten, onder invloed van Norman Osborn en Loki, oorlog voeren tegen New Asgard.1. Wie is nog meer een Skrull?


Het zou makkelijk zijn om aan te nemen dat alle rebellerende Skrulls zijn uitgeroeid Secret Invasion.

De serie bevestigt echter dat er nog veel Skrulls zijn die zich voordoen als mensen. Hierdoor blijft de mogelijkheid bestaan dat verschillende andere MCU-personages zijn vervangen door Skrull-vervangers.

Hoewel Secret Invasion verrassend terughoudend was in zijn adaptatie van het verhaal uit de stripboeken uit 2008, kunnen er nog meer Skrull-verhalen komen in de zeer nabije toekomst van de franchise.

De onthulling dat de Skrulls nog steeds actief zijn op aarde opent de weg voor nog grotere personages om als bedriegers te worden onthuld, waaronder belangrijke Avengers.Secret Invasion is nu in zijn geheel te bekijken op Disney+


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'How to Become a Cult Leader'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'How to Become a Cult Leader'

Leer hoe je een befaamd sekteleider wordt onder toeziend oog van je meest beruchte voorgangers.

Regie: Ron Myrick, Tim Rauch, Greg Franklin | Afleveringen: 6 | Speelduur: 29-32 minuten | Jaar: 2023

In het vervolg op How to Become a Tiran wordt aan de hand van 6 bekende sekteleiders een handboek gemaakt om zelf een sekte te starten die tot in de lengte der dagen voort zal duren, en jou als grote leider onsterfelijkheid zal bieden. Charles Manson opent, en Sun Myung Moon, leider van de Verenigingskerk die tot op de dag van vandaag internationaal invloedrijk is, sluit af. Dit alles onder begeleiding van de stem van Peter Dinklage.

In deze speelse documentaireserie wordt het publiek getrakteerd op heerlijk lugubere verhalen over flamboyante personages en hoe zij een schare mensen achter zich kregen die hen op hun wenken bediende. Het tempo is fijn en houdt de serie kort en krachtig. Er wordt op hoog tempo door verschillende scènes en onderwerpen gemanoeuvreerd, waardoor de informatie op een toegankelijke manier wordt gepresenteerd. De combinatie van animatiebeelden, interviews en archiefmateriaal zorgt voor een boeiende kijkervaring.

Tegelijkertijd zorgt het hoge tempo, in combinatie met een groot aantal te bespreken sekteleiders en de complexiteit van het onderwerp dat inspeelt op concepten uit de psychologie en sociologie, voor een gebrek aan focus. In How to Become a Cult Leader wordt voortdurend gewisseld tussen het uitleggen van de algemene begrippen sekte en sekteleider, en het vertellen van gerichte verhalen van specifieke, befaamde sekteleiders uit de geschiedenis. Dit zorgt ervoor dat geen van beide aanpakken op een bevredigende manier kan worden uitgevoerd in de toegewezen tijd.

Het gebruik van animatiebeelden om scènes uit te beelden waarvan geen archiefbeelden te vinden zijn, is een hele goede keuze. Door deze animaties wordt het mogelijk een wat intiemer beeld te schetsen van het leven in een sekte, zonder de ergernissen die vaak gepaard kunnen gaan met nagespeelde situaties, waarin acteurs een net iets te overdreven versie van de werkelijkheid neerzetten. Het voegt ook toe aan de speelse en satirische sfeer van de serie.

Toch had de toon wel wat serieuzer gemogen. Hoe graag we ook kijken naar dit soort excentrieke groepen alsof ze van een andere planeet komen, een verhaal dat overigens meer dan eens door sekteleiders zelf is gebruikt, in werkelijkheid zijn het vaak tragische bedoeningen. De leiders die in How to Become a Cult Leader besproken worden hebben meer dan een paar doden op hun naam staan, en de jolige toon van de docuserie kan daardoor bij menig kijker in het verkeerde keelgat schieten. Daarnaast zijn er in de serie genoeg experts en ervaringsdeskundigen te zien die waarschijnlijk heel wat interessante verhalen te vertellen hebben, maar daar wordt nu amper gebruik van gemaakt.

★★☆☆☆

How to Become a Cult Leader is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aangrijpende beelden voor Netflix-serie 'Heartstopper': vriendschap is ook niet alles, of wel?
Series / Nieuws

Aangrijpende beelden voor Netflix-serie 'Heartstopper': vriendschap is ook niet alles, of wel?

De nieuwe trailer van Heartstopper onthult wat seizoen 2 in petto heeft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heartstopper komt bijna terug met een gloednieuw seizoen vol liefde en vriendschap, maar wat kunnen fans eigenlijk verwachten van het nieuwe seizoen? De nieuwe trailer geeft hier antwoord op.

Heartstopper is gebaseerd op de gelijknamige graphic novels van Alice Osman en vertelt het verhaal van Charlie Spring (Joe Locke) die valt voor zijn klasgenoot Nick Nelson (Kit Connor).

Seizoen 2


Seizoen 1 eindigde met Charlie en Nick in een relatie, maar Nick is nog niet helemaal klaar om uit de kast te komen. Dat is ook het punt waar seizoen 2 het verhaal weer oppakt.Bovendien hint de trailer naar een diepere connectie tussen Tao en Elle. Durven ze de stap samen te nemen of besluiten ze om vrienden te blijven?

Een nieuwe locatie


Seizoen 1 speelde zich af in en rondom de school van de vrienden, maar seizoen 2 verplaatst zich naar een totaal nieuwe locatie.

Nick en Charlie en de rest van de groep gaan namelijk allemaal op schoolreisje naar Parijs, de stad van de liefde. Dat betekent veel goeds voor seizoen 2.

Bekijk hieronder de trailer en stream vanaf 3 augustus Heartstopper op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spraakmakende 'Depp v. Heard'-docu staat op het punt om Netflix te veroveren
Series / Nieuws

Deze spraakmakende 'Depp v. Heard'-docu staat op het punt om Netflix te veroveren

Ongeveer een jaar na de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard komt Netflix met de documentaire 'Depp v. Heard'.

Netflix heeft de trailer onthuld van de nieuwe docuserie Depp v. Heard. In deze serie wordt de beruchte rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard verkend, die uitgroeide tot een van de grootste mediasensaties in de recente geschiedenis.

Het proces, dat werd gehouden van 11 april tot en met 1 juni 2022, volgde de resolutie van Johnny Depp's claim van $50 miljoen wegens smaad tegen zijn ex-vrouw Amber Heard, en haar tegenzaak van $100 miljoen. De uitzendingen van het proces zorgden voor een mediasensatie en het aantal kijkers op de Law & Crime-netwerkapp nam tijdens het evenement met 50% toe.

Benadering


Netflix heeft nu dus de officiële trailer uitgebracht voor de aankomende Depp v. Heard docuserie, die diep ingaat op de rechtszaak en de bredere context hiervan. De teaser presenteert welke benadering die de serie zal nemen. De getuigenissen van Depp en Heard worden naast elkaar geplaatst.

Ook zullen de reacties op de rechtszaak op online platforms bekeken worden, waaronder YouTube en TikTok. Het is makkelijk te begrijpen waarom Netflix deze specifieke benadering van de Depp v. Heard-rechtszaak heeft gekozen. Om te beginnen zijn de feitelijke gebeurtenissen van het proces al gedramatiseerd door Tubi in de film Hot Take.

Aandacht


Dat een rechtszaak zoveel aandacht kreeg was uniek, maar niet verrassend. Depp is een enorme filmster met drie Oscar-nominaties op zijn naam, die films heeft geleid in grote franchises, waaronder Fantastic Beasts en Pirates of the Caribbean. Heard is ook een prominente actrice, wiens meest herkenbare rol Mera is in Aquaman en het grotere DC Extended Universe.Omdat het zulke bekende sterren betreft, was het proces voer voor speculatie en discussie. Het valt nog te bezien welke invalshoek Depp v. Heard op de situatie inneemt. De documentaire is vanaf 16 augustus te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'Lando' overwint grote obstakel: Fans zullen dolgelukkig zijn
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'Lando' overwint grote obstakel: Fans zullen dolgelukkig zijn

Star Wars-serie Lando overwint grote obstakels en komt met de beste oplossing ooit.

Het was even stil rondom de nieuwe Lando-serie van Star Wars, maar er is nu eindelijk een nieuwe ontwikkeling met spannend nieuws. Er is namelijk een groot talent binnengehaald.

Er is nu onthuld dat de originele schrijver van Lando niet meer verder zal gaan met de serie. Er moest dus een vervanging komen voor de getalenteerde Justin Simien om de serie door te laten gaan.

De vervanging


En deze vervanging is er gekomen! Donald Glover zal namelijk samen met zijn broer Stephen het script gaan schrijven.

Glover is vooral bekend van zijn rol in Solo: A Star Wars Story uit 2018 en is dus zeker geen vreemde in de Star Wars-wereld.

Niet alleen schrijven


Deze wisseling van schrijvers ondersteunt het idee dat Glover zijn oude rol weer op zich gaat nemen. Dit werd al een tijdje verwacht, maar helaas is nog niks bevestigd.

Bekijk hieronder een stukje uit Solo: A Star Wars Story.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oogstrelende eerste trailer 'Castlevania: Nocturne' van Netflix
Series / Trailer

Oogstrelende eerste trailer 'Castlevania: Nocturne' van Netflix

Na het succes van Castlevania krijgt de animatieserie nu ook een eerste spinoff-serie.

[b]Netflix heeft een prachtige eerste teaser-trailer vrijgegeven voor de animatie-spinoff Castlevania: Nocturne. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

De serie speelt zich af ten tijde van de Franse Revolutie (aan het einde van de 18e eeuw) en volgt Richter Belmont, een afstammeling van Trevor, die een gevaarlijk avontuur beleeft.

Héél veel monsters


Zoals we gewend zijn van Castlevania, kun je ook ditmaal vampiers, monsters en andere schepsels verwachten in de verfilming van de videogame-franchise.

De oorspronkelijke reeks Castlevania omvatte vier seizoenen en is sinds 2017 terug te vinden op Netflix.

Nieuw talent achter de schermen


Clive Bradley bedacht en schreef Nocturne. Kevin Kolde is showrunner. Project 51 Productions en Powerhouse Animation nemen op hun beurt de productie waar, terwijl Sam en Adam Deats regisseren.De stemmencast bestaat uit namen als Richard Armitage, Graham McTavish (opnieuw als respectievelijk Trevor Belmont en Dracula), Emily Swallow, James Callis, Tony Amendola, Alejandra Reynoso, Shin’ichiro Miki, Naoya Uchida, Ryôtarô Okiayu en Ayaka Shimoyamada.

Castlevania: Nocturne is vanaf 28 september a.s. te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze missers van afleveringen waren het begin van het einde: de aftakeling van deze hitseries
Series / Featured

Deze missers van afleveringen waren het begin van het einde: de aftakeling van deze hitseries

Een aantal pijnlijke voorbeelden van het gezegde 'jumping the shark'.

Wanneer een serie lang genoeg te zien is zul je automatisch minder goede afleveringen tegenkomen. In bepaalde gevallen is dit een tijdelijke dip, maar soms betekent dit het begin van het einde.

Het alom bekende voorbeeld is de scène waarin Fonzie (Henry Winkler) gaat waterskiën in de komedieserie Happy Days en letterlijk over een haai heen springt. Deze potsierlijke scène is de oorsprong van het gezegde 'jumping the shark', en hieronder zie je nog drie dergelijke voorbeelden.

The Walking Dead


In de eerste aflevering van seizoen 7, The Day Will Come When You Won’t Be, komt Glenn (Steven Yeun) op een vreselijke manier aan zijn einde. De sadistische Negan (Jeffrey Dean Morgan) slaat hem dood met zijn baseball-knuppel Lucille.

De kijkers waren van mening dat de makers dit op een extreme manier in beeld brachten. Het voegde niets toe aan het verhaal om nog maar te zwijgen over het feit dat het hier een fan-favoriet personage betrof.

Lost


De aflevering in kwestie was gek genoeg de veelgeprezen finale van seizoen 3, Through the Looking Glass. De afsluiting van dit seizoen wordt tot op de dag van vandaag gezien als een van de meest iconische afleveringen uit de tv-geschiedenis.

Met de nodige spannende twists en onthullingen zou je verwachten dat Lost zo mogelijk nog beter zou worden. Dit bleek jammer genoeg tegen te vallen, aangezien vanaf seizoen 4 de kwaliteit juist achteruit ging. De schrijvers hadden niet echt een vastomlijnd plan en kwamen vaak met hints en mysteries die uiteindelijk tegenvielen.

Dexter


De hitserie, gebaseerd op de boekenserie door Jeff Lindsay werd goed ontvangen. De analist en seriemoordenaar Dexter Morgan (Michael C. Hall) is geadopteerd door politieagent Harry (James Remar). Zijn stiefzus Debra (Jennifer Carpenter) werkt ook bij de politie en ze werken meer dan eens samen.

In aflevering 11 van seizoen 6 (Talk to the Hand) blijkt Debra opeens romantische gevoelens te hebben voor haar geadopteerde broer. Gezien de voorgaande seizoenen kwam dit uit de lucht vallen en paste niet binnen het verhaal. Deze totaal onnodige toevoeging heeft het verdere verloop van de serie geen goed gedaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Demonstratie Hollywood wordt grimmiger: Stuntman steekt zichzelf in brand
Series / Video/clip/featurette

Demonstratie Hollywood wordt grimmiger: Stuntman steekt zichzelf in brand

Mike Massa laat zien dat de filmindustrie zich heeft gebrand aan de studio's.

Het gaat er letterlijk heet aan toe in de entertainmentindustrie. Op dinsdag 25 juli was er een grote demonstratie in Atlanta. De bekende stuntman Mike Massa was wel erg vurig in zijn betoog.

Massa heeft onder andere als Harrison Fords persoonlijke stuntman gewerkt bij Indiana Jones and the Dial of Destiny, Blade Runner 2049 en 1923. Gekleed in een net pak stak hij zichzelf in brand op een daarvoor bestemd podium. De clip hiervan kun je onderaan bekijken.

Streaming residuals, gebruik van A.I. en beloningen


De schrijversvakbond (WGA) en de acteursvakbond (SAG-AFTRA) hebben de handen ineengeslagen. De studio's, vertegenwoordigd door de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) hebben verzuimd om de residuals van streaming, het gebruik van A.I. en beloningen goed te reguleren.

Dertig jaar in het vak en ruim 100 titels


Massa zit al ruim dertig jaar in het vak en heeft sinds 1988 aan ruim 100 films en series meegewerkt. Dit was was zowel als stuntman als stuntcoördinator. Denk hierbij aan Iron Man 3, Captain America: The Winter Soldier, Star Wars Episode VII - The Force Awakens maar ook aan Stranger Things. In zijn Insta-post schrijft Massa: "We zijn het zat om ons aan de AMPTP te branden".

Het mag gezegd worden: Massa heeft zijn punt gemaakt.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Augustus op Prime Video: 5 nieuwe series beloven een zomer vol entertainment
Series / Nieuws

Augustus op Prime Video: 5 nieuwe series beloven een zomer vol entertainment

Augustus staat op Prime Video in het teken van steengoede series vol drama, spanning en intrige.

Prime Video zet in augustus weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.The Lost Flowers of Alice Hart (seizoen 1)Verschijnt op: 4 augustus
Genre: Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Nadat ze haar ouders is verloren bij een mysterieuze brand, wordt de negenjarige Alice Hart grootgebracht door haar oma June op een bloemenkwekerij waar ze ontdekt dat er geheimen binnen geheimen zijn. Na jaren wordt Alice door verraad gedwongen haar verleden onder ogen te zien.

Cruel Summer (seizoen 2)Verschijnt op: 11 augustus
Genre: Drama / Mysterie / Thriller
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Cruel Summer van uitvoerend producent Jessica Biel is een psychologische thriller die twee jonge vrouwen volgt; Kate, het populaire meisje dat voor het geluk geboren is maar op een dag vermist raakt, en Jeanette, het nerdy muurbloempje dat beschuldigd wordt van betrokkenheid bij Kate's verdwijning.

Harlan Coben's Shelter (seizoen 1)Verschijnt op: 18 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Shelter is gebaseerd op de bestseller-reeks van Harlan Coben en volgt het verhaal van Mickey Bolitar die na de dood van zijn vader in een buitenwijk in New Jersey gaat wonen. Als er weer een leerling verdwijnt, raakt Mickey verstrikt in een web van geheimen. Met zijn nieuwe vrienden Spoon en Ema onthult hij een duistere onderwereld die mogelijk licht kan werpen op decennia van verdwijningen.

Overige series nieuw op Prime VideoHieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

4, 11, 18 augustus: The Summer I Turned Pretty (seizoen 2 - aflevering 6-8) - Drama / Romantiek - Belly Conklin wordt bijna 16, en ze is op weg naar haar favoriete plek, Cousins Beach, om de zomer door te brengen met haar familie en de Fishers. Belly is het afgelopen jaar erg gegroeid, en ze heeft het gevoel dat deze zomer anders zal zijn dan de vorige. The Summer I Turned Pretty is gebaseerd op het boek van Jenny Han, die de bedenker en de uitvoerend producent is.

30 augustus: Jelka op Eigen Houtje (seizoen 1) - Reality-TV - Jelka van Houten gaat op bezoek bij mensen om hen te helpen hun interieur een volledige transformatie te geven. Met een team van vrienden, bekenden en professionals tovert ze de ruimtes op haar eigen manier volledig om.Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze 5 gloednieuwe series die in augustus verschijnen op HBO Max
Series / Nieuws

Ontdek deze 5 gloednieuwe series die in augustus verschijnen op HBO Max

Het belooft met deze nieuwe series een leuke en prettige maand te worden op HBO Max.

HBO Max zet in augustus weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.And Just Like That… (seizoen 2 - aflevering 8-11)Verschijnt op: 4, 11, 18, 25 augustus
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op: HBO Max

Synopsis: In dit nieuwe hoofdstuk van Sex and the City volgen we Carrie, Miranda en Charlotte op hun reis van hun ingewikkelde leven en vriendschappen toen ze dertigers waren naar hun nog ingewikkelder leven en vriendschappen nu ze vijftigers zijn.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (seizoen 2)Verschijnt op: 7 augustus
Genre: Biografie / Drama / Sport
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Deze serie beschrijft de professionele en persoonlijke levens van de Los Angeles Lakers uit de jaren 80, een van de meest gerespecteerde en dominante dynastieën in de sportwereld, een team dat een nieuw tijdperk inluidde, zowel op als buiten het veld.

Fantastic Friends (seizoen 2)Verschijnt op: 9 augustus
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

1 augustus: The Tourist (seizoen 1) - Actie / Drama / Mysterie - Als een man in de Australische Outback wakker wordt zonder geheugen moet hij het doen met een paar luttele aanwijzingen om achter zijn identiteit te komen, voor zijn verleden hem in gevaar brengt.

4, 11, 18 augustus: Warrior (seizoen 3 - aflevering 8 - 10) - Actie / Drama / Criminaliteit - Warrior speelt zich af in San Francisco's Chinatown in de nasleep van de Burgeroorlog en gaat over een jong talent in de vechtkunst dat net uit China is aangekomen en verwikkeld raakt in de bloederige Tong-oorlog.Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.