search
Ontdek de ware Johan Cruijff in een nieuwe docu van 'Drive to Survive'-makers
Series / Nieuws

Ontdek de ware Johan Cruijff in een nieuwe docu van 'Drive to Survive'-makers

Het leven van de allergrootste Nederlandse voetballer krijgt nu een documentaire van formaat.

Binnenkort gaan productiebedrijven Box to Box Films, bekend van Formule 1: Drive To Survive, en Lusus aan de slag om een documentaire te maken over het leven van de legendarische voetbalheld Johan Cruijff.

Er zijn al meerdere reportages en docuseries gemaakt over Cruijff, van zijn leven als Ajax-speler tot coach van FC Barcelona, maar deze nog naamloze documentaire zal de eerste zijn die in samenwerking met de familie Cruijff is gemaakt.

Charismatisch en bescheiden


De docu zal een poging doen het complexe en charismatische leven en carrière te weergeven van een man die wordt gezien als een van de invloedrijkste figuren in het moderne voetbal.

Er zullen interviews voorbij komen met iedereen die dicht bij Cruijff stond, evenals anekdotes van collega's uit het vak die met hem werkten en door hem geïnspireerd werden. Vooral zijn manier van 'totaalvoetbal' is iets wat onlosmakelijk verbonden is met Cruijff.

Goedkeuring zoon Jordy


Voormalig voetbalspeler, en zoon van, Jordy Cruijff zegt het volgende: "Veel prachtige films zijn over mijn vader gemaakt. Voor het eerst hebben mijn familie en ik besloten om mee te doen in een project als deze, omdat we geloven dat het er nu tijd voor is."



Productie van de docu begint later dit jaar. Het is nog niet bekend op welk platform het te zien zal zijn, maar de productie is in gesprek met een aantal geïnteresseerde aanbieders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen