Netflix hanteert een loondiscriminatie tegenover Koreaanse acteur uit bijvoorbeeld 'Squid Game' en 'The Glory'

Netflix verdeelt haar geld op een oneerlijke manier en behandelt Koreaanse acteurs niet hetzelfde als Amerikaanse acteurs.

Adrienne Koolen, 08-08-2023 10:57

Het zal voor niemand als verrassing komen als er gezegd wordt dat het geld in Hollywood niet eerlijk verdeeld wordt. Alleen de echte grote acteurs verdienen goed aan hun films en series, maar hierdoor zijn er een heleboel worstelende acteurs.
De laatste tijd heeft Netflix geïnvesteerd in Zuid-Koreaanse projecten, waaronder Squid Game en The Glory. Deze series waren een enorm succes en Squid Game werd zelfs de meest bekeken serie ooit.

Niet eerlijk betaalt

Toch betaalt Netflix haar acteurs in een oneerlijke manier. Hoewel Zuid-Koreaanse projecten de streamingdienst veel geld oplevert, betaalt Netflix geen restant bedrag aan de acteurs.

Volgens acteur en voorzitter van de Korea Broadcasting Actors Union, Song Chang-gon, weigert Netflix om de vakbond te ontmoeten. Ook vertelt ze aan de Los Angeles Times dat de lonen voor ondersteunende acteurs "gestagneerd of zelfs gedaald" zijn.

Oneerlijk

Netflix heeft gereageerd met de uitspraak dat ze Koreaanse acteurs uitbetalen volgens de wetgeving in Korea. Hierin staat dat Netflix als streamingdienst, niet als netwerk of omroeporganisatie, geen restanten hoeft te betalen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Squid Game op Netflix.

Lees meer over: Netflix, Squid Game, The Glory, Song Chang gon

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix