search
Disney's nieuwste sprookje staat begin volgende maand op Disney+
Films / Nieuws

Disney's nieuwste sprookje staat begin volgende maand op Disney+

De verfilming van Disney animatiefilm 'The Little Mermaid' was vanaf eind mei te zien in de bioscopen. Disney+ voegt de film al snel toe aan hun aanbod.

Het is nog een klein maandje wachten, maar als je Disney+ hebt, is het mogelijk om vanaf woensdag 6 september de film te gaan streamen.

Ondanks dat er andere succesvolle verfilmingen zijn geweest, doet The Little Mermaid het lang niet slecht. De film van regisseur Rob Marshall scoort op IMDb dan ook een nette 7.2/10.

Synopsis


Jonge zeemeermin Ariel wil graag weten hoe de wereld buiten de zee eruitziet en gaat stiekem naar de oppervlakte. Hier valt ze als een blok voor prins Eric.

Ze volgt haar hart en sluit een deal met de kwaadaardige zeeheks Ursula om te ervaren hoe het is om te leven op het land.

In de film


In de rol van Ariel zien we actrice en zangeres Halle Bailey en Jonah Hauer-King speelt de rol van prins Eric. Naast hen zien of horen we Melissa McCarthy, Javier Bardem, Daveed Diggs, Jacob Tremblay, Art Malik en Noma Dumezweni.



Solide film


Bij de critici op Rotten Tomatoes pakt de film 67%. Het publiek scoort de film hoger met een mooie 94%. "The Little Mermaid verrijkt vrijwel elk verhalend aspect in vergelijking met het origineel, waardoor de verhalen van Ariel en Eric worden verdiept, terwijl dezelfde kernthema's worden verkend zonder de essentie van zijn voorganger te verliezen.", zegt een van de critici.

Een ander zegt over de film, "Halle Bailey werd geboren om een ​​Disney-prinses te zijn, ongelooflijk! De visuals waren behoorlijk solide en de liedjes waren geweldig. Het is niet zonder gebreken en een beetje te lang, maar over het algemeen ben ik erg opgewonden voor iedereen om te zien hoe Halle deze klassieke prinses tot leven brengt.".



Disney+


Vanaf woensdag 6 september is het zover, dan kun je gaan genieten van de film bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen