search
'Prison Break': de gevangenisserie die we allemaal missen, toch?
Series / Featured

'Prison Break': de gevangenisserie die we allemaal missen, toch?

De serie 'Prison Break' over twee broers die op de vlucht zijn, was buitengewoon populair in de jaren 00.

Prison Break is een populaire serie die draait om de twee broers, Lincoln Burrows (gespeeld door Dominic Purcell) en Michael Scofield (gespeeld door Wentworth Miller).

Burrows is ter dood veroordeeld voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, terwijl zijn broer Scofield een uitgebreid plan bedenkt om hem uit de gevangenis te helpen ontsnappen en zijn naam te zuiveren.

Meerdere gevangenissen


De ontsnapping lukt ergens in het eerste seizoen, maar de broers moeten voortdurend op de vlucht voor de politie en belanden ook tijdens hun vlucht in de latere seizoenen weer in talloze nieuwe gevangenissen, complotten en tragedies.

De serie liep vier seizoenen in de periode van 2004 tot en met 2009. Daarna bleef het lange tijd stil, totdat de serie in 2017 alsnog een vervolg kreeg. Na aanvankelijke berichten over een zesde seizoen, liet Fox in de zomer van 2019 weten dat er geen plannen meer waren om een nieuw seizoen te gaan brengen.

Michael Scofield


De ster van de serie was Michael Scofield. Hij werkte als bouwkundig ingenieur voordat hij zich volledig wijdde aan de zaak van zijn broer. Om het leven van zijn broer te redden, creëert Michael een uitgebreid en doorwrochten plan om zijn broer uit de gevangenis te helpen ontsnappen.

Bekijk op instagram


Je kunt de serie gewoon nog kijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen