Plannen voor nieuwe 'Blackadder' afleveringen

Plannen voor nieuwe Blackadder afleveringen

Tony Robinson, die Baldrick speelde, sprak alle castleden over de mogelijkheid om de serie nieuw leven in te blazen.

Michelle Iwema, 25 augustus 2015 om 14:34

De acteurs van de Britse comedyserie Blackadder zijn er allemaal voor in om een aantal nieuwe afleveringen op te nemen. Tony Robinson, die Baldrick speelde, vertelde aan de Britse krant The Sun met alle leden van de cast te hebben gesproken over de mogelijkheden en dat ze er stuk voor stuk zin in hebben om hun rollen weer op te pakken.
Rowan Atkinson speelde in de serie de antiheld Blackadder. Er werden tussen 1983 en 1989 vier seizoenen gemaakt met in totaal 24 afleveringen. Apart was, dat elke serie zich in een andere tijdsperiode afspeelde. Zo is er onder meer een seizoen dat zich afspeelt in de tijd van, Middeleeuwen, Elizabeth de Eerste en de laatste gedurende de Eerste Wereldoorlog.

Naast Rowan Atkinson speelden ook Hugh Laurie en Stephen Fry in de serie grote rollen. "Het enige probleem is nog Hugh's salaris," grapte Robinson. "Hij is nu een grote ster, althans dat denkt hij graag."

In 2004 werd in Engeland een enorme poll gehouden op televisie om uit te zoeken wat de beste Britse sitcom aller tijden was. Daarbij belandde Blackadder op de tweede plaats, achter Only Fools and Horses. Wanneer de nieuwe afleveringen worden opgenomen, is nog niet bekend.


Bron: The Sun

Lees meer over: Blackadder, Rowan Atkinson, Baldrick, nieuwe afleveringen Blackadder, beste Britse sitcom, sitcom, seizoenen Blackadder, Hugh Laurie, Stephen Fry

Informatie over de serie: The Black Adder

Populair nieuws