Eerste aflevering 'Fear the Walking Dead' pakt kijkersrecord

'Fear the Walking Dead' pakt kijkersrecord

Op de eerste dag bekeken 10,1 miljoen mensen de debuutuitzending.

Bram de Groot, 25 augustus 2015 om 16:43

De eerste aflevering van AMC‘s Fear the Walking Dead heeft historie geschreven. Maar liefst 10,1 miljoen mensen keken live en op dezelfde dag naar de debuutaflevering van de spin-off van The Walking Dead. Een record volgens AMC.
Drie van de vijf best bekeken debuutafleveringen (live en op dezelfde dag) zijn nu van AMC. Naast Fear the Walking Dead, die nu dus op #1 staat, scoorde de kabelzender dit jaar ook uitstekend met de kick-off van Better Call Saul (#2). De eerste aflevering van de FTWD-moederserie The Walking Dead (#5) noteerde in 2010 ook enorme kijkcijfers op de dag van verschijning.

"Bedankt en de felicitaties gaan uit naar Robert Kirkman, Dave Erickson en de complete cast en crew van Fear the Walking Dead," aldus Charlie Collier, baas van AMC en SundanceTV. "Het is moeilijk om het succes van de serie te baseren op één avond, maar we hebben de recordcijfers toch vrijgegeven, aangezien deze - ondanks het ongrijpbare kijkersgedrag - echt onderscheidend zijn. Uiteraard was niets van dit mogelijk zonder de passie van de fans."

Op de 90 minuten durende eerste aflevering van Fear the Walking Dead volgen komende weken nog vijf afleveringen en volgend jaar verschijnt een nieuw seizoen met vijftien afleveringen.

Bron: Comingsoon.net

Lees meer over: Fear the Walking Dead, the walking dead, spinoff, 2015, Adam Davidson, Cobalt, seizoen 1, Alycia Debnam Carey, Frank Dillane, los angeles, atlanta, TWD, Kim Dickens, nick

Informatie over de serie: Fear the Walking Dead

Populair nieuws