search
Tv-serie op Blu-Ray: Helix (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Helix (seizoen 2)

Het afsluitende seizoen van de Syfy sci-fi serie.

Bedenker: Cameron Porsandeh | Cast: Billy Campbell (Dr. Alan Farragut), Kyra Zagorsky (Dr. Julia Walker), Mark Ghanimé (Major Sergio Balleseros), Jordan Hayes (Dr. Sarah Jordan), Neil Napier (Dr. Peter Farragut), Hiroyuki Sanada (Dr. Hiroshi Hatake), e.a. | Uitzending serie: 2014 - 2015 | Tv-release: Syfy

Kort gelden bekeken we nog de uitgave van het eerste seizoen van Helix, de sci-fi thriller van de zender Syfy. Sony Pictures heeft nu al het tweede seizoen op Blu-Ray uitgebracht en deze wijkt - helaas voor de fans - wel wat af van de uitgave van seizoen 1.

Net als het eerste seizoen werd het tweede seizoen uitstekend ontvangen (RT = 83%, zes reviews). De kijkcijfers daalden echter tot een dieptepunt. Waar seizoen 1 nog afsloot met een redelijke 1,38 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers kwam de slotaflevering van seizoen 2 niet verder dan een zeer magere 0,44 miljoen kijkers. Syfy trok eind april de stekker uit Helix (IMDb = 6,9).

Seizoen 2
De overlevenden van de verschrikkingen in de Arctic BioSystems, proberen het gebeurde achter zich te laten. Maar als hun werk hen naar een geheimzinnige en afgelegen bebost eiland brengt komen ze er al snel achter dat de Ilaria Corporation verder reikt dan men had kunnen denken, en een nieuw dodelijk virus vormt een bedreiging die niemand voor mogelijk had gehouden.


Serie: Helix - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 13 x ca. 41 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Verwijderde scenes | EAN: 5051888210543 | Release: juli 2015 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Helix zitten vastgeklikt in een iets dikkere amaray Blu-Ray keepcase. In de hoes staat per disc aangegeven welke afleveringen (met titels en synopsissen) en extra's (overigens niet allemaal) erop staan.

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave sluit naadloos aan op die van de uitgave van het eerste seizoen. De futuristische, wat cool-ogende beelden zijn haarscherp, met een mooie natuurlijke kleuren. De fletsheid van het eerste seizoen is minder aanwezig, maar klaarblijkelijk is hiervoor gekozen door de makers. De surround DTS-HD track laat van zich horen tijdens de actiescènes en zorgt voor de nodige . Gelukkig blijft dialoog prima te volgen.

Stuk minder extra's
Waar de uitgave van het eerste seizoen nog audiocommentaar en featurettes kon aanbieden, komen de schijven van het tweede seizoen niet verder dan een reeks verwijderde scènes. Erg jammer voor de fan, al valt te begrijpen dat Sony Pictures weinig nut zag om een uitgebreidere reeks toe te voegen aan deze uitgave van de duidelijk gefaalde sci-fi serie. Wij sluiten af met een van de teasers voor het 'afrondende' seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen