search
Oscarwinnende klassieke achtervolgingsfilm moet je zeker een keer zien bij Disney+
Films / Video/clip/featurette

Oscarwinnende klassieke achtervolgingsfilm moet je zeker een keer zien bij Disney+

'The French Connection' wist maar liefst vijf Oscars in de wacht te slepen voor beste film, beste acteur in de hoofdrol, beste regie, beste bewerkte scenario en beste montage. Deze moet je dus zeker een keer gezien hebben.

Regisseur William Friedkin bracht in 1971 deze keiharde misdaadfilm naar onze schermen. Gebaseerd op het boek van Robin Moore en te streamen bij Disney+.

Regisseur Friedkin, vorige maand overleden op 87-jarige leeftijd, was vooral bekend van zijn werken als The Exorcist en To Live and Let Die in LA.

Cast


In deze klassieker uit de jaren '70 zien we Gene Hackman, Roy Scheider, Fernando Rey, Tony Lo Bianco, Marcel Bozzuffi, Eddie Egan en Bill Hickman.

Achtervolging


Rechercheurs Popeye Doyle en Buddy Rosso van de narcoticabrigade in New York ontdekken dat een grote drugsbaron actief is in de VS.

Een achtervolging wordt ingezet om deze gehele internationale smokkelbende op te pakken.



Behoorlijk spannend en vaardig


De film pakt op IMDb een hele goede score van 7.7/10. Bij Rotten Tomatoes scoort de film 92% gemiddeld onder de critici en het publiek. "Behalve dat hij met grote mechanische vaardigheid een behoorlijk spannend verhaal vertelt, onderzoekt Friedkin de agent en zijn prooi met een sceptische blik.", aldus een van de critici op de site.

Op MovieMeter is de score al net zo goed, daar pakt de film een 3.67/5. Kijker Hans Heintz vertelt op de site, "Alle type scènes die in misdaadfilms tot vervelens toe zijn herkauwd zijn hier rauw, interessant, realistisch ogend, meeslepend. Wat een hoop s*** is er toch sindsdien gemaakt aan ontelbare achtervolgingsscenes. Niets kan aan deze film tippen."



Deze wil je niet missen


Deze film uit de jaren '70 wil je echt een keer gezien hebben als je in bent voor rauwe misdaad en een goede achtervolging. Stream The French Connection bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen