search
Update Hollywood-staking: na een maand stilte eindelijk nieuw overleg gepland

Update Hollywood-staking: na een maand stilte eindelijk nieuw overleg gepland

De schrijversvakbond WGA overlegt vanaf 20 september met de AMPTP, die de studio's vertegenwoordigt.

Valeria Milić
De staking in Tinseltown heeft inmiddels bijna de vijfde maand erop zitten. Nadat eerder overleg op 18 en op 22 augustus spaak liep gaan de betrokken partijen opnieuw met elkaar om de tafel zitten.

Reeds eerder werd bericht dat een en ander behoorlijk stroef verloopt. Variety bericht dat de WGA en de AMPTP vanaf 20 september aanstaande het overleg hervatten.

Werkbare afspraken


In een verklaring laat de schrijversvakbond het volgende weten: "De afspraak staat gepland vanaf aanstaande woensdag [20 september]. Je zult de komende dagen dus weinig van ons horen aangezien we aan het onderhandelen zijn. We willen zo snel mogelijk werkbare afspraken maken voor alle schrijvers. Je hoort van ons zodra we iets relevants te melden hebben".

Opzettelijk rekken


Zowel de schrijvers als de acteurs, die verenigd zijn in de vakbond SAG-AFTRA, hebben het gevoel dat de studio's met opzet de boel lopen te rekken. Op deze manier hopen ze de druk op te voeren zodat de artiesten maar akkoord gaan met hun voorwaarden.

Eerder verklaarde Duncan Crabtree-Ireland namens de SAG-AFTRA dat de studio's een dergelijke tactiek bewust voeren. Dit zou te merken zijn in het feit dat er met opzet lang wordt gewacht voor een nieuw overleg. Ook gebeurt het dat studio's domweg weigeren te overleggen. We houden jullie uiteraard op de hoogte van het verdere verloop.

Aanbevolen artikelen