search

Ons nieuws van woensdag 20 september 2023

Recensie Netflix-serie 'Sex Education' seizoen 4
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Sex Education' seizoen 4

Het laatste seizoen laat de kijker achter op het hoogtepunt. Dat is moeilijk te accepteren.

Regie: Dominic Leclerc, Alyssa McClelland, Michelle Savill | Cast: Asa Butterfield (Otis), Ncuti Gatwa (Eric), Gillian Anderson (Jean), Aimee-Lou Wood (Aimee), Emma Mackey (Maeve), Conndor Swindells (Adam), Kedar Williams-Stirling (Jackson), Mimi Keene (Ruby), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 51-83 minuten | Jaar: 2023

Het is ontegenzeggelijk dat er de laatste jaren heel veel aandacht is voor genderidentiteit en -fluïditeit. Conservatieve stemmen gooien het op een hype van een minderheid, maar vergeten daarbij dat non-binariteit al eeuwen voorkomt, ook binnen andere culturen. Argumenten dat het een zucht naar wokisme is zijn inmiddels sleets. Het draait allemaal om representatie waarbij film en televisie een belangrijke rol spelen. En dat vergt soms nou eenmaal een uitvergroting, al is het maar uit compensatie.

Ook de uitmuntende Britse Netflix-serie Sex Education besteedt in het vierde en laatste seizoen aandacht aan diversiteit. Een transgenderkoppel voorziet de serie van haar opvallendste nieuwkomers, maar er is ook aandacht voor mindervaliditeit, de eigen lichaamsbeleving, post-traumatisch stresssyndroom en de gespannen verhouding tussen religie, gender en seksualiteit. Het slotseizoen toont ons een toekomst waarin mensen hopelijk niet zo op een ander letten, maar begrijpen dat iedereen anders mag zijn.

Het is een zeldzaamheid dat een mainstreamkijkcijferkanon als Sex Education op zo'n subtiele, licht dramatische en bovenal komische wijze complexe thema's met elkaar weet te verweven. De titel verwijst primair naar de pogingen van hoofdpersoon Otis om zich op te werken als sekscoach op zijn school, en daarmee in de voetsporen van zijn moeder Jean te treden, maar de serie zelf kent ook een ongekend educatief gehalte zonder belerend te worden.

Na de gedwongen sluiting van de middelbare school in het fictieve Moordale zijn de leerlingen uitgewaaierd naar andere scholen. De grootste club, waaronder Otis en zijn beste vriend Eric, zijn beland op een school waar wel erg vrije omgangs- en onderwijsnormen zijn. De populairste leerlingen zouden op andere scholen de buitenbeentjes vormen, maar hebben hier van aardig zijn en niet roddelen hun handelsmerk gemaakt. Al snel merkt Otis dat hij concurrentie heeft als zelfbenoemd therapeut.

Otis' vriendin Maeve is naar een prestigieuze Amerikaanse universiteit vertrokken, waar ze in de gratie van een leraar probeert te komen. Moeder Jean worstelt met het hernieuwde moederschap en probeert een carrière als presentator bij een radiozender van de grond te krijgen. Adam worstelt niet alleen met zijn biseksualiteit, maar ook met de scheiding van zijn ouders en de vraag wat hij verder in het leven wil.

Het laatste seizoen van Sex Education is er een waar je met gemak doorheen glijdt. De uiteenlopende verhaallijnen zetten regelmatig zowel de lachspieren als de hersencellen aan het werk. Het is een bovendien een opmerkelijke gewaarwording dat de 'uptight' Britse volksaard zo goed samengaat met het wel en wee van de personages. In Amerikaanse handen was dit al snel ontspoord.

Een nieuwe school biedt de mogelijkheid voor nieuwe personages, die door sommige criticasters ongetwijfeld te woke zullen worden bevonden. Dat was namelijk ook de kritiek op met name het eerste seizoen van de Sex and the City-doorstart And Just Like That... De schrijvers van Sex Education weten ze echter vooral menselijkheid mee te geven en het zijn de invoelbare behoeftes en dromen van deze personage die ze drijven, niet hun blik op hun eigen gender of identiteit. Dat maakt een ander ervan.

Dat betekent overigens niet dat het grote schrijversteam overal mee wegkomt. Er zijn momenten waarop zaken wel heel soepel verlopen. Zelfs de grootste conservatievelingen, veelal gevormd door de ouders van de pubers, weten feilloos de juiste voornaamwoorden te gebruiken. Het is geen schande te onderkennen dat de nieuwe aanspreekvormen voor sommigen flink wennen zijn. Dat is een sentiment in de samenleving dat best benoemd mag worden, zodra de wil om anderen te respecteren maar prevaleert.

De oude garde maakt wederom grote indruk. Gillian Anderson blijft een immense bom charisma. Dit mag zeker ook gezegd worden van Ncuti Gatwa, die met zijn gelaagde personage Eric de spil van de serie blijft. De Rwandees-Britse acteur is dan ook een meesterlijke keuze voor het invullen van de titelrol in nieuwe reeks van Doctor Who. Ook een heel fijne toevoeging is de aanwezigheid van de Australische stand-upper Hannah Gadsby. Hun debuutvoorstelling Nanette, te zien op Netflix, is verplichte kost.

Showrunner Laurie Nunn heeft te kennen gegeven dat na tweeëndertig afleveringen alles wel gezegd is over de personages van Sex Education. Ze heeft weloverwogen toegewerkt naar een mooie afronding van alle verhaallijnen. Vroegtijdige weemoed ontstaat wanneer de aftiteling in beeld verschijnt, vooral omdat met de makers met dit magistrale slotseizoen aantonen dat de koek nog lang niet op is.

Beter stoppen op een hoogtepunt, zal men hebben gedacht. Daar valt een boel voor te zeggen, maar dit accepteren is nog wel even lastig. Sex Education is een van die weinige series waarbij jaloezie haar intrede doet als mensen vertellen dat ze er nog aan moeten beginnen. Waar wacht je nog op?

★★★★★

Sex Education is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het scheelde een haar of Simon Helberg had rol in 'The Big Bang Theory' afgeslagen
Series / Featured

Het scheelde een haar of Simon Helberg had rol in 'The Big Bang Theory' afgeslagen

Simon Helberg had bijna voor een heel andere carrièrepad gekozen.

Simon Helberg heeft zijn beroemdheid te danken aan zijn rol als Howard Wolowitz in The Big Bang Theory. Het scheelde echter maar weinig of hij had deze rol helemaal niet gespeeld.

Helberg had wel gehoord van de eerste pilot van The Big Bang Theory maar was daar niet bij betrokken. Hij kreeg toen te horen dat deze pilot opnieuw moest worden opgenomen en aangepast en werd daarvoor gevraagd. Hij was op dat moment ook betrokken bij een ander project.

Studio 60 on the Sunset Strip


Helberg hierover tegen Hollywood Reporter: "Ik herinner me dat ik bijna niet ging omdat ik aan de pilot van de serie: 'Studio 60 on the Sunset Strip' werkte. Ik werkte met een geweldige groep mensen en had veel vertrouwen in de serie. Ik had het script van 'The Big Bang Theory' het jaar ervoor gelezen en dacht: 'Waarom doen ze dit opnieuw?'.

Zijn agent overtuigde hem om toch auditie te doen, en het was de beste zet die hij ooit gemaakt heeft. De serie Studio 60 on the Sunset Strip sloeg totaal niet aan. Ondanks de deelname van Matthew Perry werd de serie slecht ontvangen en werd deze al na een seizoen gecanceld. Helberg heeft destijds dus duidelijk de juiste keuze gemaakt!Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meesterlijke oorlogsserie over WO II slaat in als bom op Netflix
Series / Nieuws

Meesterlijke oorlogsserie over WO II slaat in als bom op Netflix

De serie 'The Pacific' is inmiddels beschikbaar op Netflix en wordt uitstekend bekeken.

Sinds een aantal dagen is de serie The Pacific te bekijken op Netflix. Het betreft hier een serie uit 2010 die in eerste instantie alleen op HBO beschikbaar was, maar dus nu ook zijn weg naar Netflix heeft gevonden.

The Pacific is een miniserie die bestaat uit 10 afleveringen van 60 minuten en zoomt op een prachtige wijze in op de strijd tussen de Amerikanen en de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog.

3 Mariniers


In de serie worden 3 mariniers gevolgd die alle drie vanuit een verschillende range en op een andere manier omgaan met de oorlogstijd en hun rol daarin. De drie mariniers zijn: Sledge (gespeeld door Joseph Mazzello), Heckie (gespeeld door James Badge Dale) en Basilone (gespeeld door Jon Seda).

De serie is net als Band of Brothers geregiseerd door de legendes Steven Spielberg en Tom Hanks en zit uitstekend in elkaar. Op IMDb krijgt deze serie dan ook een dikke 8,3 en behoort daarmee tot de beste oorlog series aller tijden.Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geruchten over verder uitstel langverwachte 'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air' zwellen aan
Series / Nieuws

Geruchten over verder uitstel langverwachte 'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air' zwellen aan

Wachten, wachten, wachten. 'Masters of the Air' stelt ons geduld behoorlijk op de proef.

Masters of the Air zou in eerste instantie al in de lente van 2023 worden uitgezonden op Apple TV+. De langverwachte opvolger van Band of Brothers en The Pacific, die inmiddels beiden op Netflix te zien zijn, is geproduceerd door Tom Hanks en Steven Spielberg en de verwachtingen zijn huizenhoog gespannen.

De serie gaat over de vliegeniers van een vergelijkbare divisie als 'Easy Company', een zeer belangrijke en oorlog bepalende divisie in het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

2024?


Inmiddels zitten we al op op het randje van de herfst en hebben we nog altijd geen idee wanneer de serie te zien zal zijn. Het enige sprankje hoop was dat vanuit Apple TV+ nog altijd werd aangegeven dat de serie toch echt in 2023 zal debuteren op de streaming dienst.

Op internet gaat inmiddels het gerucht dat de lancering van de serie, mede door de Hollywood-stakingen, nog verder is uitgesteld. Op social media wordt nu gesteld dat 26 januari 2024 de premièredatum zou zijn.

Wachten....


Wij hebben het sterke vermoeden dat we dus nog wel even verder moeten wachten op de serie. Het is dus nog altijd verrassend stil. Geen duidelijke startdatum, en geen officiële trailers. We houden je hier op Serietotaal uiteraard op de hoogte!Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende Netflix-hit krijgt echt "geen vervolg" ondanks aanhoudende verzoeken van de fans
Series / Nieuws

Indrukwekkende Netflix-hit krijgt echt "geen vervolg" ondanks aanhoudende verzoeken van de fans

De meermaals bekroonde serie krijgt geen vervolgseizoen ondanks verzoeken van fans.

The Queen's Gambit is gebaseerd op het boek van Walter Tevis en de verfilming bleek een knaller. Schaakgenie Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) groeit op in een weeshuis in de jaren 50 toen het nog heel gewoon was om kinderen kalmeringspillen te geven. Het idee hierachter was om de kinderen emotioneel in balans te houden.

Beth groeit dus op met verslavende middelen en wil daarnaast de top bereiken in de schaakwereld. Taylor-Joy kreeg een Golden Globe voor haar rol en stond eerder open voor een vervolg. In een interview met Deadline gaf regisseur Frank Scott echter aan dat het bij een miniserie blijft.

Doodsbenauwd


Scott is van mening dat een tweede seizoen mogelijk afbreuk zou kunnen doen aan het verhaal. Scott: "We hebben het verhaal verteld dat we wilden vertellen. Ik maak me zorgen - of liever gezegd, ik ben doodsbenauwd - dat wanneer we meer willen vertellen dit een slecht effect zal hebben op het verhaal dat nu op het scherm is gebracht".

Menig fan zal hier met teleurstelling op reageren, maar er valt ook iets te zeggen voor het laten zoals het nu is van het verhaal. Met 94% publiekswaardering op Rotten Tomatoes heeft de serie duidelijk geen gebrek aan aandacht.

Kijk The Queen's Gambit op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-thriller weet reusachtig goed te scoren bij Netflix-kijkers
Films / Nieuws

Scifi-thriller weet reusachtig goed te scoren bij Netflix-kijkers

De bijna anderhalf uur durende scifi-film weet gelijk vanaf het moment dat hij te streamen is, een hoop kijkers te overtuigen. Hij staat namelijk gelijk op de koppositie in de Netflix top 10.

Met vergevorderde technologie, dino's, actie en spektakel weet 65 van regisseurs Scott Beck en Bryan Woods erg goed te scoren bij de streamer. Al zijn niet overal de reacties even enthousiast.

Eén van de acteurs in de film is Adam Driver, ook wel bekend van verschillende Star Wars-films en Ferrari.

Cast


Naast Driver zien we in de film Ariana Greenblatt, Chloe Coleman, Nika King en Brian Dare.

Langdradig en redelijk


De film pakt op IMDb een 5.4/10. Bij Rotten Tomatoes zien we dat de film bij het publiek 65% scoort maar bij de critici mager met 34%. "Een redelijk sciencefiction-overlevingsavontuur duwt een mager uitgangspunt naar een genadig kort einde.", vertelt een van de critici.

"Op zich best wel een aardige film maar toch bekruipt je het gevoel dat er wat meer in had gezeten. De film is ook ietwat langdradig maar verder wel prima te kijken. Het acteerwerk is allemaal vrij redelijk te noemen." aldus een van de kijkers bij MovieMeter. De film pakt daar een score van 2.62/5.Synopsis


We gaan terug in de tijd, 65 miljoen jaar terug. We volgen piloot Mills na een catastrofale crash. Hij en Koa zijn de enige overlevenden en ze komen erachter dat ze zijn neergestort op aarde.

Ze moeten de strijd aangaan met gevaarlijke en prehistorische wezens en alles wat er nog meer op hun pad komt. Kunnen zij hun enige overlevingskans benutten?

Netflix


Als je de film nog niet gezien hebt, stream de scifi-thriller dan nu bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Other Black Girl'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Other Black Girl'

Zowel een satirische komedie als een thriller met een vleugje horror.

Regie: Mariama Diallo | Cast: Sinclair Daniel (Nella), Ashleigh Murray (Hazel), Karina Willis (Shani), Kate Owens (Sophie), Alyshia Ochse (Maisy), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-31 minuten | Jaar: 2023

In The Other Black Girl, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Zakiya Dalila Harris, zien we hoe aspirant-redacteur Nella zich een weg baant door de raciale ongelijkheid op de werkvloer. Na lang de enige persoon van kleur te zijn geweest bij haar uitgeverij ontmoet ze Hazel, die onlangs is aangenomen als assistent. Terwijl de spanning over het verleden van Hazel en de uitgeverij oploopt, lijkt het Nella even voor de wind te gaan. Maar de flikkerende tl-buizen en dreigbrieven hinten ernaar dat dat ongetwijfeld niet lang zal duren.

Het ene deel van The Other Black Girl is een satirische komedie met de onwetendheid van witte mensen als mikpunt, het andere deel een thriller met een vleugje horror. Veel personages vervullen een rol die typerend is voor de verschillende manieren waarop witte mensen omgaan met raciale ongelijkheid: bijvoorbeeld een overijverige collega die op alle mogelijke manieren wil laten weten dat ze aan de goede kant staat of een baas die constant de belofte van een promotie voorhoudt, maar dit nooit daadwerkelijk doorzet. De serie schetst een scherp beeld van hoe het is om de enige niet-witte persoon in een werkomgeving te zijn en schroomt niet om dit tot het extreme te trekken.

Helaas raakt de logica achter de noodzaak voor het hoofdpersonage om zich constant aan te passen aan haar omgeving verloren in de uitleg van bepaalde voorvallen binnen het kantoor. Als de enige collega van kleur zich uitspreekt over een onjuistheid en eist dat de juiste persoon de credits krijgt voor een idee, wordt ze niet tegengesproken of op haar plek gezet. En een collega die bewijs van racisme op de werkplek probeert te verbergen wordt op staande voet ontslagen. Hierdoor lijkt er een stuk minder voor Nella op het spel te staan dan wordt gesuggereerd.

Veel van deze gebeurtenissen worden later toegewezen aan het centrale mysterie van de serie. De twist aan het einde is verrassend en creatief, maar niet per se logisch. Gedurende de eerste aflevering worden duistere geheimen binnen het bedrijf geïmpliceerd door flikkerende lampen en dreigende briefjes die uit het niets lijken te komen. Op basis van deze horrorelementen valt de bijna onderkoelde reactie van de personages nogal tegen op het moment dat de geheimen boven water komen. Sowieso is de serie voor een thriller niet erg spannend of intrigerend, en als satirische komedie mist de humor net dat beetje absurditeit.

De hardste lach zal komen door de chemie tussen Nella's vriend Owen en haar beste vriendin Malaika. Om hun gezamenlijke vriendin te helpen gaan ze een aantal keer op zoek naar antwoorden, waarbij ze in onhandige situaties en komisch verhitte gesprekken belanden. Over het algemeen zijn de personages die daadwerkelijk bijdragen aan het verhaal redelijk uitgediept en kunnen we zien wat hun motivaties zijn. Of die motivaties ook logisch zijn binnen het verhaal is een andere vraag.

★★★☆☆

The Other Black Girl is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Friends' acties zouden elke echte vriendschap beëindigen
Series / Nieuws

Deze 'Friends' acties zouden elke echte vriendschap beëindigen

De 6 vrienden zien er leuk uit in de serie, maar in het echt zou het wel anders zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ze worden vaak gezien als de beste vriendengroep waar iedereen deel van uit wil maken. Hoewel de 6 Friends op televisie heel erg leuk zijn, zou hun vriendschap het niet volhouden in de realiteit.

Natuurlijk is niet iedereen perfect en doe je soms iets waar je meteen (of pas later) spijt van hebt en je vrienden zijn er dan voor je om je te vergeven. Toch zijn sommige momenten in Friends niet zo makkelijk te vergeven als in de serie.

Monica belachelijk maken


Hoe je het ook wendt of keert; Monica wordt gedurende de hele serie te schande gemaakt over hoe ze er vroeger uit zag. Vrienden moeten elkaar juist steunen en zich niet bezighouden met body shaming.Rachel verpest het verlovingsfeest van Monica


Als het op liefde en relaties aankomt, was Rachel niet de sterkte. Niet alleen bij haar eigen relaties, maar ook bij die van anderen. Zo steelt ze in ‘The One After the Superbowl’ Monica’s kans om Jean-Claude van Damme uit te vragen.

Ook had ze niet de beste actie tijdens Monica's verlovingsfeest. Rachel voelde zich op dat moment erg eenzaam en kust alleen daarom Ross. Dit zorgt ervoor dat alle aandacht naar Ross en Rachel gaat, in plaats van dat het Monica’s speciale dag is.

Bekijk hieronder de grappigste momenten uit de serie en stream Friends op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka' introduceert de leukste aliens die Star Wars-fans ooit hebben gezien
Series / Nieuws

'Ahsoka' introduceert de leukste aliens die Star Wars-fans ooit hebben gezien

Fans zijn helemaal verliefd geworden op de nieuwe aliens in Star Wars' Ahsoka.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars speelt zich uiteraard af in een sterrenstelsel heel ver weg van hier. Het is dan ook logisch dat de serie heel wat buitenaardse wezens introduceert. De nieuwste aliens in Ahsoka zijn echter de leukste aliens ooit.

De nieuwe Ahsoka speelt zich af na de val van de Empire en voor de First Order, wat betekent dat de serie tussen Star Wars: Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens geplaatst kan worden.

De leukste aliens


De nieuwste wezens in Ahsoka zijn verreweg de leukste aliens uit de hele Star Wars-franchise. De aliens zien eruit als een mengeling tussen een kreeft, krab en schildpad.Ze worden de Noti genoemd en zijn een nomadische stam die wonen met Ezra Bridger (Eman Esfandi). Star Wars-fans weten niet meer waar ze enthousiaster over moeten zijn: de alien of de terugkeer van Bridger.

Heel veel tweets


Fans hebben hun enthousiasme voor de alien gedeeld op sociale media en veel van hen zeggen dat de Noti "schattig", "quirky" en "leuk" is.

Bekijk hieronder de tweets en stream Ahsoka op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reddit gaat weer los: A.I. maakt van 'Friends' een monsterserie
Series / Video/clip/featurette

Reddit gaat weer los: A.I. maakt van 'Friends' een monsterserie

Blijkens A.I. is een revival van 'Friends' misschien toch niet zo'n goed idee.

Friends is herontdekt en trekt genoeg kijkers op HBO Max. Hoewel de cast en de schrijvers niet zitten te wachten op een reboot, weerhoudt dit liefhebbers er niet van om met A.I. aan de slag te gaan.

Zo postte /u/Theblasian35 een nieuwe intro voor de komedie. Hoewel ook daar een fontein te zien is, valt er verder weinig vrolijks te beleven. De fontein staat in brand en in de rest van de intro zijn Lovecraft-achtige monsters te zien.

Uit een andere dimensie


Overige Redditors zijn het met elkaar eens wat de creativiteit van A.I. betreft. Vaak genoeg oogt het als iets uit een andere dimensie wat vervolgens door elkaar gemixt wordt met aparte foto's en filmpjes.

Zo zien we een een Cthulhu-achtige octopus door het raam gluren, een dier dat iets weg heeft van een dinosaurus om nog maar te zwijgen over wezens met veel te veel ogen. /u/1randomuser2 kwam met de toepasselijke titel 'Buffay the Vampire Layer'. /u/aricketts16 voegt hier aan toe dat "iedere A.I.-video die ik bekijk [begint] normaal en verandert halverwege in iets nachtmerrie-achtigs".

Een revival lijkt voorlopig weinig goeds op te leveren. Je kunt de oorspronkelijke Friends bekijken op HBO Max.

Sitcom “Friends” According to AI
byu/Theblasian35 inmidjourneyInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verontwaardiging na cancelen hitserie van HBO Max: "beste serie die er is"
Series / Nieuws

Verontwaardiging na cancelen hitserie van HBO Max: "beste serie die er is"

Veel reacties op het cancelen van de LA Lakers-serie Winning Time van HBO Max.

Eerder deze week werd bekend dat de serie Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty is gecanceld na slechts twee seizoenen. HBO Max ziet geen brood meer in de serie die juist ijzersterk werd ontvangen door de critici en fans.

Online beginnen heel wat mensen zich te roeren, want is het cancelen van de serie niet een te botte keuze van de HBO Max van eigenaar Warner Bros. Discovery? Ook bekenden uit Hollywood zijn verrast.

Serie van mijn dromen


Online liet Max Borenstein, een van de personen achter de serie over de LA Lakers, al het volgende weten: "Niet het einde dat we in gedachten hadden." Vervolgens kwamen er ook enkele reacties los bij bekenden uit Hollywood.

Zo schreef mede-showrunner/schrijver Jim Hecht: "9,5 jaar. We hebben de serie van mijn dromen gemaakt. Dat was niet het einde waar we op hadden gehoopt, maar we zijn iedereen die heeft gekeken heel dankbaar en Jeff Pearlman omdat je mij zijn geniale boek toevertrouwde."

Verdrietig


Robert Kirkman (The Walking Dead) reageerde ook: "Winning Time was dit jaar verreweg de beste serie op televisie. Niks kwam in de buurt. Moeilijkste annulering van de afgelopen jaren. We gaan tomaten gooien naar HBO.""Ik ben zo verdrietig, geen Winning Time meer. Het was een geweldige serie. Ik kijk niet eens basketbal maar toch vond ik de serie geweldig," aldus Jason Blum van Blumhouse Productions.

Stukje geschiedenis


Tv-schrijver Gennefer Gross: "Winning Time was een van de beste series, met een rauwe, tactiele visuele stijl, uitstekend acteerwerk en aangrijpende verhalen. Deze show was kunst. Geen content. Geen regeltje op een spreadsheet. Een levend, ademend stukje geschiedenis dat op elk niveau toeslaat. De serie verdient meer."Wil je de eerste twee seizoenen van Winning Time zien, dan vind je deze gewoon nog op HBO Max. Hopelijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit, en komt HBO Max tot bezinning.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van filmquote naar serie: zo ontstond de 'John Wick'-prequel 'The Continental'
Series / Nieuws

Van filmquote naar serie: zo ontstond de 'John Wick'-prequel 'The Continental'

Soms kan een kort zinnetje het begin zijn van een groot verhaal.

Over een paar dagen gaat dan eindelijk de eerste John Wick-prequel in première. In mini-serie The Continental zullen we de achtergrond zien van Winston, het personage van Ian McShane.

Met de naderende première komen er steeds meer details bovendrijven. Voor fans die nieuwsgierig zijn naar waar het idee voor de serie eigenlijk vandaan komt is er een verrassend nieuwtje.

Deel 1


Producent Basil Iwanyk deed in een recent interview een leuke onthulling. Het hele idee waar de serie vandaan komt is namelijk een schijnbaar onbelangrijke quote van het personage van Ian McShane.

In de allereerste John Wick-film zegt hij namelijk iets als 'Ik run deze tent al 35 jaar'. De makers zijn vervolgens met dat als uitgangspunt begonnen om een hele serie te bouwen.

Prime


The Continental zal drie episodes tellen. De mini-serie gaat komend weekeinde in première in de VS. In Nederland zal de serie op Amazon Prime te bekijken zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Hollywood-ster negeert tv-series compleet: is er een logische reden voor?
Films / Featured

Deze Hollywood-ster negeert tv-series compleet: is er een logische reden voor?

De acteur uit onder meer Face/Off speelde nog nooit een rol in een tv-serie.

Wie kent Nicolas Cage eigenlijk niet? De acteur won al snel een Oscar, speelde in grote Hollywood-films en duikt nog altijd op in allerlei films van wisselende kwaliteit. Toch zagen we hem nog nooit in een tv-serie.

Doordat de kwaliteit en de hoogte van de budgetten van tv-series rond in de '90 en '00 flink omhoog gingen, verschenen er steeds meer grote Hollywoodsterren in tv-series. Cage lijkt er anders over te denken.

Alleen films


In 1981 startte Cage zijn carrière overigens wel op televisie, in de tv-film The Best of Times, onder de naam Nicolas Coppola. Daarna werkte hij nog één keer mee aan een tv-productie, namelijk de tv-film Industrial Symphony No. 1: The Dream of the Brokenhearted uit 1990.

Verder was de acteur in maar liefst 112 films te zien, soms in een grote rol en soms ook in een cameo of bijrol. Op dit moment heeft hij ook vier films in de planning staan, waaronder Lords of War en The Surfer.

Filmreeksen


Cage lijkt ook niet zo enorm gecharmeerd van filmreeksen. Hij speelde er in enkelen, waaronder in twee Ghost Rider-films en twee National Treasure-films. Verder lijkt hij liever voor losstaande films te gaan. Hieronder de trailer voor zijn nieuwste film, Butcher's Crossing:Een reden waarom Cage niet in tv-series heeft gespeeld is niet terug te vinden. Het lijkt erop dat de personages die Cage doorgaans graag speelt beter passen en films en mogelijk wil hij zich niet graag verbinden aan producties met een waarschijnlijk langere verbintenis.

Of toch wel?


Alweer even geleden werd Cage in verband gebracht met de tv-serie Highfire, een verfilming van het gelijknamige boek van Eoin Colfer. De serie zou gemaakt worden voor Paramount+. Door de huidige stakingen en problemen bij streamingdiensten is het de vraag of die serie er nog wel gaat komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson and the Olympians' komt met loeistrakke trailer met Lance Reddick als Zeus
Series / Trailer

'Percy Jackson and the Olympians' komt met loeistrakke trailer met Lance Reddick als Zeus

De eerste trailer van de langverwachte nieuwe verfilming van Rick Riordans boeken belooft veel goeds.

De eerste trailer van Percy Jackson and the Olympians ziet er veelbelovend uit. Na de teleurstellende films lijkt de serie, zoals beloofd door de makers, deze keer wel recht te doen aan de boeken.

Percy's (Walker Scobell) cijfers zijn niet goed, hij is dyslectisch en heeft ADHD. Wanneer hij erachter komt dat hij de zoon is van de Griekse god Poseidon komt dit alles echter in een heel nieuw licht te staan.

Anders ingesteld


Percy gaat naar Kamp Halfbloed, waar hij de kinderen van de andere Griekse goden ontmoet. In de boeken legt Annabeth (Leah Sava Jeffries) hem uit dat hij nu eenmaal anders in elkaar steekt. Zijn hersens zijn gewoon ingesteld op de Griekse letters, hij heeft krijgers-instincten en vangt veel op uit zijn omgeving.

De trailer laat ons Lance Reddick zien in zijn laatste rol als oppergod Zeus. Andere goden komen ook voorbij: de slechterik Ares (Adam "The Edge" Copeland), Hades (Jay Duplass) en Hermes' zoon Luke (Charlie Bushnell). Ook Percy's mentor Chiron (Glynn Turman) en het monster Alecto (Megan Mullally) zijn te zien in de trailer. Zowel de personages als de vormgeving zien de elementen uit de boeken terugkeren, wat bij vele fans ongetwijfeld een prima indruk zal achterlaten.

De eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians zijn vanaf 20 december te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende Pixar-film grote hit op Disney+!
Films / Nieuws

Verrassende Pixar-film grote hit op Disney+!

Het succesverhaal van deze Pixar-film zet zich voort op Disney+.

Een verrassende Pixar-film heeft het grootste Disney+-debuut van het jaar achter de rug, waardoor het succesverhaal ervan online vrolijk door wordt gezet. We hebben het natuurlijk over Elemental!

Elemental ging sloom van start in de bioscoop. Het is zelfs de Pixar-film met de slechtste openingsweek ooit! Maar in de tijd die volgde heeft de film stilletjes een fanbase opgebouwd.

Elemental in de bioscopen


Inmiddels heeft de animatiefilm namelijk al meer dan 486 miljoen dollar binnengehaald. Hiermee heeft het zelfs Spider-Man: Across the Spider-Verse ingehaald, een film die vanaf dag één lovende kritieken krijgt én de bekendere naam heeft.

Kortom, Elemental moest even op gang komen, maar weet nu van geen ophouden meer.Elemental op Disney+


Onlangs verscheen Elemental op Disney+, en daar had de film geen trage start. Volgens een persbericht van Disney heeft de film de beste Disney+-première van het jaar achter de rug.

En dat niet alleen, Elemental staat in de top 10 meest bekeken filmpremières van Disney+ als streamingplatform in het geheel. In de eerste vijf dagen werd de film wereldwijd maar liefst 26,4 miljoen keer bekeken.

Check Elemental nu op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hayden Christensen over 'Star Wars'-terugkeer in 'Ahsoka'
Series / Nieuws

Hayden Christensen over 'Star Wars'-terugkeer in 'Ahsoka'

Hayden Christensen is blij met zijn terugkeer als Anakin Skywalker in de serie Ahsoka.

Het iconische Star Wars-personage Anakin Skywalker maakte een terugkeer in Ahsoka. Dit is wat acteur Hayden Christensen hiervan vindt.

Hayden Christensen speelde Anakin Skywalker talloze jaren geleden voor het eerst in de controversiële Star Wars-prequels, en sindsdien keerde hij nog enkele keren terug naar de rol. Zoals onlangs in Ahsoka.

Anakin en Ahsoka


Het personage Anakin Skywalker kent iedereen, maar Ahsoka was vooral bekend onder de échte Star Wars-fans die ook alle animatieseries gezien hebben. Vooral in The Clone Wars en Rebels schittert Ahsoka namelijk.

In The Mandalorian maakte Ahsoka haar live-actie debuut, en nu heeft ze haar eigen serie gekregen. Vanwege haar diepe band met Anakin in The Clone Wars was het slechts een kwestie van tijd voordat we de twee weer samen zouden zien in Ahsoka, ondanks dat Anakin natuurlijk allang dood is.Christensen over Ahsoka


Toen Christensen het telefoontje kreeg met de vraag of hij weer als Anakin wilde verschijnen, twijfelde hij geen seconde. "Iedere keer als ik het Anakin-kostuum aan mag doen, die Jedi-kleding, blaast het me een beetje weg. Ik voel me gewoon erg dankbaar."

De clip toont een kijkje achter de schermen bij de productie van aflevering 5 van Ahsoka, waarin Anakin opduikt. Ahsoka is nu te zien op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'The Resort'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Resort'

Beleef een existentiële crisis tijdens een chaotische vakantie in Mexico.

Regie: Ben Sinclair, Rania Attieh, Daniel Garcia, e.a. | Cast: Cristin Milioti (Emma), William Jackson Harper (Noah), Luis Gerardo Méndez (Baltasar), Skyler Gisondo (Sam), Nina Bloomgarden (Violet), Gabriela Cartol (Luna), Nick Offerman (Murray), Becky Ann Baker (Jan), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 32-39 minuten | Jaar: 2022

Andy Siara, maker van Palm Springs, neemt de kijker nogmaals mee op een vakantie die het ruimte-tijdcontinuüm trotseert. Hij heeft zelfs Cristin Milioti weer de hoofdrol gegeven. Siara's interesse in relativiteitstheorie vormt de ruggengraat van The Resort, maar het gebrek aan chemie tussen de hoofdrolspelers leidt hiervan af. De serie heeft een chaotische start en een einde dat niet veel beter is. Het mysterie en de locatie maken het geheel misschien nog net het bekijken waard.

Milioti speelt Emma, die nogal lijkt op haar personage in Palm Springs. Emma is op vakantie in Cancun voor het tienjarig huwelijksjubileum met haar man Noah, gespeeld door William Jackson Harper uit The Good Place. Het koppel heeft huwelijksproblemen, maar moet die opzijzetten wanneer Emma een mobieltje vindt van een tiener die vijftien jaar geleden na een orkaan vermist raakte. Samen met een stel vreemde bondgenoten gaan ze op een reis door ruimte en tijd.

De afleveringen zijn vrij chaotisch. Doordat ze constant wisselen tussen de verhaallijnen in 2007 en 2022 krijgt de kijker de kans om tieners Sam en Violet beter te leren kennen, maar dat neemt tijd weg van Emma en Noah. Het mysterie is interessant en heeft meerdere wendingen, maar is door de opzet van de afleveringen moeilijk te volgen. Het mysterie wordt opgelost, maar niet uitgelegd. Meerdere verhaallijnen krijgen geen afronding en slechts bij een daarvan heeft dat te maken met de opzet voor een tweede seizoen.

Het acteerwerk van Milioti en Harper is teleurstellend. Beiden hadden in voorgaande rollen wel chemie met hun partners, maar spelen in The Resort niet een geloofwaardig stel. Sam en Violet zijn een overtuigender koppel, wat ervoor zorgt dat de 2007-verhaallijn fijner wegkijkt. Noemenswaardig is Luis Gerardo Méndez als de eigenzinnige detective. Hij zorgt ervoor dat de scènes met Milioti en Harper iets draaglijker zijn.

Wie Palm Springs of The White Lotus leuk vindt, kan The Resort een kans geven. De serie is moeilijk te volgen in het begin, maar er ontstaat een ritme wanneer Méndez halverwege in actie komt. De afleveringen zijn kort, dus wie zin heeft in een existentieel mysterie op een mooie locatie kan het proberen. Maar kijkers die niet bekend zijn met Siara's werk, kunnen zichzelf beter een paar uur besparen door Palm Springs te bekijken.

★★☆☆☆

The Resort is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek waarom het 4e seizoen van 'Sex Education' het laatste is
Series / Nieuws

Ontdek waarom het 4e seizoen van 'Sex Education' het laatste is

Is het voortijdig beëindigd of hebben de producenten er een mooi einde aan gebreid?

Morgen gaat het vierde en laatste seizoen van Sex Education in première op Netflix. Het laatste hoofdstuk zal geen vervolg krijgen, daar Netflix in overleg geen nieuw seizoen heeft besteld.

De Britse serie ging in 2020 in première en kreeg binnen korte tijd een grote schare fans. Vooral onder jongeren is de serie populair. Ook bij de critici scoort Sex Education. Zo heeft het op Rotten Tomatoes een uitstekende score van 95%.

Broodnodige voorlichting


Zoals de titel al doet vermoeden gaat Sex Education over de seksuele ontwikkeling van tieners op een middelbare school in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Laurie Nunn, de maker van de serie, is het nu een mooie tijd om te stoppen. Ze vertelt hierover:

"Met gemengde gevoelens schrijf ik dit, nu we hebben besloten dat het vierde seizoen ook het laatste hoofdstuk van onze show zal zijn. Het was geen makkelijk besluit, maar nu alles op zijn plek valt, is nu het beste moment om af te studeren."

Meerdere zaken spelen mee


Naast dat Nunn het een mooi moment vindt om af te ronden, hebben sommige castleden ook al andere plannen in het vooruitzicht. Zo maakt acteur Ncuti Gatwa zich op om de rol van de 15e Doctor te gaan spelen in een nieuw seizoen van Doctor Who.Kijk vanaf morgen naar het nieuwste seizoen Sex Education op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Simpsons' seizoen 34 is binnenkort te streamen op Disney+
Series / Nieuws

'The Simpsons' seizoen 34 is binnenkort te streamen op Disney+

De animatieserie die zo bekend staat om haar voorspellingen is binnenkort weer terug.

The Simpsons is de langstlopende fictie-serie op de Amerikaanse televisie. De avonturen van Homer en zijn gezin, evenals de overige bewoners van Springfield, duren inmiddels al ruim dertig jaar.

Op Disney+ staan de seizoenen 1 - 33, en vanaf 11 oktober is daar ook seizoen 34 te bekijken. Op diezelfde datum gaat seizoen 35 in première op de Amerikaanse tv-zender Fox.

Twee Halloween-afleveringen


In seizoen 34 hebben de makers gekozen voor maar liefst twee Halloween-afleveringen. De eerste betreft een parodie op Stephen Kings It, getiteld 'Not It'. De tweede is zo mogelijk nog aparter. Deze aflevering is namelijk in anime-stijl en parodieert het populaire Death Note. De aflevering is toepasselijk 'Death Tome' getiteld met uiteraard een behoorlijk creepy Ryuk.

Ook in dit seizoen maken de nodige gaststerren weer hun opwachting, zoals Fred Armisen, Anna Faris, Will Forte, Simu Liu, Lizzo, Rob Lowe, Melissa McCarthy, Jade Novah, Aubrey Plaza en vele anderen.

Seizoen 34 van The Simpsons is vanaf 11 oktober te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Update Hollywood-staking: na een maand stilte eindelijk nieuw overleg gepland
Series / Nieuws

Update Hollywood-staking: na een maand stilte eindelijk nieuw overleg gepland

De schrijversvakbond WGA overlegt vanaf 20 september met de AMPTP, die de studio's vertegenwoordigt.

De staking in Tinseltown heeft inmiddels bijna de vijfde maand erop zitten. Nadat eerder overleg op 18 en op 22 augustus spaak liep gaan de betrokken partijen opnieuw met elkaar om de tafel zitten.

Reeds eerder werd bericht dat een en ander behoorlijk stroef verloopt. Variety bericht dat de WGA en de AMPTP vanaf 20 september aanstaande het overleg hervatten.

Werkbare afspraken


In een verklaring laat de schrijversvakbond het volgende weten: "De afspraak staat gepland vanaf aanstaande woensdag [20 september]. Je zult de komende dagen dus weinig van ons horen aangezien we aan het onderhandelen zijn. We willen zo snel mogelijk werkbare afspraken maken voor alle schrijvers. Je hoort van ons zodra we iets relevants te melden hebben".

Opzettelijk rekken


Zowel de schrijvers als de acteurs, die verenigd zijn in de vakbond SAG-AFTRA, hebben het gevoel dat de studio's met opzet de boel lopen te rekken. Op deze manier hopen ze de druk op te voeren zodat de artiesten maar akkoord gaan met hun voorwaarden.

Eerder verklaarde Duncan Crabtree-Ireland namens de SAG-AFTRA dat de studio's een dergelijke tactiek bewust voeren. Dit zou te merken zijn in het feit dat er met opzet lang wordt gewacht voor een nieuw overleg. Ook gebeurt het dat studio's domweg weigeren te overleggen. We houden jullie uiteraard op de hoogte van het verdere verloop.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.