search
Dr. Jekyll komt naar 'Penny Dreadful'
Series / Nieuws

Dr. Jekyll komt naar 'Penny Dreadful'

En er zijn 5 gastacteurs toegevoegd aan de cast.

Het derde seizoen van Penny Dreadful gaat Dr. Jekyll introduceren. Daarmee komt er nog een bekend Victoriaans-personage naar de horrorserie van de zender Showtime. Verder zijn er ook voor de cast wat zaken veranderd. Zo is Wes Studi nu toegevoegd als series regular en mag Patti LuPone (die met een twist terugkeert) een belangrijke rol spelen.


LuPone speelde in seizoen twee de rol van Cut-Wife, maar zal in het derde seizoen de rol van Dr. Seward spelen. Dat personage is een Amerikaanse therapeut, die Vanessa (Eva Green) in behandeling neemt. De aanpak daarvan is uiteraard wat onconventioneel.

Voor de rol van Dr. Jekyll is Shazad Latif gecast. Een andere rol is er voor de eerder genoemde Wes Studi, die een Indiaan mag spelen met de naam Kaetenay, die een sterke band met Ethan (Josh Hartnett) blijkt te hebben. Hij wordt verder een belangrijke bondgenoot voor Sir Malcolm (Timothy Dalton).

Vermoedelijk mag men in het derde seizoen een strijd voeren met Lily (Billie Piper), die snode plannen heeft. Zij wordt bijgestaan door het nieuwe personage Justine (Jessica Barden). Er zijn nog twee andere gastrollen: Dr. Alexander Sweet (Christian Camargo), een zoöloog die een vriendschap opbouwt met Vanessa en een jonge secretaris (Samuel Barnett) voor Seward.

Wanneer de serie terugkeert, weten we nog niet, maar vermoedelijk is dat begin 2016.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen