Apple wil eigen content maken

Apple wil eigen content maken

Films, series, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Jim Pedd, 3 september 2015 om 18:17

Variety meldt dat Apple een opvallende stap gaat maken. De technologiereus uit Cupertino onderzoekt de mogelijkheden om zelf televisieprogramma’s te gaan maken. Bronnen van het internationale vakblad melden dat de reus de afgelopen weken gesprekken heeft gevoerd met studiobazen in Hollywood, om de mogelijkheden van samenwerkingen te bekijken.
Hoe groot de plannen zijn en hoe ver gevorderd is niet bekend. Maar een belangrijke bron van Variety vertelde dat het bedrijf productiedivisies wil opstellen die content kunnen maken om te concurreren met Netflix. Apple wil naar verluidt binnenkort een firma inhuren om werknemers te zoeken specifiek hiervoor. Of Apple vervolgens tv-series of films of allebei wil maken is niet bekend.

Ook is niet zeker hoe serieus de plannen zijn. Maar het feit dat Apple een bod had gemaakt op Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond, toen zij uit de BBC stapten, laat zien dat de planning serieus is. Daar komt bij dat er al jaren geruchten zijn over de mogelijke plannen van Apple.

De plannen van Apple zouden een grote verandering teweeg kunnen brengen in de entertainmentindustrie. Er zou zomaar een showdown kunnen volgen met giganten als Netflix, Amazon en Hulu. De financiële reserves van Apple, dat op dit moment zo’n 200 miljard dollar heeft liggen om te investeren, zijn gigantisch, dus de adem van het bedrijf is lang.

Eerst zullen we echter nog moeten wachten op wat de plannen van Apple precies zijn. Wie weet wil het een eigen studio opzetten en daar producties maken. Anderzijds zou het ook het Netflix-model kunnen kiezen, of zijn eigen producten via Apple TV en iTunes door kunnen zetten.

Wat vinden jullie van het plan van Apple om de tv-wereld in te stappen?

Bron: Variety

Lees meer over: apple, televisie, film, series, overstap, technologiereus, netflix, hulu, amazon, technologiereus, content

Populair nieuws