search
Interview met J.T. Cotrone over 'From Dusk till Dawn'
Series / Interview

Interview met J.T. Cotrone over 'From Dusk till Dawn'

Wat staat Seth Gecko te wachten in seizoen 2 van deze Netflix- serie?

J.T. Cotrone speelt Seth Gecko in de serie From Dusk till Dawn, waarvan het tweede seizoen net bij Netflix is begonnen. Michelle Iwema sprak de acteur over de verandering in Seths personage sinds het eerste seizoen, werken met Robert Rodriguez en een mogelijk derde seizoen.

Kan je iets vertellen over Seth in seizoen 2 en hoe hij is veranderd sinds we hem voor het laatst zagen.
Hij is een man, die alles kwijt is geraakt. Ooit was hij zo zeker van zichzelf, nu is hij een gebroken man. Hij is aan de heroïne en heeft niks meer in het leven waar hij echt om geeft. Het was geweldig om in te vullen, want hoe ziet het eruit als iemand zich zo voelt? Voor mij was het dit seizoen het verhaal van de underdog.

Seizoen 2 is ook anders omdat je niet meer samen met Ritchie bent.
Dat klopt en dat was voor mij ook wel even wennen. Zane en ik waren net als de personages afhankelijk van elkaar geworden en we hadden echt last van separation anxiety. Nee, maar het was echt heel erg spannend om met seizoen 2 bezig te zijn. Er zijn zoveel nieuwe allianties en Seth is ineens achtergebleven met een 17- jarig supergelovig meisje. Het was voor mij ook heel leuk om een hele andere kant op te gaan met hetzelfde personage.

Maar uiteindelijk komen Ritchie en Seth wel weer samen. Vielen jij en Zane meteen weer in het oude bromance patroon?
Ware liefde houd je niet tegen. Het is gewoon het liefdesverhaal van Ritchie en Seth. Maar zonder grappen, het duurde echt maar tien minuten voor we weer in ons oude patroon terugvielen. Het was als fietsen, je verleert het niet. Net als met elk familielid zou ik zeggen. Je kan elkaar heel lang niet zien, maar zit tien minuten samen in een kamer en je bent weer als vanouds. Zo is het voor mij en Zane ook. Wij hebben een dynamiek samen, die het werk elke keer weer leuk maakt.

Voelde je druk voor je met deze serie begon vanwege de bekende film en de rol van George Clooney als Seth?
Ik was een fan van de film en ben ook altijd een groot bewonderaar geweest van Quintin en Robert. Toen ik het script kreeg moest ik aan het idee wel even wennen, omdat ik de film zo goed kende. Maar het ging geen versie worden van de film, het was van de man die het gemaakt had, die terugging naar zijn oude materiaal om daar een nieuwe draai aan te geven. Dat vond ik leuk eraan en zorgde ervoor dat ik vol vertrouwen de rol aannam. Het is een iconische rol en ik ben dankbaar dat ik hem mag spelen.

Hoe is Robert Rodriguez als regisseur om mee te werken?
Hij heeft zo een grote reputatie dat ik verwachtte dat hij de set zou opkomen en orders zou geven. Maar het tegenovergestelde is waar. Ik zie hem nu als een goede vriend en hij geeft mij de creatieve vrijheid om dit iconische personage in te vullen,

Wat heb je van hem geleerd?
Wat een creatieve duizendpoot is. Hij filmt, edit, schrijft en heeft vat op alle aspecten van het filmen en hij weet iedereen met wie hij werkt daarin mee te nemen. Iedereen die ik kende toen ik de rol kreeg aangeboden, zei dat ik het gewoon moest gaan ervaren om met hem te werken en dat ik dan elke dag vervuld zou zijn.

Ben je zelf ook een fan van het sci fi genre?
Het is een van de redenen dat ik dit zo graag wilde doen. Met name de wereld waarin het zich afspeelt, waarmee we de juiste toon hebben weten te slaan tussen gekke lol en serieus. Het is intelligent zonder de humor te verliezen en dat is een fijne lijn. Ook heeft het de dialogen en het crime aspect dat het spannend maakt. De toon van dit project zit zo vol creatieve genres dat het ruimte biedt voor zoveel mogelijkheden. We kunnen hier alle kanten mee op.

Dus een derde seizoen behoort tot de mogelijkheden?
Het moment dat ze zeggen dat er een derde seizoen komt, ben ik er. 100 procent zeker. Zolang ze hiermee doorgaan ben ik van de partij.

Aanbevolen artikelen