search

Ons nieuws van woensdag 9 september 2015

James Franco komt met tweede seizoen 'Making a Scene'
Series / Nieuws

James Franco komt met tweede seizoen 'Making a Scene'

Acteur kruipt hiervoor in de huid van Walter White en Carrie Bradshaw.

Alsof James Franco het niet druk genoeg heeft met verschillende filmprojecten, een pilot voor een David Simon- serie voor HBO en een Hulu Original serie dit komende jaar, gaat het tweede seizoen van de webserie van Frankco Making a Scene woensdag weer van start op AOL.

In het eerste seizoen nam Franco allerlei bekende filmpersonages op de hak en voegde hij ze samen tot een mash-up. In het tweede seizoen zijn de bekende tv- personages aan de beurt en speelt hij bijvoorbeeld een mash-up met Walter White uit Breaking Bad en Carrie Bradshow uit Sex and the City. Volgens de acteur hoeven de samenvoegingen niet perfect te zijn. "Het grappige eraan is juist dat het niet perfect hoeft te zijn," zei de acteur. "De effecten mogen best rauw zijn en ik denk dat dit er op een bepaalde manier voor zorgt dat het nog grappiger wordt."

Een van de tv- personen die aan bod komt, is Daniel Desario. Dit speelde Franco in de serie Freaks and Geeks. "Het is gek want het is 14, 15 jaar geleden [dat ik hem voor het laatst speelde]. Ik kan niet geloven dat ik dit hardop zeg. Het is best een schok dat het al zolang geleden is. Toen ik in die show zat, was het de eerste keer dat ik iets deed, dat echt goed was. Ik begreep dat op dat moment eigenlijk nog niet, hoe bijzonder en moeilijk het is om zulke getalenteerde mensen bijeen te krijgen. Ik apprecieerde het niet. Maar achteraf gezien, kan ik echt zien hoe speciaal dat eigenlijk was. Er zijn veel mensen die het niet leuk vinden om over hun vroege werk te praten. Ik interviewde Jared Leto voor Interview magazine en ik werd gevraagd het niet te hebben over My So-Called Life. Hij vond het niet leuk om het daarover te hebben. Ik ben daarin het tegenovergestelde. Ik houdt van Freaks and Geeks, dus [met Making a Scene] teruggaan in de tijd was leuk."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Doll & Em' op HBO
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Doll & Em' op HBO

Vanaf 14 september zijn er weer nieuwe afleveringen van de serie te zien.

Op maandag 14 september gaat het tweede seizoen van in première op de betaalzender HBO. In de nieuwe reeks afleveringen besluiten de vriendinnen Dolly en Emily een off-Broadway toneelstuk te creëren.

[Dol & Em is geschreven door en real-life beste vrienden Emily Mortimer en Dolly Wells en is een semi-geïmproviseerde comedyserie. We zien in de serie wat er gebeurt als een Hollywood-actrice haar jeugdvriend inhuurt als een persoonlijke assistent. In het eerste seizoen speelde het zich af tijdens het maken van een film in Los Angeles.

In het tweede seizoen loopt het maken van een off-Broadway toneelstuk eerst op rolletjes en weten ze zelfs Evan Rachel Wood en Olivia Wilde te strikken voor de hoofdrollen. Maar wanneer Em gevraagd wordt voor een nieuwe Hollywoodfilm, met als tegenspeler Ewan McGregor, lopen de spanningen weer op tussen de vriendinnen. De vraag is of ze de balans tussen werk en vriendschap zullen weten te behouden.

De serie is vanaf 14 september elke maandag op HBO GO en HBO On Demand.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Interview met J.T. Cotrone over 'From Dusk till Dawn'
Series / Interview

Interview met J.T. Cotrone over 'From Dusk till Dawn'

Wat staat Seth Gecko te wachten in seizoen 2 van deze Netflix- serie?

J.T. Cotrone speelt Seth Gecko in de serie From Dusk till Dawn, waarvan het tweede seizoen net bij Netflix is begonnen. Michelle Iwema sprak de acteur over de verandering in Seths personage sinds het eerste seizoen, werken met Robert Rodriguez en een mogelijk derde seizoen.

Kan je iets vertellen over Seth in seizoen 2 en hoe hij is veranderd sinds we hem voor het laatst zagen.
Hij is een man, die alles kwijt is geraakt. Ooit was hij zo zeker van zichzelf, nu is hij een gebroken man. Hij is aan de heroïne en heeft niks meer in het leven waar hij echt om geeft. Het was geweldig om in te vullen, want hoe ziet het eruit als iemand zich zo voelt? Voor mij was het dit seizoen het verhaal van de underdog.

Seizoen 2 is ook anders omdat je niet meer samen met Ritchie bent.
Dat klopt en dat was voor mij ook wel even wennen. Zane en ik waren net als de personages afhankelijk van elkaar geworden en we hadden echt last van separation anxiety. Nee, maar het was echt heel erg spannend om met seizoen 2 bezig te zijn. Er zijn zoveel nieuwe allianties en Seth is ineens achtergebleven met een 17- jarig supergelovig meisje. Het was voor mij ook heel leuk om een hele andere kant op te gaan met hetzelfde personage.

Maar uiteindelijk komen Ritchie en Seth wel weer samen. Vielen jij en Zane meteen weer in het oude bromance patroon?
Ware liefde houd je niet tegen. Het is gewoon het liefdesverhaal van Ritchie en Seth. Maar zonder grappen, het duurde echt maar tien minuten voor we weer in ons oude patroon terugvielen. Het was als fietsen, je verleert het niet. Net als met elk familielid zou ik zeggen. Je kan elkaar heel lang niet zien, maar zit tien minuten samen in een kamer en je bent weer als vanouds. Zo is het voor mij en Zane ook. Wij hebben een dynamiek samen, die het werk elke keer weer leuk maakt.

Voelde je druk voor je met deze serie begon vanwege de bekende film en de rol van George Clooney als Seth?
Ik was een fan van de film en ben ook altijd een groot bewonderaar geweest van Quintin en Robert. Toen ik het script kreeg moest ik aan het idee wel even wennen, omdat ik de film zo goed kende. Maar het ging geen versie worden van de film, het was van de man die het gemaakt had, die terugging naar zijn oude materiaal om daar een nieuwe draai aan te geven. Dat vond ik leuk eraan en zorgde ervoor dat ik vol vertrouwen de rol aannam. Het is een iconische rol en ik ben dankbaar dat ik hem mag spelen.

Hoe is Robert Rodriguez als regisseur om mee te werken?
Hij heeft zo een grote reputatie dat ik verwachtte dat hij de set zou opkomen en orders zou geven. Maar het tegenovergestelde is waar. Ik zie hem nu als een goede vriend en hij geeft mij de creatieve vrijheid om dit iconische personage in te vullen,

Wat heb je van hem geleerd?
Wat een creatieve duizendpoot is. Hij filmt, edit, schrijft en heeft vat op alle aspecten van het filmen en hij weet iedereen met wie hij werkt daarin mee te nemen. Iedereen die ik kende toen ik de rol kreeg aangeboden, zei dat ik het gewoon moest gaan ervaren om met hem te werken en dat ik dan elke dag vervuld zou zijn.

Ben je zelf ook een fan van het sci fi genre?
Het is een van de redenen dat ik dit zo graag wilde doen. Met name de wereld waarin het zich afspeelt, waarmee we de juiste toon hebben weten te slaan tussen gekke lol en serieus. Het is intelligent zonder de humor te verliezen en dat is een fijne lijn. Ook heeft het de dialogen en het crime aspect dat het spannend maakt. De toon van dit project zit zo vol creatieve genres dat het ruimte biedt voor zoveel mogelijkheden. We kunnen hier alle kanten mee op.

Dus een derde seizoen behoort tot de mogelijkheden?
Het moment dat ze zeggen dat er een derde seizoen komt, ben ik er. 100 procent zeker. Zolang ze hiermee doorgaan ben ik van de partij.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer tweede seizoen 'Black Jesus'
Series / Trailer

Trailer tweede seizoen 'Black Jesus'

Komedieserie van Adult Swim waarin Jezus een zwarte man uit Compton is.



Een jaar geleden verzekerde Adult Swim zich van een tweede seizoen van Black Jesus, een komedieserie van Aaron McGruder. Gerald "Slink" Johnson keert terug in de rol van Jezus, die er zijn missie van maakt liefde en goedheid te verspreiden in zijn woonplaats Compton. Hij krijgt hierbij hulp van zijn kleine maar loyale groep volgelingen. Hierboven vind je de eerste trailer van seizoen 2.

De rest van de cast bestaat uit o.a. Charlie Murphy, Corey Holcomb, John Witherspoon, Kali Hawk, Andra Fuller, Antwon Tanner, Andrew Bachelor, Angela Gibbs en Valenzia Algarin. Het tweede seizoen van Black Jesus gaat op 18 september in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'The Blacklist' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'The Blacklist' seizoen 2

Mooie uitgave, boordevol extra's.

Bedenker: Jon Bokenkamp | Cast: James Spader (Raymond Reddington), Megan Boone (Elizabeth Keen), Diego Klattenhoff (Donald Ressler), Ryan Eggold (Tom Keen), Harry Lennix (Harold Cooper) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: NBC, RTL4

Het uitgangspunt van hitserie The Blacklist is vrij eenvoudig. Voormalig legerofficier Raymond Reddington is gedurende twintig jaar een crimineel geweest, maar besluit zichzelf aan te geven bij de FBI. Hij blijkt een plan te hebben en een waslijst met namen en vindplaatsen van criminelen opgesteld te hebben. Samen met een team van agenten, jaagt Ray op de misdadigers.

De synopsis van dit tweede seizoen: Decennia lang stond voormalig overheidsagent Raymond "Red" Reddington op de FBI's lijst van de meest gezochte voortvluchtigen. Vorig seizoen gaf hij zich ineens over aan de FBI maar nu werkt de FBI voor hem terwijl hij politici, maffiosi, spionnen en internationale terroristen van een 'zwarte lijst' afvinkt. Hij zal helpen ze allemaal te vinden… op voorwaarde dat Elizabeth "Liz" Keen met hem als zijn partner blijft werken. Red wil Liz leren denken als een crimineel en dat ze 'het grotere plaatje' leert zien…of ze het nu wil of niet.

Het tweede seizoen van de serie werd bijzonder goed bekeken. De eerste aflevering trok maar liefst 19,3 miljoen kijkers naar NBC en gedurende het seizoen waren er praktisch altijd minimaal 15 miljoen mensen die afstemden op de zender. Toch zakte de boel tegen het einde in, en zakte het aantal kijkers tegen de finale naar 12 miljoen. Recensenten blijven reageren gemengd op het tweede seizoen. Op RottenTomatoes staat het seizoen op 71%, na zeven getelde recensies. Mensen vinden het snelle tempo nog altijd fijn, maar het verhaal blijft wat eenvoudig.



Blu-ray: The Blacklist seizoen 2 | Duur: 938 min. | Release: augustus 2015 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Italiaans, Portugees 5.1 DTS-HD MA | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch | Discs: 6x Blu-ray | EAN: 8-712609-648065 | Met dank aan: Sony Pictures

De Blu-rays van dit tweede seizoen worden op eenzelfde wijze aangeleverd als het eerste seizoen. Het geheel bestaat uit een dikke blauwe keepcase, met voorop een beeld van James Spader als Raymond Reddington. Achterop een synopsis van dit seizoen en de gebruikelijke informatie, waaronder de technische details en wat informatie over de extra's.

Maak je de box open, tref je de zes schijven netjes los op houders. Op elke schijf staat aangegeven wat je erop aantreft. Binnen in de hoes vind je uitgebreide informatie over de afzonderlijke afleveringen. Het belangrijkste in dit overzicht is een synopsis, die telkens één zin telt en een algemeen beeld schetst van de afzonderlijke afleveringen.

De Blu-ray uitgave van de serie is indrukwekkend. De boel ziet er erg realistisch uit, mede door de aanpak van filmen, waarbij veel nadruk op gezichten en personen ligt. De boel is daardoor mooi om naar te kijken en de scherpte van het opgepoetste beeld wordt duidelijk bij het kijken. De soundtrack is ook goed, waarbij muziek soms lekker de boventoon voert, maar het dialoog altijd volgbaar blijft.

Extra's
Er zitten redelijk wat extra's op deze uitgave. Natuurlijk is er het standaardspul: audiocommentaar en verwijderde scènes. Interessanter zijn de vier andere featurettes, die samen zo'n 50 minuten in beslag nemen.

Zo heb je een hele extra die draait om de aanwezigheid van Ron Perlman in het tweede seizoen. Hij speelde Luthor Braxton en heeft een coole rol. Ook de geest van Reddington wordt besproken in een extra, en zijn beweegredenen.

Nog interessanter is de featurette Het bouwen van een Blacklister: Vanessa Cruz. Deze toont ons hoe men een crimineel uitdenkt. Een interessant proces, dat veel informatie geeft over het maken van de serie. Tot slot is er nog een featurette van bijna een kwartier over de crew van Reddington.



Toekomst
Het kon niet anders, of er zou een derde seizoen komen voor de serie. Ditmaal wordt de opzet van de show wat anders, gezien het einde van het tweede seizoen. Daarin was te zien hoe Liz en Reddington samen wegreden naar een onzekere toekomst. NBC voorzitter Robert Greenblatt belooft op basis van dat einde een flinke twist voor het nieuwe seizoen, dat op 1 oktober van start gaat. "Waar het verhaal heen gaat is geweldig, want het is anders dan het format tot nu toe was," aldus Greenblatt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.