search
Nieuwe serie over ongezond fenomeen dringt de Netflix top 10 binnen
Series / Nieuws

Nieuwe serie over ongezond fenomeen dringt de Netflix top 10 binnen

De nieuwe serie 'Big Vape: The Rise and Fall of Juul' scoort uitstekend op Netflix

De vierdelige documentaire-reeks Big Vape: The Rise and Fall of Juul over vapen, scoort ontzettend goed op Netflix en is in haar eerste dagen gelijk in de serie top 10 van de streamingdienst belandt.

In deze documentaire zien we hoe de opkomst van de e-sigaret aanvankelijk met gejuich wordt ontvangen en hoe deze sigaret later juist veel onrust veroorzaakt.

Plot


De reeks gaat over twee mannen die in eerste instantie vastberaden zijn om een gezond alternatief voor traditioneel roken te vinden. Ze ontwikkelden uiteindelijk de e-sigaret en vergaren daarmee een fortuin.

Aan de start van de docu-reeks treffen we de latere uitvinders van de e-sigaret, James Monsees en Adam Bowen, aan terwijl zij een nieuw bedrijf in het hart van Silicon Valley starten. Hun missie is om roken weer 'cool' te maken.

Gezond?


In eerste instantie is iedereen zeer enthousiast over de e-sigaret en het vapen. Naarmate de docu vordert zien we dat enthousiasme in de maatschappij steeds verder afnemen terwijl het bedrijf natuurlijk gewoon voortgaat met het ontwikkelen en verkopen van de e-sigaret.



De documentaire behandelt de uiteindelijke vraag: denken de mannen nu echt dat hun e-sigaret gezond is of zijn zij vooral op jacht naar de pot met goud?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen