search

Ons nieuws van vrijdag 13 oktober 2023

Nieuwe serie over ongezond fenomeen dringt de Netflix top 10 binnen
Series / Nieuws

Nieuwe serie over ongezond fenomeen dringt de Netflix top 10 binnen

De nieuwe serie 'Big Vape: The Rise and Fall of Juul' scoort uitstekend op Netflix

De vierdelige documentaire-reeks Big Vape: The Rise and Fall of Juul over vapen, scoort ontzettend goed op Netflix en is in haar eerste dagen gelijk in de serie top 10 van de streamingdienst belandt.

In deze documentaire zien we hoe de opkomst van de e-sigaret aanvankelijk met gejuich wordt ontvangen en hoe deze sigaret later juist veel onrust veroorzaakt.

Plot


De reeks gaat over twee mannen die in eerste instantie vastberaden zijn om een gezond alternatief voor traditioneel roken te vinden. Ze ontwikkelden uiteindelijk de e-sigaret en vergaren daarmee een fortuin.

Aan de start van de docu-reeks treffen we de latere uitvinders van de e-sigaret, James Monsees en Adam Bowen, aan terwijl zij een nieuw bedrijf in het hart van Silicon Valley starten. Hun missie is om roken weer 'cool' te maken.

Gezond?


In eerste instantie is iedereen zeer enthousiast over de e-sigaret en het vapen. Naarmate de docu vordert zien we dat enthousiasme in de maatschappij steeds verder afnemen terwijl het bedrijf natuurlijk gewoon voortgaat met het ontwikkelen en verkopen van de e-sigaret.



De documentaire behandelt de uiteindelijke vraag: denken de mannen nu echt dat hun e-sigaret gezond is of zijn zij vooral op jacht naar de pot met goud?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult een bloederige en intense trailer voor zijn nieuwste serie
Series / Nieuws

Netflix onthult een bloederige en intense trailer voor zijn nieuwste serie

De met sterren bezaaide geanimeerde serie toont een samoerai op zoek naar wraak

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De geanimeerde serie Blue Eye Samurai pakt meteen goed uit met een bloederige eerste trailer.

Blue Eye Samurai


Blue Eye Samurai is gemaakt door Michael Green en Amber Noizumi.

De serie volgt Mizu, een half-Japanse, half-witte samoerai, uit op wraak voor de moord op haar moeder. Een moord waar haar eigen vader misschien de hand in heeft.

In Blue Eye Samurai, dat speelt in het zeventiende eeuwse Edo-tijdperk in Japan, wordt Mizu beschouwd als een buitenstaander, als iets vreselijks, iets onmogelijks. Allemaal vanwege haar ogen.

Grote namen


De stemmencast voor Blue Eye Samurai is er weer een om je vingers bij af te likken.

Onder andere George Takei (Star Trek), Ming-Na Wen (The Mandalorian) en Stephanie Hsu (Everything, Everywhere, All At Once) zijn achter de microfoon gekropen om de personages tot leven te wekken.

"We zochten niet naar mensen met veel ervaring in voice-over werk. Ik denk dat de meesten dat wel hadden, maar we wilden ervoor zorgen dat iedereen daadwerkelijk Aziatisch was. We wilden niemand casten die dat niet was," vertelt regisseur Amber Noizumi.



Een breed publiek


Noizumi schreef het script samen met David Green, die ook betrokken was bij films als Logan en Blade Runner 2049.

De makers hopen met Blue Eye Samurai een breed publiek aan te trekken.

"We zouden graag willen dat, als je van The Witcher houdt, als je van animatie houdt, als je van Game of Thrones houdt, als je van The Crown houdt en als je van historisch drama houdt, als je van Shakespeare in Love houdt.

Maar ook als je van Tarantino-films houdt, er is iets in Blue Eye Samurai voor jou,"
vertelt Green aan Tudum, de officiële site voor Netflix nieuws.



Blue Eye Samurai gaat op 3 november in première op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscarwinnaar Emma Stone in bizarre trailer 'The Curse'
Series / Trailer

Oscarwinnaar Emma Stone in bizarre trailer 'The Curse'

Filmstudio A24 komt nu ook met hoogwaardige series, waaronder deze voor Showtime.

Via Showtime is een gloednieuwe trailer vrijgegeven voor The Curse, waarin Nathan Fielder en Emma Stone de hoofdrollen spelen.

Benny Safdie (Oppenheimer) is ook van partij in de serie, die laat zien hoe een koppel (Stone en Fielder) meerder huizen proberen op te knappen, maar telkens gestoord worden door onverwachte gebeurtenissen.

Vervloekt koppel


Zoals je in de trailer kunt zien, lijkt het een vloek te zijn die hen in de weg staat. Vandaar natuurlijk ook de titel!

Fans zijn gefascineerd door deze serie sinds het moment dat Showtime hem aankondigde. Het is een net zo'n vreemd komisch werk als eerder projecten van Fielder.

Check hieronder de trailer:



Indrukwekkende ondersteuning


Naast Fielder, Stone en Safdie zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor de Oscar-genomineerde Barkhad Abdi, Corbin Bernsen en Constance Shulman.

The Curse is een productie van A24 en werd bedacht en geproduceerd door Benny Safdie en Nathan Fielder, die tevens regisseert.

Stone de producent
Emma Stone is uitvoerend producent, evenals Ali Herting en Josh Safdie.

[i]The Curse is vanaf 12 november a.s. te streamen via Showtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kingpin-acteur reageert op pijnlijke situatie 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

Kingpin-acteur reageert op pijnlijke situatie 'Daredevil: Born Again'

D'Onofrio weet nuance te brengen in een wereld waar niet veel plek meer lijkt voor nuance.

Daredevil-ster Vincent D'Onofrio, die de rol van Wilson Fisk/Kingpin speelt in de serie, heeft gereageerd op de beslissing van Marvel Studios om helemaal opnieuw te beginnen met Daredevil: Born Again.

Ongeveer de helft van de reboot-serie voor Disney+ was inmiddels gefilmd, maar door de acteursstaking kwamen de opnames stil te liggen.

Verouderd commentaar


Nu is bekend geworden dat de showrunners en regisseurs voor de rest van het seizoen de laan uit zijn gestuurd, en dat de serie volledig opnieuw wordt vormgegeven.

Een gebruiker van X rakelde een oude post van D'Onofrio uit april op waar de acteur lovend sprak over zijn collega's en het werk dat ze tot dusver hadden verricht. Volgens deze gebruiker zou dit commentaar 'slecht zijn verouderd'.

Eerlijke D'Onofrio


D'Onofrio reageerde vandaag als volgt via zijn X-account:



"We doen ons best om de best mogelijke serie te maken die we kunnen. Een waar we trots op kunnen zijn.

Elk cool project waar ik betrokken bij ben geweest is onderhevig aan evolutie in de pre-productie, productie en post-productie. Nu wordt dit als groot nieuws naar buiten gebracht.

We proberen samen er het beste van te maken. Ik zou het niet op een andere manier willen zien. Ik zou me zorgen maken als het niet zo ging."



D'Onofrio en Charlie Cox spelen opnieuw de rollen van respectievelijk Kingpin en Daredevil in een eerste seizoen dat uit 18 afleveringen moet bestaan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Inwoners van Montana zijn allesbehalve blij met 'Yellowstone'
Series / Nieuws

Inwoners van Montana zijn allesbehalve blij met 'Yellowstone'

Volgens inwoners van Montana wordt hun staat niet juist weergegeven in 'Yellowstone'.

Je zou denken dat het succes van een serie iets positiefs zou zijn voor de locatie waar deze is opgenomen. Bij Yellowstone is niets minder waar, want het lijkt erop dat de serie van Taylor Sheridan nogal een gemengd effect heeft gehad op de staat Montana.

Yellowstone en de talloze spin-offs van de serie spelen zich af in de Amerikaanse staat Montana. Volgens The Washington Post heeft het succes van de serie geleid tot een boost in de toeristische sector van de staat. Veel mensen die er nog nooit aan hadden gedacht de staat te bezoeken, deden dit toch na het kijken van de serie.

Wilde Westen


Uiteraard leidde dit tot een bloeiende toeristische economie. Uit een onderzoek van de Universiteit van Montana bleek dat 2 miljoen mensen als gevolg van de serie geïnspireerd raakten om de staat te bezoeken, waarbij ze in 2021 730 miljoen dollar aan lokale bedrijven besteedden.

Er zit echter een keerzijde aan al deze hernieuwde aandacht, aangezien de serie ook nogal een negatief beeld van de inwoners van Montana heeft gecreëerd. De staat wordt neergezet als het wetteloze Wilde Westen.

Te koud gekleed


Moorden en schietpartijen komen vrij vaak voor in zowel de hoofdserie als de verschillende spin-offs. In Yellowstone zorgt dit natuurlijk voor spannende momenten, maar het geeft de werkelijke situatie in de staat niet goed weer.



En gezien het feit dat Yellowstone zich vooral tijdens de warme seizoenen afspeelt, zijn nietsvermoedende toeristen vaak niet voorbereid op de koude en winderige winters wanneer ze aankomen in Montana. Bovendien zijn de personages in de serie altijd veel beter gekleed dan de gemiddelde boer in de staat, waar bezoekers vervolgens verrast over zijn.

Positieve impact


Ondanks alle misvattingen die de serie heeft gecreëerd, lijken de inwoners van Montana over het algemeen ook de positieve impact te erkennen die Yellowstone op hun geliefde staat heeft gehad. Je kunt dus zonder schuldgevoel de serie bekijken op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' seizoen 2 breekt nu al de harten van kijkers
Series / Nieuws

'Loki' seizoen 2 breekt nu al de harten van kijkers

Het seizoen is pas net begonnen, maar kijkers van 'Loki' pinken nu al een traantje weg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvelfans maken nogal een emotionele rollercoaster mee in het nieuwe seizoen van Loki. Hun harten worden namelijk al in de tweede aflevering compleet gebroken door de break-up van Loki en Sylvie.

Een van de cruciale dynamieken in seizoen 1 was Loki's interactie met zijn variant, Sylvie, die een van de belangrijkste elementen van de serie werd. Hoewel ze slechts een beperkte tijd gescheiden zijn geweest in de MCU, hebben fans nu al bijna twee jaar gewacht op de reünie van de personages in Loki seizoen 2.

Emotioneel


Aflevering 2 van Loki verscheen gisteren op Disney+. Hierin zagen we Loki en Sylvie eindelijk samen, toen Loki ontdekte dat Sylvie in 1982 was en bij een McDonald's werkte. Hun reünie was echter op zijn zachtst gezegd emotioneel, blijkt uit de reacties van fans op sociale media.

Er zijn nu nog vier afleveringen te gaan in seizoen 2 van Loki, dus zal de serie binnenkort al gaan onthullen waar de relatie van Loki en Sylvie in de toekomst naartoe gaat. De vraag is natuurlijk of deze toekomst gelukkig is of dat het lot andere plannen voor hen heeft.

Geduld


Het zou niet verbazingwekkend zijn als het seizoen eindigt met een cliffhanger als het gaat om de liefde tussen de twee. En zoals we weten duurt het in het MCU altijd lang voordat personages uiteindelijk samenkomen. We moeten dus nog even geduld hebben. Bekijk hieronder de reacties van fans:







Loki is te streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kaley Cuoco is dolverliefd op dit bijzondere item op de set van 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Kaley Cuoco is dolverliefd op dit bijzondere item op de set van 'The Big Bang Theory'

Kaley Cuoco nam een bijzonder item mee van de set van 'The Big Bang Theory' en hing deze thuis op.

The Big Bang Theory liep maar liefst 12 jaar, zowel de kijkers als de acteurs waren erg somber dat de serie tot een einde kwam. De acteurs wilden graag rekwisieten meenemen als herinnering aan de serie maar dat werd in de basis niet toegestaan.

Kaley Cuoco, die Penny speelde in de serie, moest ervoor zorgen dat geen andere cast- of crewleden haar kostbare bezit in handen kregen. Ze wilde een poster meenemen die aan de deur van haar on-set appartement hing.

Quote


"Het is iets waar ik zoveel van hou en waar ik 12 jaar naar heb gekeken. Het staat altijd in mijn blikveld vanaf waar ik op de set zit, dus ik ben blij dat ik het in mijn eigen woonkamer ga zetten, zodat ik het voor altijd zal zien. Veel mensen willen veel dingen, dus ik heb die al gemarkeerd. Het ziet er super willekeurig en vreemd uit, maar het is buitengewoon speciaal voor mij," legde de actrice uit.

Lang niet alles kon zomaar worden meegenomen. Simon Helberg, die Howard Wolowitz speelde. lichtte namelijk eerder toe dat hij zijn Nintendo-riem had moeten stelen omdat hij deze echt niet van de set mocht meenemen.

Bekijk op instagram

Je kan The Big Bang Theory streamen op HBO Max
Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstelling over 'Chicago Fire' na abrupte afronding: laf einde aan geliefd verhaal
Series / Nieuws

Teleurstelling over 'Chicago Fire' na abrupte afronding: laf einde aan geliefd verhaal

Fans hebben veel meer verdiend dan dit laffe einde van dit broeiende verhaal.

Terwijl sommige fans vol ongeduld aan het wachten zijn op seizoen 12 van Chicago Fire, kijken anderen alle voorgaande seizoenen weer terug. Alle hoogtepunten komen zo weer aan bod, maar helaas ook alle dieptepunten; zoals die ene onopgeloste verhaallijn.

De schrijvers hadden er in seizoen 7 voor gezorgd dat iedereen op het puntje van zijn stoel (of waarschijnlijk; bank) zat. De groeiende liefde van Sylvie Brett en Matthew Casey werd namelijk geplaagd.

Liefde overwint alles… toch?


De relatie tussen de twee werd Brettsey genoemd en fans hoopten lange tijd dat de twee bij elkaar zouden komen. Hier kwam in seizoen 7 een abrupt einde aan.

Sylvie zei in de seizoensfinale namelijk 'ja' tegen het huwelijksaanzoek van Kyle. Ineens was alle mogelijkheid voor een romantische relatie tussen Sylvie en Matthew weg. Al het geflirt in de voorgaande afleveringen en seizoenen betekende ineens niks meer.

Grote verwarring


Veel fans waren helemaal verward: Waarom zou de relatie tussen Sylvie en Matthew zo geplaagd worden als ze uiteindelijk toch niet bij elkaar komen? Bovendien hadden de twee makkelijk eerder bij elkaar kunnen komen, waardoor hun verhaallijn niet zo lang voortgesleept had hoeven te worden.



Chicago Fire is te streamen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote vraagtekens bij de toekomst van succesvolle Netflix-serie
Series / Nieuws

Grote vraagtekens bij de toekomst van succesvolle Netflix-serie

We zijn nog lang niet uitgegeken op Margaritha-avond, maar de serie zelf misschien wel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Drie seizoenen lang was Sweet Magnolias een veilige plek om naartoe te gaan om te ontsnappen van de stress van het dagelijks leven. Is dit nu ten einde of komt er wel een vierde seizoen?

De Netflix-serie Sweet Magnolias heeft de perfecte balans gevonden tussen realistisch en modern met over-the-top drama. Het eerste en tweede seizoen eindigde met een grote cliffhanger, maar seizoen 3 niet. Fans maken zich dus zorgen over de toekomst van de serie.

Een vierde seizoen?


En dat is een terechte vraag, aangezien Netflix nog niets gezegd heeft over een mogelijk vervolg. Maar blijf rustig, want er is nog geen reden tot paniek. De stakingen zijn pas net voorbij en er moet heel veel gebeuren voordat iedereen weer volle bak aan het werk kan.

Bovendien liet Netflix pas maanden na het einde van seizoen 2 weten dat er een derde seizoen kwam. Dit kan een strategie zijn die Netflix nu weer toe gaat passen.

Nog genoeg verhalen


En misschien nog wel het allerbelangrijkste: er zijn nog heel veel verhalen die verteld moeten worden. Wat gaat er nu gebeuren met Helen? Wat zijn de mogelijkheden voor Annie en Ty nu dat Annie het uitgemaakt heeft met Jackson? En wat gaat Isaac doen met zijn grote geheim?



Het lijkt er dus op dat we geduldig af moeten wachten op een bericht van Netflix, maar in de tussentijd zijn de eerste drie seizoenen van Sweet Magnolias te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supergroot 'The Walking Dead'-personage keert terug voor seizoen 2 van 'Daryl Dixon’
Series / Nieuws

Supergroot 'The Walking Dead'-personage keert terug voor seizoen 2 van 'Daryl Dixon’

Daryl Dixon krijgt er een fan-favoriete partner bij in het tweede seizoen.

De Daryl Dixon spin-off serie The Walking Dead: Daryl Dixon is een groot succes bij fans en wordt met de aflevering populairder. Seizoen 2 trakteert fans op de terugkeer van een favoriet personage.

Dit personage is supergroot en een fan-favoriet. Onlangs heeft AMC het officieel gemaakt: Melissa Mcbride keert terug als Carol Peletier.

Een nieuwe naam


Dit betekent heel veel goeds voor seizoen 2, maar het betekent ook dat de serie een nieuwe naam krijgt: The Walking Dead; Daryl Dixon - The Book of Carol. Dit is misschien wel de langste titel voor een dramaserie ooit.

Het beste nieuws is dat McBride een vaste rol zal spelen. Dit betekent dat ze betrokken is bij de hele serie en niet hier en daar een kleine scène krijgt.

Helemaal geen geheim?


De terugkeer van McBride was eigenlijk helemaal niet zo geheim. Maanden geleden, nog voor de stakingen, was de actrice gezien bij de opnames voor het tweede seizoen. Het was dan misschien geen geheim, maar nu is het officieel!



Stream The Walking Dead op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Suits': er komt meer aan!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Suits': er komt meer aan!

Na het succes op Netflix keert de serie terug in een soort van nieuw jasje.

In 2019 eindigde na negen seizoenen de succesvolle serie Suits van de Amerikaanse zender USA Network. Al geruime tijd is er de vraag of er nog een vervolg of spin-off komt, en nu is de kogel door de kerk.

De originele serie is niet alleen bekend om de twee hoofdpersonages Mike Ross (Patrick J. Adams) en Harvey Specter (Gabriel Macht), maar ook Rachel Elizabeth Zane van Meghan Markle drukte zeven seizoenen lang een stempel op Suits.

Nieuw jasje


Volgens Deadline werkt NBCUniversal nu met seriebedenker Aaron Korsh aan een "offshoot" van de originele serie. De serie zou volgens Deadline hoog op de agenda van de studio staan.

De nieuwe serie wordt geen reboot of vervolg, maar het wordt ook geen spin-off. De serie zou nieuwe personages gaan introduceren die leven in hetzelfde universum als Suits. Het lijkt er verdacht veel op dat we straks een serie hebben met een titels als Suits: Los Angeles of Suits: Texas.

Succes


De originele serie groeide dit jaar uit tot een grote hit nadat deze in onder meer de States op Netflix verscheen. Ook in Nederland kun je de negen seizoenen van Suits kijken op Netflix.



In 2019 verscheen overigens al de spin-off Pearson, die gaat over het personage Jessica Pearson van actrice Gina Torres. Die spin-off werd echter al na één seizoen geannuleerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Fall of the House of Usher' van Netflix biedt aanzienlijk meer dan alleen horror
Series / Nieuws

'The Fall of the House of Usher' van Netflix biedt aanzienlijk meer dan alleen horror

Mike Flanagans 'afscheid' van Netflix laat de sterke kanten van deze maker zien.

Mike Flanagan neemt middels The Fall of the House of Usher op een waardige manier afscheid van Netflix. Hij heeft diverse verhalen van Edgar Allan Poe bewerkt tot een goed gemaakte serie, die op Serietotaal beloond is met vier sterren.

Poe stond bekend als horrorschrijver, maar Flanagans werk biedt meer dan dat. Hij toont niet alleen hoe menselijke relaties neerwaarts gaan, maar biedt ook een dosis macabere humor.

Ingehaald door het noodlot


Roderick Usher (Bruce Greenwood) is eigenaar van Fortunato Pharmaceuticals en heeft vele misdaden op zijn geweten. Doordat hij echter zo rijk en machtig is weet hij de dans keer op keer te ontspringen.

Het noodlot haalt hem echter in wanneer zijn zes kinderen een voor een beginnen te overlijden. Dit gebeurt uiteraard op een afgrijselijke manier waar je in principe niet vrolijk van wordt.

Duistere humor


Je weet als kijker echter dat de Ushers stuk voor stuk verschrikkelijke mensen zijn. De scènes, hoe bloederig ook, hebben hierdoor ook een element van duistere humor. Het gezin kent een tragische neergang die ze voor een gedeelte over zichzelf afgeroepen hebben, waardoor er uiteindelijk ook om gegrinnikt wordt.



The Fall of the House of Usher kun je streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze iconische horrorklassieker maakt overgang van film naar tv-serie
Series / Nieuws

Deze iconische horrorklassieker maakt overgang van film naar tv-serie

Het avontuur houdt voor de fans gelukkig niet op bij de laatst verschenen film.

In 1978 verscheen voor het eerst een film over een tienermeisje die ten prooi valt aan een ontsnapte psychopaat. Talloze succesvolle vervolgfilms volgden en nu is er ook voor serieliefhebbers goed nieuws.

Miramax heeft namelijk een verhitte biedingsoorlog gevoerd om de televisierechten voor de enorm populaire Halloween-franchise te bemachtigen, die wordt beheerd door Trancas International Films, geleid door Malek Akkad.

Films, series en meer


De nieuwe Halloween-serie belooft een mogelijke lancering van een cinematografisch universum, dat zowel film als televisie bestrijkt. Marc Helwig, het hoofd van Global TV bij Miramax, zal aan het hoofd staan van het nieuwe universum.

Helwig vertelt "We zijn verheugd om onze langdurige en succesvolle samenwerking met Trancas en de briljante Malek Akkad uit te breiden door deze iconische franchise te introduceren in een nieuw verhaal voor een nieuwe generatie fans."

Mag wat kosten


In het tijdperk van een groeiend aantal streamingdiensten zijn producenten vaak bezig om de rechten te verkrijgen van bekende titels. Rechten zoals die van de Halloween-franchise komen zelden beschikbaar.



Vandaar dat er door meerdere partijen een hevige strijd is gevoerd om de rechten te verkrijgen, en daar zal ongetwijfeld een hoog prijskaartje aan hebben gezeten. Hoeveel geld hiermee gemoeid is, is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Om deze reden faalde Marvel Studios faliekant met 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Om deze reden faalde Marvel Studios faliekant met 'Secret Invasion'

'Secret Invasion' ging uit als een nachtkaars en is omenteel de slechtst beoordeelde MCU-serie.

Ondanks een prima acteeprestatie van Samuel L. Jackson als Nick Fury bleek Secret Invasion een tegenvaller. De finale werd zelfs als een anti-climax beoordeeld.

Insiders menen dat de oorzaak ligt in creatieve meningsverschillen. The Hollywood Reporter bericht dat uiteindelijk iedereen met iedereen overhoop lag, wat ten koste ging van de serie.

Onderlinge fracties


Marvel Studios had in eerste instantie Kyle Bradstreet ingehuurd voor het schrijven van de scenario's. Hij werd na een jaar vervangen door Brian Tucker, Thomas Bezucha, en Ali Selim.

Naarmate de productie vorderde, ontstonden er echter onderlinge fracties. Dit had tot gevolg dat in september 2022 het pre-productieproces een zooitje was geworden. Uiteindelijk kreeg Marvel-baas Jonathan Schwartz opdracht om orde op zaken te stellen, maar op dat moment was het eigenlijk al te laat.

Geruisloos verdwenen


Secret Invasion ging met andere woorden ten onder aan creatieve meningsverschillen. Wat een nieuw hoofdstuk voor de Skrulls had moeten worden is nu geruisloos verdwenen. Het is te hopen dat komende producties tijdig in goede banen geleid zullen worden om dit soort moeilijkheden voor te zijn.

Secret Invasion kun je streamen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'One Piece' Seizoen 2: wat ons te wachten staat volgens de showrunner
Series / Nieuws

'One Piece' Seizoen 2: wat ons te wachten staat volgens de showrunner

Seizoen 2 is nog ver weg, maar de showrunner lift alvast een tipje van de sluier op.

Het eerste seizoen van One Piece dat eerder dit jaar in première ging op Netflix was enorm populair. Het is dan ook geen verrassing dat een tweede seizoen inmiddels volop in ontwikkeling is.

Heel veel details over het vervolgseizoen hebben we nog niet. In een interview met Deadline heeft showrunner Matt Owens fans echter wel alvast een hint gegeven over wat ze te wachten staat.

Luffy


''Zonder al te veel te onthullen kan ik wel zeggen dat in seizoen 2 leiderschap een belangrijk thema zal zijn'', liet de showrunner weten. Daarmee doelt Owens vooral op het personage van Luffy, die de leider van de Straw Hats is.

''Bij die verantwoordelijkheid komen veel uitdagingen kijken'', zei Owens. Momenteel wordt er druk geschreven aan het tweede seizoen. Dat is nu weer mogelijk aangezien de schrijversstaking voorbij is.

Netflix


Het zal dus nog wel even duren voordat seizoen 2 ook daadwerkelijk te zien is. Het eerste seizoen van One Piece kijk je op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe een ijzersterk personage zomaar uit 'Peaky Blinders' was verdwenen
Series / Featured

Hoe een ijzersterk personage zomaar uit 'Peaky Blinders' was verdwenen

Ondanks de veelbelovende verhaallijn zagen we dit personage niet meer terug.

Peaky Blinders gaat over de gelijknamige bende uit het Birmingham van de jaren 20. Tommy Shelby (Cillian Murphy) groeide op met Freddy Thorne (Iddo Goldberg), ook vochten ze samen in de Eerste Wereldoorlog.

Ondanks de sterke band met de hoofdpersoon Tommy kwam Freddy al in het eerste seizoen van de succesvolle misdaadserie te overlijden. Dit is nogal eigenaardig, helemaal wanneer je bedenkt dat hij getrouwd was met Tommy's zus Ada (Sophie Rundle).

Abrupt einde


Tommy en Freddy waren twee handen op een buik, ondanks het feit dat Freddy's communistische sympathieën niet goed vielen bij Tommy. Zo vernoemde Freddy zijn zoontje naar Karl Marx.

Freddy werd slachtoffer van de Spaanse griep wat een abrupt einde betekende van Goldbergs rol. De acteur in kwestie vertrok echter omdat hij een rol had gekregen in de Amerikaanse fantasyserie Salem.

Samenwerking met partner


Goldbergs vrouw Ashley Madekwe was als de heks Tituba te zien in Salem, wat een rol gespeeld kan hebben bij zijn keuze. Verder werkte hij aan Mob City, waardoor het mogelijk is dat de acteur uiteindelijk geen tijd meer had voor Peaky Blinders. Freddy's verschijning bleek hierdoor kort maar krachtig.

Kijk Peaky Blinders op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe steengoede dramaserie betovert kijkers en beukt Netflix top 10 in
Series / Nieuws

Nieuwe steengoede dramaserie betovert kijkers en beukt Netflix top 10 in

De serie 'Everything Now' wordt zeer goed bekeken in haar eerste dagen op Netflix.

De serie Everything Now is zeer populair op Netflix. De serie, die uit 8 afleveringen bestaat, is sinds een aantal dagen te streamen en behoort inmiddels tot de 10 meest gestreamde series op Netflix in Nederland.

Actrice Sophie Wilde schittert als de 16-jarige Mia in deze sprankelende Britse coming-of-age-serie. Nadat ze een moeizame tijd heeft doorstaan, waarin ze herstelde van een eetstoornis, keert Mia terug naar huis. De wereld om haar heen lijkt echter te zijn doorgegaan zonder haar. Terwijl ze haar plaats in de wereld weer probeert te vinden, ontdekt ze dat haar leeftijdsgenoten al flinke stappen hebben gezet in hun tienerlevens.

Bucket List


Mia staat voor een uitdaging, maar met een steeds veranderende 'bucket list' en de onvoorwaardelijke steun van haar drie beste vrienden, duikt ze moedig in het avontuur van daten en feesten.

Daarbij kan een nieuwe mogelijke liefde haar wereld op zijn kop zetten.
De serie belicht de kracht en veerkracht van jongeren die obstakels overwinnen en hun zoektocht in de chaos van de moderne wereld.

Stephen Fry


Stephen Fry, die ook speelt in Heartstopper, maakt ook zijn opwachting in deze serie. Zijn aanwezigheid voegt een extra laag toe aan het verhaal en brengt een vleugje ervaring en humor in het tumultueuze leven van Mia en haar vrienden.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 steengoede scifi-series op Netflix mag je voor geen goud missen
Series / Featured

Deze 4 steengoede scifi-series op Netflix mag je voor geen goud missen

Op Netflix is een goudmijn aan geweldige scifi-series te vinden.

Op Netflix kan je goed scoren voor uitstekende science fiction. Weer eens zin in een sterke scifi-serie? Check dan gauw of je onderstaande series al gezien hebt.

Dark | Netflix | 3 seizoenen



Wanneer een kind verdwijnt in een Duits stadje en duistere geheimen uit het verleden aan het licht komen, ontvouwt zich een ingewikkelde tijdreispuzzel die de levens van vier families met elkaar verbindt.



Travelers | Netflix | 3 seizoenen



Tijdreizigers uit een dystopische toekomst terugkeren naar het heden om catastrofale gebeurtenissen te voorkomen. Ze nemen de lichamen van mensen vlak voor hun dood over, maar moeten tegelijkertijd een normaal leven leiden.



Into the Night | Netflix | 2 seizoenen



Tijdens een mysterieus kosmisch evenement wordt de zon zo gevaarlijk, dat mensen haar niet langer kunnen verdragen. Een groep passagiers en bemanningsleden aan boord van een nachtvlucht probeert naar het westen te ontsnappen. Ze moeten samenwerken om te overleven terwijl ze geconfronteerd worden met onderlinge conflicten, onbekende gevaren en een race tegen de klok.



The One | Netflix | 8 afleveringen



In de nabije toekomst is het mogelijk om via DNA-matching de perfecte levenspartner te vinden. Deze technologie heeft echter onverwachte gevolgen, en de serie verkent de complexe relaties die ontstaan in een wereld waar liefde wetenschap wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke deelt het smerigste wat ze voor 'Game of Thrones' moest doen
Series / Nieuws

Emilia Clarke deelt het smerigste wat ze voor 'Game of Thrones' moest doen

Emilia Clarke zou willen dat deze aflevering iets anders geschreven was, of dat de koks iets meer hun best hadden gedaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones heeft vanaf de eerste aflevering de hele wereld veroverd en talloze acteurs hun bekendheid gegeven. Voor de toen 22-jarige Emilia Clarke veranderde haar leven compleet, maar er is één ding uit de serie dat ze liever niet had willen doen.

De hoofdrol gaf Clarke heel veel mogelijkheden voor haar carrière, maar deze rol was niet altijd even leuk voor de actrice. Zeker niet toen haar personage, Daenerys Targaryen, een hart moest eten.

Een 'lekkere' lunch


In het eerste seizoen moest Daenerys het hart van een hengst eten, maar de actrice kreeg geen echt hart. De vervanger was echter niet heel veel beter. Het nephart bestond uit gestolde jam, maar smaakte helaas naar bleekmiddel en rauwe pasta.

Clarke vertelde in een interview met Uproxx: "Het hielp dat het zo smerig was, dus ik hoefde niet heel veel te acteren". De jonge actrice moest in totaal 28 harten eten en de spuugemmer moest vaak gewisseld worden.

Een goede troost


Nadat de scène gefilmd was en Clarke geen harten meer hoefde te eten, kon de actrice niet eens blij zijn, zo smerig was het. Gelukkig was de troost dat ze later in de serie op draken mocht vliegen.



Game of Thrones is te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen