search
De 'Lullo's' uit 'Jiskefet' zijn nog altijd ongekend populair
Series / Featured

De 'Lullo's' uit 'Jiskefet' zijn nog altijd ongekend populair

De 'Lullo's' waren misschien wel de meest populaire personages uit 'Jiskefet'.

Jiskefet is een programma dat de Nederlandse televisie decennialang heeft vermaakt met zijn absurde en soms schurende humor en fantastische personages. Onder deze personages hebben de Lullo's altijd een speciale plaats ingenomen.

De Lullo's zijn de personificatie van het stereotype van de protserige en studentikoze yuppen uit de jaren '90. De Lullo's zijn een persiflage op corpsballen. De Lullo's zijn ontstaan in de sketch 'Manolo' die werd uitgezonden in april 1995. Kerstens en Kamphuys heten hier nog Wouter en Robert-Jan. De sketch bleek zo'n succes dat later besloten werd deze uit te breiden tot een serie.

Drie studenten


De studenten Van Binsbergen, gespeeld door Michiel Romeyn, Kerstens, gespeeld door Herman Koch, en Kamphuijs, gespeeld door Kees Prins, doen de hele week niets anders dan slapen en zuipen.

Bekijk op instagram


Ze zijn denigrerend tegen elkaar en ten opzichte van alles en stellen elkaar bij elke ontmoeting de vraag "Hé lullo, heb je nog geneukt?". De personages werden grappig genoeg ook erg populair bij de corpsballen die juist bespot werden.

Vermakelijk


De arrogantie en zelfingenomenheid van de Lullo's is ongekend. De Lullo's zijn vaak te vinden in situaties waarin ze zichzelf belachelijk maken. Of het nu gaat om ongemakkelijke ontmoetingen op chique feestjes, absurde zakelijke bijeenkomsten, of zelfs gewoon op straat terwijl ze opscheppen over hun fantastische levensstijl, hun avonturen zijn altijd een bron van vermaak.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen