search
Robert Kirkman over verschil comics en serie 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Robert Kirkman over verschil comics en serie 'The Walking Dead'

Wat mogen we verwachten van seizoen 6?

Robert Kirkman, bedenker van The Walking Dead, had een e-mailinterview met Entertainment Weekly. In het interview werd hem gevraagd of de serie veel af gaat wijken van de comics in het komende zesde seizoen. Echt antwoorden mocht hij niet, maar Kirkman kon er wel naar hinten.


"Ik kan je niet vertellen hoe trouw seizoen 6 aan de comics wordt!" begon hij. "We moeten ervoor zorgen dat mensen blijven raden. Als je goed op let, merk je dat het materiaal van volume 13 van de comics nu verwerkt wordt in de serie. Maar we behouden altijd het recht voor om van het bronmateriaal af te wijken of zelfs terug te springen, vooruit te gaan of de dingen in elk geval uit volgorde te doen. Dat gezegd hebbende, de grootste veranderingen draaien om Daryl, die nooit in de comic zat, en Carol, die allang dood was en nooit zo cool als ze nu op televisie is."

"Daarnaast hebben we Lennie James' Morgan, die veel anders (en cooler) is dan zijn tegenhanger in de comics. Lennie, die zo'n groot onderdeel was van seizoen 1, en elke keer dat we hem terugvroegen geweldig spelen, is eindelijk een vast onderdeel van de show en geeft daardoor nieuwe energie aan het seizoen. Hoewel ik niet zou zeggen dat de serie echt nieuwe energie nodig had, wordt het wel veel beter nu."

Het nieuwe seizoen gaat op 11 oktober in première op AMC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen