search
Jenna Coleman stapt uit 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Jenna Coleman stapt uit 'Doctor Who'

Ze heeft een rol gekregen in een andere dramaserie.

Actrice Jenna Coleman stopt met BBC-serie Doctor Who. The Mirror schrijft dat de actrice een grote rol gescoord heeft in een serie van ITV over Queen Victoria en dat de actrice daarom uit de serie stapt. Ze zou nog voor de Christmas special voor het laatst te zien zijn als sidekick Clara Oswald. In de Kerstspecial keert juist Alex Kingston als River Song terug.


De 29-jarige Coleman voegde zich in 2012 bij de BBC-serie Doctor Who. Zij speelde naast twee Doctors: Matt Smith en Peter Capaldi. De BBC wilde niet reageren op het vertrek van de actrice, maar ze zei in een ander interview altijd al geweten te hebben vroeg of laat te zullen stoppen.

"Als je in Doctor Who zit, weet je dat het niet voor eeuwig duurt," vertelde ze. "Het geheel blijft zich vernieuwen en je wil dat jouw tijd telt en dat je kunt genieten van het avontuur, hoe kort het ook mag duren."

De serie begint komende zaterdag met uitzenden op BBC One. Het dertien afleveringen tellende seizoen is het negende in de hernieuwde reeks.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen