Tv-serie op Dvd: Glee (seizoen 6)

Tv-serie op Dvd: Glee (seizoen 6)

De GLEEKS hebben weer wat meer tijd over; Glee is definitief afgerond.

Bram de Groot, 21 september 2015 08:00

Bedenkers: Ian Brennan, Brad Falchuk, Ryan Murphy | Cast: Lea Michele (Rachel Berry), Jane Lynch (Sue Sylvester), Chris Colfer (Kurt Hummel), Kevin McHale (Artie Abrams), Matthew Morrison (Will Schuester), e.a. | Uitzending serie: 2009 - 2015 | Tv-zender: Fox | RTL Lounge
De GLEEKS onder de Serietotaal-bezoekers zullen wel even hebben moeten slikken. Dit jaar werd het definitief laatste seizoen van Glee (IMDb = 6,7) uitgezonden door Fox. Het was sowieso al een soort van wonder dat er nog een zesde seizoen verscheen, aangezien Cory Monteith, die het hoofdpersonage Finn Hudson vervulde, in 2013 overleed na het nemen van een fatale dosis heroïne en alcohol. Daarnaast liepen de kijkcijfers overigens ook al flink terug.

Het wisselend ontvangen zesde seizoen (RT = 67%) telde 'slechts' dertien afleveringen en opnieuw duikelde de kijkcijfers fors. Waar het tweede seizoen gemiddeld boven de 10 miljoen kijkers uitkwam, bleven er bij het afsluitende seizoen nog ruim 3 miljoen over. 20th Century Fox Home Entertainment gunde het afsluitende seizoen, dat vooral een ode moet zijn aan Monteith, een nette Dvd box.

Seizoen 6
Na haar rampzalig korte televisiecarrière keert Rachel terug naar McKinley High, waar directrice Sue Sylvester er alles aan doet om het vak Kunst van het leerplan te schrappen. Ook de Glee Club moet eraan geloven.


Dvd: Glee - seizoen 6 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 44 minuten | Release: september 2015 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Extra's: Glee: The Final Curtain | Glee Music Jukebox | Looking Back Video Yearbook | EAN: 8712626069195 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van The Glee zitten vastgeklikt in vier dunne Dvd keepcases, met daaromheen een sleeve. Op de achterkant van de keepcases staan korte synopsissen. Details over de locatie en inhoud van het bonusmateriaal ontbreekt.

Glee is uiteraard een serie die je moet liggen. Er is veel ruimte voor muziek en de verhaallijn heeft geen enorm hoog niveau. Voor de fans van Glee - GLEEKS - is deze Dvd-uitgave een nette aanvulling op de eerdere uitgaven. Beeld laat een nette indruk achter, met mooie kleuren en een redelijke scherpte. Uiteraard ligt de nadruk bij deze uitgave op het geluid. Op de schijven is een standaard Dolby Digital 5.1 track meegenomen. Dit neemt niet weg dat de muzikale stukken prima uit de speakers komen. Zang en muziek komen voornamelijk uit de frontspeakers, met zo nu en dan wat geluidseffecten via de surround speakers.

Een aantal (muzikale) extra's
Op de schijven zijn drie extra's opgenomen. De eerste is een reeks Glee Musical Jukebox-'links', verspreid over alle discs, naar de muzikale stukken in de afleveringen. Met één druk op de knop kun je de verschillende uitvoeringen bekijken. Leuk voor de liefhebber. Ook is er een te verwachten featurette te selecteren over het stoppen van de serie: 'Looking Back Video Yearbook'. De cast en crew kijken aan de hand van beelden uit de serie en van achter de schermen terug op de zes seizoenen. In 'Glee: The Final Curtain' wordt er in zo'n 10 minuten teruggekeken op het zesde seizoen, met serie-bedenkers Ian Brennan en Brad Falchuk en leden van de cast.

Glee is definitief afgerond
Mogelijk keert Glee in de toekomst nog eens terug; iets dat tegenwoordig wel vaker gebeurt met succesvolle series met een fanbase. Voor nu is het boek echter dit. Hieronder, voor de fans, een ode aan de zes seizoenen:Lees meer over: glee, 2015, seizoen 6, Lea Michele, Jane Lynch, Chris Colfer, Kevin McHale, Matthew Morrison, Cory Monteith

Informatie over de serie: Glee

Populair nieuws