search

Ons nieuws van maandag 21 september 2015

Amanda Seyfried naar 'Twin Peaks'
Series / Nieuws

Amanda Seyfried naar 'Twin Peaks'

De actrice krijgt een grote rol.

Showtime's Twin Peak revival heeft Amanda Seyfried gecast. De actrice gaat een grote rol spelen in het derde seizoen van de serie. Wie ze speelt is niet bekend, maar TVLine meldt dat ze een belangrijker gloednieuw personage speelt. Ze is in meerdere afleveringen te zien, meldt de site.

De opnames vinden op dit moment plaats in de staat Washington. Hoeveel afleveringen de revival van David Lynch en Mark Frost krijgt, is niet zeker. Oorspronkelijk werden negen uur gepland, maar nu worden het er mogelijk meer. Het afleveringenaantal hangt vooral af van waar men mee eindigt na de opnames.

Recent vertelde Showtime baas David Nevins nog dat er een boel bekende gezichten terugkeren. "Je kunt optimistisch zijn; de mensen die je wil zien terugkeren zullen er zijn en nog wat nieuwe verrassingen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'GOT' en Jon Hamm de grote winnaars van de Emmy Awards
Series / Nieuws

'GOT' en Jon Hamm de grote winnaars van de Emmy Awards

'Game of Thrones' won beste dramaserie, Viola Davis kreeg beste actrice en Jon Hamm mocht eindelijk een beeldje ontvangen voor 'Mad Men'

Het was vannacht weer tijd voor de Primetime Emmy Awards uitgereikt, de belangrijkste prijzen voor televisiemakers. Zowel de komische, dramatische als de beste miniseries werden bekroond. Hier de belangrijkste winnaars op een rij.

Beste dramaserie
Game Of Thrones

Beste komedieserie
Veep

Beste acteur in een dramaserie
Jon Hamm voor Mad Men

Beste actrice in een dramaserie
Viola Davis voor How to Get Away With Murder



Beste acteur in een komedieserie
Jeffrey Tambor voor Transparent

Beste actrice in een komedieserie
Julia Louis-Dreyfus voor Veep

Beste mannelijke bijrol in een dramaserie
Peter Dinklage voor Game of Thrones



Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie
Uzo Aduba voor Orange Is the New Black

Beste vrouwelijke bijrol in een komedieserie
Allison Janney voor Mom



Beste mannelijke bijrol in een komedieserie
Tony Hale voor Veep

Beste miniserie
Olive Kitteridge

Beste talkshow
The Daily Show

Beste script voor een dramaserie
Game Of Thrones voor de aflevering Mother's Mercy van David Benioff en D.B. Weiss



Beste momenten van de uitzending van de awards behoorden toe aan Jon Hamm, die eindelijk een beeldje in ontvangst mocht nemen na meerdere nominaties en de trap niet gebruikte maar letterlijk het podium op klauterde en de speech van Viola Davis, die de eerste zwarte actrice is die een Emmy voor beste actrice in een dramaserie heeft mogen ontvangen. Davis bedankte in haar speech de zwarte actrices die haar voor zijn gegaan en het mogelijk maakten voor haar om deze eer te mogen ontvangen.

Wat vinden jullie van de winnaars van de Primetime Emmy Awards? Zijn de juiste series in de prijzen gevallen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo The Witch's Familiar 'Doctor Who'
Series / Trailer

Promo The Witch's Familiar 'Doctor Who'

De volgende keer in de BBC-serie...



De BBC heeft na afloop van de seizoenspremière van Doctor Who een promo vrijgegeven voor de tweede aflevering: The Witch's Familiar. De aflevering dient als afsluiter van het tweeluik, dat begonnen is met The Magician's Apprentice. In deze afsluiter van Steven Moffat zien we hoe de Doctor (Peter Capaldi) zich uit grote problemen werkt.

Er zijn plekken waar de Doctor nooit naartoe zou moeten gaan. Planeten waar zijn leven niets waard is. Als hij op de ergste plek denkbaar is, zonder zijn Tardis of zijn sonische schroevendraaier en zijn beste vrienden voor zijn ogen vermoord, kan hij alleen rekenen op zijn intellect om te overleven. En misschien iets anders. Wat is de bekentenis van de Doctor? Waarom vertrok hij al die eeuwen geleden van Gallifrey? En is het een geheim dat hij wil onthullen?

Op 26 september wordt d aflevering uitgezonden op BBC One.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Island of Dr. Moreau' wordt tv-serie
Series / Nieuws

'The Island of Dr. Moreau' wordt tv-serie

'Moreau' komt van Phillip Iscove, de man achter de Sleepy Hollow-serie.

Nu Under the Dome ophoudt te bestaan, gaat CBS aan de slag met een tv-serie gebaseerd op een ander sciencefictionboek. Het gaat om het in 1896 gepubliceerde The Island of Dr. Moreau van H.G. Wells. Phillip Iscove (Sleepy Hollow) krijgt de leiding en zal hier en daar flink afwijken van het bronmateriaal.

Het boek gaat over een schipbreukeling die op een eiland terechtkomt. Hier wonen beesten die door middel van genetische manipulatie en chirurgie bepaalde menselijke trekjes hebben gekregen, waaronder een beperkte vorm van spraak. In Moreau, zoals de show zal gaan heten, volgen we de intelligente en dappere dokter Katherine Moreau. Zij overschrijdt de grenzen van de medische wereld met haar revolutionaire, wetenschappelijke experimenten en behandelingen in haar eigen eilandziekenhuis.

The Island of Dr. Moreau was nog nooit een tv-serie, maar werd wel al een paar keer verfilmd. De meest recente versie kwam uit in 1996, met in de hoofdrollen Marlon Brando en Val Kilmer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Red Tornado uit 'Supergirl'
Series / Foto's

Eerste blik op Red Tornado uit 'Supergirl'

Een soort van wannabe The Vision?

Warner Bros. heeft een eerste foto onthuld van acteur Iddo Goldberg als het personage Red Tornado, te zien in de superheldenserie Supergirl. Ondanks dat hij behoorlijk wat overeenkomsten heeft met Marvels The Vision, is dit toch echt een ander comic-personage. Het is overigens wel een droid.

CBS beschrijft het personage als "de meest geavanceerde android die de wereld ooit heeft gezien. Ontworpen door wetenschapper T.O. Morrow om te dienen als een superrobot voor het Amerikaanse leger, ontwikkelt Red Tornado gevoelens. Hij wordt een groot gevaar voor National City, inclusief de mensen waar Supergirl het meest om geeft."

Uiteraard zijn de overeenkomsten met The Vision er zeker, al zag deze held er in Avengers: Age of Ultron er nog iets gekleurder uit, en misschien ook wel iets beter... Vanaf 26 oktober is Supergirl te zien op CBS.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Glee (seizoen 6)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Glee (seizoen 6)

De GLEEKS hebben weer wat meer tijd over; Glee is definitief afgerond.

Bedenkers: Ian Brennan, Brad Falchuk, Ryan Murphy | Cast: Lea Michele (Rachel Berry), Jane Lynch (Sue Sylvester), Chris Colfer (Kurt Hummel), Kevin McHale (Artie Abrams), Matthew Morrison (Will Schuester), e.a. | Uitzending serie: 2009 - 2015 | Tv-zender: Fox | RTL Lounge

De GLEEKS onder de Serietotaal-bezoekers zullen wel even hebben moeten slikken. Dit jaar werd het definitief laatste seizoen van Glee (IMDb = 6,7) uitgezonden door Fox. Het was sowieso al een soort van wonder dat er nog een zesde seizoen verscheen, aangezien Cory Monteith, die het hoofdpersonage Finn Hudson vervulde, in 2013 overleed na het nemen van een fatale dosis heroïne en alcohol. Daarnaast liepen de kijkcijfers overigens ook al flink terug.

Het wisselend ontvangen zesde seizoen (RT = 67%) telde 'slechts' dertien afleveringen en opnieuw duikelde de kijkcijfers fors. Waar het tweede seizoen gemiddeld boven de 10 miljoen kijkers uitkwam, bleven er bij het afsluitende seizoen nog ruim 3 miljoen over. 20th Century Fox Home Entertainment gunde het afsluitende seizoen, dat vooral een ode moet zijn aan Monteith, een nette Dvd box.

Seizoen 6
Na haar rampzalig korte televisiecarrière keert Rachel terug naar McKinley High, waar directrice Sue Sylvester er alles aan doet om het vak Kunst van het leerplan te schrappen. Ook de Glee Club moet eraan geloven.



Dvd: Glee - seizoen 6 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 44 minuten | Release: september 2015 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Extra's: Glee: The Final Curtain | Glee Music Jukebox | Looking Back Video Yearbook | EAN: 8712626069195 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van The Glee zitten vastgeklikt in vier dunne Dvd keepcases, met daaromheen een sleeve. Op de achterkant van de keepcases staan korte synopsissen. Details over de locatie en inhoud van het bonusmateriaal ontbreekt.

Glee is uiteraard een serie die je moet liggen. Er is veel ruimte voor muziek en de verhaallijn heeft geen enorm hoog niveau. Voor de fans van Glee - GLEEKS - is deze Dvd-uitgave een nette aanvulling op de eerdere uitgaven. Beeld laat een nette indruk achter, met mooie kleuren en een redelijke scherpte. Uiteraard ligt de nadruk bij deze uitgave op het geluid. Op de schijven is een standaard Dolby Digital 5.1 track meegenomen. Dit neemt niet weg dat de muzikale stukken prima uit de speakers komen. Zang en muziek komen voornamelijk uit de frontspeakers, met zo nu en dan wat geluidseffecten via de surround speakers.

Een aantal (muzikale) extra's
Op de schijven zijn drie extra's opgenomen. De eerste is een reeks Glee Musical Jukebox-'links', verspreid over alle discs, naar de muzikale stukken in de afleveringen. Met één druk op de knop kun je de verschillende uitvoeringen bekijken. Leuk voor de liefhebber. Ook is er een te verwachten featurette te selecteren over het stoppen van de serie: 'Looking Back Video Yearbook'. De cast en crew kijken aan de hand van beelden uit de serie en van achter de schermen terug op de zes seizoenen. In 'Glee: The Final Curtain' wordt er in zo'n 10 minuten teruggekeken op het zesde seizoen, met serie-bedenkers Ian Brennan en Brad Falchuk en leden van de cast.

Glee is definitief afgerond
Mogelijk keert Glee in de toekomst nog eens terug; iets dat tegenwoordig wel vaker gebeurt met succesvolle series met een fanbase. Voor nu is het boek echter dit. Hieronder, voor de fans, een ode aan de zes seizoenen:







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen