Geen spin-off voor 'Mad Men'

Geen spin-off voor Mad Men

Er wordt niet aan gewerkt volgens Matthew Weiner.

Jim Pedd, 22 september 2015 12:11

Don Draper gaat niet meer terugkeren. Lange tijd is gesproken over een spin-off voor AMC’s Mad Men, maar op de rode loper van de Emmy’s vertelde bedenker Matthew Weiner aan E! Online dat het niet gaat gebeuren. ”Ik veroordeel mensen er niet op als ze spin-offs maken,” begon Weiner. ”Maar ondanks de verleiding en dat ik van deze personages en mensen houd, wil ik de serie laten zoals ze is.”
Daarmee maakt Weiner voor eens en mogelijk altijd een einde aan lange speculatie. De serie van AMC wordt door velen als een fantastisch fictieproduct gezien en een spin-off behoorde lange tijd, gezien de kritische ontvangst, tot de mogelijkheden. Het was ooit zelfs een eis van de producenten, vertelde Weiner:

”Tijdens contractonderhandelingen was het ooit een eis dat ik ook een spin-off zou maken. Maar ik zei nee, want ik probeerde te vechten voor de cast waar ik al op kon steunen en de serie lang te houden. Dus ik heb er daarna nooit meer iets over gehoord. Ze zijn erg respectvol naar hun creatieve partners en daarom is er nooit meer gesproken over een spin-off.”

Na zeven seizoenen en 92 afleveringen kwam de serie dit jaar ten einde.

Bron: E! Online

Lees meer over: amc, spinoff, mad men, sally, peggy, matthew weiner, zender, programma, populair, laatste seizoen

Informatie over de serie: Mad Men

Populair nieuws