search

Ons nieuws van dinsdag 22 september 2015

VFX-breakdown: Draken uit 'Game of Thrones' Seizoen 5
Series / Video/clip/featurette

VFX-breakdown: Draken uit 'Game of Thrones' Seizoen 5

De visueel zeer mooie beelden van Drogon, Viserion en Rhaegal.



Hierboven zie je een VFX breakdown van een aantal scènes uit het vijfde seizoen Game of Thrones, waarin de draken de meeste aandacht vragen. Voor deze visuele effecten won de serie gisteren nog een Emmy.

De draken zijn uiteraard Drogon, Viserion en Rhaegal. De video komt van de hand van Pixomondo en laat behoorlijk wat details zien over de realisatie van de monsterlijke draken.

Het was voor HBO's Game of Thrones al de vierde Emmy voor de visuele effecten. Dit keer voor de effecten in de aflevering 'The Dance of Dragons.'


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Villians & superkrachten in trailer 'Supergirl'
Series / Trailer

Villians & superkrachten in trailer 'Supergirl'

Spectaculaire beelden uit de nieuwste superheldenserie.

[video_embed]1307[/video_embed]

Warner Bros. en CBS hebben een onthullende trailer vrijgegeven van de superheldenserie Supergirl. In de nieuwe beelden zien we veel villians en een flinke dosis superkrachten. De serie lijkt redelijk in lijn met series als Arrow en The Flash, allebei series van producent Greg Berlanti.

In Supergirl groeit Kara Zor-El / Kara Danvers (Melissa Benoist) op bij de familie Danvers en voor twaalf jaar houdt ze haar superkrachten voor haarzelf. Maar door het lot besluit ze haar bovenmenselijke krachten voorgoed te gebruiken voor het goede doel. Ze groeit vervolgens uit tot een ware superheld die uiteraard veel weg heeft van haar grote neef Kal-El a.k.a. Superman.

Vanaf 26 oktober start Supergirl op de Amerikaanse zender CBS.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steven Moffat over 'Sherlock'
Series / Nieuws

Steven Moffat over 'Sherlock'

De opnames van seizoen 4 beginnen mogelijk in april al.

Steven Moffat heeft het maar druk. Hij werkt aan twee populaire series van de BBC: Doctor Who en Sherlock. In een gesprek met Collider ging hij in op die laatstgenoemde serie. Hij ging eerst in op de vraag of er nog een special komt, na de Christmas Special van dit jaar, en hoe het zit met het vierde seizoen.

"Ik weet het niet," vertelde Moffat over een eventuele tweede special. "Ik ben al verbaasd dat we het doen. Want wegens de vreemde oorsprong van onze serie, wat niet helemaal bewust is, maar gewoon zo tot stand gekomen is, doen we er zo nu en dan drie. Op de een of andere manier voelt het goed als een eenmalig iets, die special. Sherlock voelt niet alsof het meteen na een jaar terug moet komen. In plaats daarvan zien we het steeds als korte goede seizoenen, om vervolgens tot het goed voelt weg te blijven."

Daarom duurt het zo lang voordat we een nieuw seizoen gaan zien. Maar: "Mark [Gatiss] zal er binnenkort aan beginnen. Of hij is al begonnen. Ik moet mijn Doctor Who Christmas Special nog maken en daarna ga ik meteen van start met Sherlock. We zijn er nog niet mee begonnen. Maar we hebben het wel gepland. En weten wat we gaan doen. Haha. Of we denken dat we het weten. Er zijn nog een paar dingen die nog niet rond zijn, maar we beginnen misschien in april met opnemen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 4
Recensie

Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 4

Wat hebben de militairen voor iedereen in petto?

Als je AMCs Fear the Walking Dead naast moederserie The Walking Dead legt, zie je twee compleet verschillende series. Waar The Walking Dead direct hard van start ging, kende FtWD een wat langzame start. Maar met aflevering 4, Not Fade Away gaat de stroomversnelling die eerder ingezet werd met The Dog door.

Lees hier de recap van aflevering 1 & 2
Lees hier de recap van aflevering 3


Er gebeurt op het eerste gezicht niet heel veel in deze aflevering van de spin-off serie. Het geheel staat vooral in het teken van hoe goed alles in elkaar zit. Er is een kleine tijdssprong gemaakt en nu wonen Travis (Cliff Curtis) en de rest in een safe zone. Maar is die zone wel echt veilig? Dat is de centrale vraag en het antwoord lijkt negatief.

In een van de scènes zien we hoe Chris (Lorenzo James Henrie) op het dak van het huis kijkt. Hij kijkt naar de omgeving buiten de hekken van de safe zone en ziet in de verte lichtflitsen. Wat lijkt op een klapperend raam, blijkt de reflectie van een spiegel. Hij laat cameraopnames daarvan zien aan Travis, maar die gelooft er niet zo in.

Volgens Travis houden de militairen (onder leiding van de charmante nieuwe Luitenant Moyers (Jamie McShane)) de boel veilig en zeggen zij dat niemand leeft buiten de safe zone. Het is Madison (Kim Dickens) die Chris gelooft. Zij gaat op een gegeven moment buiten de hekken en ziet daar lijken op straat liggen. De shots zijn overigens prachtig en tonen de actrice op lege straten, omringd door chaos. Ze verschuilt zich als militairen langslopen en ziet een dode Walker op de grond liggen.

Tegen het einde van de aflevering gaat de boel dan echt mis. Junkie Nick (Frank Dillane) gebruikt nog steeds drugs en als hij gecontroleerd wordt door Travis' ex-vrouw Liza (Elizabeth Rodriguez) stuurt zij hem weg naar een andere basis. Daar worden de zieken heen gestuurd. Maar van die basis zien we niets en van de mensen die erheen gaan horen we ook niets meer. De vraag is dus wat zich daar afspeelt.

Tot slot zien we hoe Travis op het dak kijkt naar de andere gebouwen en flitsen van een machinegeweer ziet. Het blijkt dat de militairen de boel niet zomaar onder controle hebben en de boel juist zo hard mogelijk aanpakken. Duidelijk is één ding: het zal de komende twee afleveringen compleet mis lopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tessa Thompson gecast in HBO-serie 'Westworld'
Series / Nieuws

Tessa Thompson gecast in HBO-serie 'Westworld'

De actrice is later dit jaar te zien in Rocky-spinoff Creed.

HBO heeft aangekondigd dat Tessa Thompson (Creed) een rol zal spelen in Westworld, de serie die gebaseerd is op de gelijknamige film uit de jaren '70 van Michael Crichton. De serie speelt zich af in een pretpark waar bezoekers historische momenten kunnen beleven. Om de boel zo authentiek mogelijk te maken, lopen er robots rond. Maar als er iets mis gaat, veranderen de robots van informatiebronnen in dodelijke wezens. De serie draait om thema's als kunstmatige intelligentie en de toekomst van de zonde.

De show heeft naast Thompson een behoorlijke sterrencast, die bestaat uit namen als Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Anthony Hopkins en Jeffrey Wright.

Aan het hoofd van de show, die in 2016 in première gaat, staan producenten Jonathan Nolan en J.J. Abrams.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen spin-off voor 'Mad Men'
Series / Nieuws

Geen spin-off voor 'Mad Men'

Er wordt niet aan gewerkt volgens Matthew Weiner.

Don Draper gaat niet meer terugkeren. Lange tijd is gesproken over een spin-off voor AMC's Mad Men, maar op de rode loper van de Emmy's vertelde bedenker Matthew Weiner aan E! Online dat het niet gaat gebeuren. "Ik veroordeel mensen er niet op als ze spin-offs maken," begon Weiner. "Maar ondanks de verleiding en dat ik van deze personages en mensen houd, wil ik de serie laten zoals ze is."

Daarmee maakt Weiner voor eens en mogelijk altijd een einde aan lange speculatie. De serie van AMC wordt door velen als een fantastisch fictieproduct gezien en een spin-off behoorde lange tijd, gezien de kritische ontvangst, tot de mogelijkheden. Het was ooit zelfs een eis van de producenten, vertelde Weiner:

"Tijdens contractonderhandelingen was het ooit een eis dat ik ook een spin-off zou maken. Maar ik zei nee, want ik probeerde te vechten voor de cast waar ik al op kon steunen en de serie lang te houden. Dus ik heb er daarna nooit meer iets over gehoord. Ze zijn erg respectvol naar hun creatieve partners en daarom is er nooit meer gesproken over een spin-off."

Na zeven seizoenen en 92 afleveringen kwam de serie dit jaar ten einde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tanja Jess en Jelka van Houten in kinderserie 'Trollie'
Series / Nieuws

Tanja Jess en Jelka van Houten in kinderserie 'Trollie'

Geschreven door Pieter Bart Korthuis, bekend van Penoza.

Producent Johan Nijenhuis heeft bekendgemaakt dat Jelka van Houten en Tanja Jess hebben getekend voor een hoofdrol in Trollie, een nieuwe kinderserie van de KRO-NCRV. Hierin gaat een familie op vakantie naar een afgelegen huisje in de bergen. De jonge Max (Leo Willems) stuit hier op een trol die niet weet hoe hij thuis moet komen en hulp nodig heeft. Van Houten en Jess spelen elkaars schoonzussen.

De rest van de cast bestaat uit Olga Zuiderhoek, Tjebbo Gerritsma en Kees Boot. De première van Trollie vindt aanstaande herfstvakantie plaats tijdens het Cinekid-festival. Vervolgens zal de show - die werd geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza) - op 17 oktober op NPO3 te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Clint Eastwood-film 'In the Line of Fire' wordt een tv-serie
Series / Nieuws

Clint Eastwood-film 'In the Line of Fire' wordt een tv-serie

NBC put inspiratie uit de in 1993 verschenen thriller van regisseur Wolfgang Peterson.

In 1993 kwam In the Line of Fire uit, een thriller van regisseur Wolfgang Peterson met in de hoofdrol Clint Eastwood. Hij speelde geheim agent die er niet in was geslaagd om de moord op John F. Kennedy te voorkomen. Hij krijgt echter een kans om het goed te maken wanneer de nieuwe president ook in gevaar blijkt te zijn. De film wordt nu door NBC gebruikt als inspiratie voor een nieuwe tv-serie.

De show zal net als de film gaan over een geheim agent die in de fout is gegaan, maar de kans krijgt om het goed te maken. Hij doet samen met zijn vrouwelijke partner onderzoek naar verschillende zaken, terwijl er ondertussen een gestoord kat-en-muisspel gaande is tussen hen en de moordenaar die het op de nieuwe president gemunt heeft.

In the Line of Fire wordt gemaakt door Carol Mendelsohn en Josh Berman, die eerder al samenwerkten aan CSI. Berman heeft daarnaast ook The Blacklist en Drop Dead Diva op z'n cv staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.