'Jack Ryan' krijgt tv-serie

Jack Ryan krijgt tv-serie

De franchise van Tom Clancy komt naar het kleine scherm.

Jim Pedd, 24 september 2015 om 10:04

Deadline stelt dat er binnenkort een tv-serie komt rond Jack Ryan, het populaire personage van Tom Clancy. De serie wordt gemaakt door Lost-showrunner Carlton Cuse en scenarist Graham Roland. Er zou veel interesse zijn in het project en naar het schijnt zijn er meerdere zenders die een bod hebben uitgebracht.
In de boeken was Ryan ooit militair, maar moest hij met pensioen toen hij een helikoptercrash meemaakte. Hij werd vervolgens investeerder, maar daarna ging hij aan de slag voor de Amerikaanse Naval Academy, om zich vervolgens bij de CIA te voegen. Niet alleen werd hij in de boeken uiteindelijk Deputy Director, maar ook President van de Verenigde Staten.

De filmfranchise rond het personage deed het best goed. Er zijn vier acteurs die de rol hebben gespeeld: Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck en recent nog Chris Pine. Er verschenen in totaal vijf films met deze acteurs, beginnend met The Hunt for Red October in 1990 en in 2013 nog Jack Ryan: Shadow Recruit. Gezamenlijk haalden de films zo’n 1 miljard dollar op wereldwijd.

Nu zou daar dus een serie aan toegevoegd worden.

Bron: Deadline

Lees meer over: Jack ryan, serie, tom clancy, carlton cuse, graham roland, lost, alec baldwin, harrison ford, ben affleck, chris pine

Populair nieuws