search
Deze splinternieuwe films worden ijzersterk ontvangen op Netflix en HBO Max
Films / Featured

Deze splinternieuwe films worden ijzersterk ontvangen op Netflix en HBO Max

Bonje met Russische gangsters, de jongen die leefde, en de rechterhand van Martin Luther King.

Continu komen er nieuwe films uit bij de grote streamingdiensten van Nederland, maar welke moet je nou echt opzetten? De recensenten van FilmTotaal helpen je een handje en delen hun beste tips van de afgelopen tijd.

The Machine | Netflix



Een uit de hand gelopen studietrip blijkt twintig jaar later nog steeds consequenties te hebben wanneer cabaretier Bert opeens weer in aanraking komt met zijn oude kameraden: een stel Russische gangsters. De mix van actie en komedie viel bij recensent Femke van Kooten in goede aarde, maar de toon was soms net wat te serieus voor het concept.

Zij gaf de komische actiefilm 3.5 ster, en stelde: "In de eerste twee aktes worden de actie en de komedie voornamelijk gescheiden gehouden. [Gangster] Irina levert hier met haar goed gechoreografeerde vechtscènes en ijskoude karakter een serieuze en fijne tegenhanger voor de stommiteit van Bert en zijn vader."

Lees de rest van de recensie.

David Holmes: The Boy Who Lived | HBO Max



David Holmes, de stuntman achter Daniel Radcliffe in de iconische rol van Harry Potter, wordt in deze documentaire in de schijnwerpers gezet. De documentairemakers kijken voorbij zijn verlamming, opgelopen op de set van de bekende filmreeks, en focussen op zijn bewonderenswaardige doorzettingsvermogen.

Arjan Welles kon de documentaire erg waarderen, en beloonde die met 4 sterren. Hij vond: "Dat Holmes zich er zo goed doorheen heeft geslagen is met name te danken aan de hechte vriendschappen die hij tot op de dag van vandaag heeft. Ook Radcliffe heeft zijn vriend niet laten zakken. Het is zijn Britse nuchterheid die hem met beide benen op de grond heeft gehouden en hem nooit heeft laten vergeten waar hij vandaan komt."

Lees de rest van de recensie.

Rustin | Netflix



Centraal in deze historische biografiefilm staat Bayard Rustin, de rechterhand van Martin Luther King die zelf grote protesten organiseerde in de jaren zestig. De film weet volgens Marta Kuijken de positieve kanten van zijn leven te belichten met sterk acteerwerk en een strak verhaal.

Ze gaf de biografiefilm 4 sterren, en zei erover: "'Rustin' neemt de kijker direct mee in de opzwepende energie van Bayard Rustin. In de introductiescène wordt aan de hand van jazz en dynamisch camerawerk een man neergezet die niet stil kan zitten. Het doel is dan ook meteen duidelijk: het bevechten van racisme nadat de segregatie werd afgeschaft."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen