search

Ons nieuws van woensdag 22 november 2023

Recensie Netflix-serie 'Crashing Eid'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Crashing Eid'

Saoedi-Arabische romkom zit vol humor maar bevat ook een serieuze noot.

Regie: Ali Alsttas, Said Zagha | Cast: Hamza Haq (Sameer), Summer Shesha (Razan), Yasir Alsaggaf (Sofian), Khalid Alharbi (Hasan), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 46-48 minuten | Jaar: 2023

Aangezien het momenteel geen ramadan is, is de timing van Crashing Eid wat twijfelachtig. Echter, het uitgangspunt van deze komedieserie is een klassieker voor alle feestdagen: een man nodigt zichzelf uit voor een viering van het Suikerfeest met zijn aanstaande schoonfamilie, terwijl die door zijn verloofde nog niet over hem blijkt te zijn geïnformeerd.

Om de rest van het verhaal te begrijpen is enige achtergrondinformatie nodig. De Saoedi-Arabische Razan is met haar dochter naar Engeland is verhuisd toen haar eerste huwelijk stukliep. Deze moderne vrouw vraagt haar lief Sameer zelf ten huwelijk en laat zich door haar moeder geen abaya aanpraten als ze daar geen zin in heeft. In culturen waar de collectiviteit belangrijker wordt gevonden dan het individu is het niet makkelijk om je dan staande te houden.

Voer voor herkenbare familieperikelen dus wanneer zij en haar dochter terugkeren naar haar familie in Saoedi-Arabië voor het vieren van het Suikerfeest, zeker wanneer kersverse verloofde Sameer onverwachts op de stoep staat. Razan maakt zich duidelijk zorgen over de goedkeuring van deze man door haar familie, maar waarom precies zal mogelijk niet iedereen begrijpen.

De Brits-Pakistaanse Sameer wordt bij aankomst voor een werknemer aangezien. Een typisch komediemisverstand, maar helaas wel gebaseerd op racisme. In Saoedi-Arabië zijn namelijk veel migranten van Indiase en Pakistaanse afkomst die het soort werk doen waar veel Saoedi-Arabiërs hun neus voor ophalen. Als gevolg van deze scheve verhoudingen vindt er veel discriminatie plaats. Wie daar geen kennis van heeft zal de reden voor het gedrag van Razans familie niet zo snel oppikken.

Nu heeft Nederland ook een geschiedenis van goedkope arbeidskrachten uit het buitenland halen, om ze vervolgens generaties lang met de nek aan te kijken. Zonder met een vervelend vingertje te wijzen kunnen de meeste Nederlanders wel raden welke vergelijking hier kan worden gemaakt. En zo wordt veel in deze serie ineens heel herkenbaar.

Crashing Eid had net zo goed een Nederlandse romantische komedie kunnen zijn. De serie zit vol grappen: fysieke humor, bijdehante puberlol en de welbekende ouderlijke hysterie over een nieuwkomer. Er valt veel te lachen en het racisme wordt naar de achtergrond gedrongen, waarmee de kijker dikwijls vergeet hoe ongepast het gedrag van Razans familie eigenlijk is. Toch weet de serie ook zijn serieuze momenten te pakken.

Heel af en toe steken heftige onderwerpen de kop op. Gelukkig zijn dit geen geïsoleerde scènes die vanwege diversiteitsbeleid zijn toegevoegd en daardoor uit de lucht komen vallen. Deze momenten van diepgang passen goed in het geheel, ondanks de verandering van toon. De makers willen duidelijk naast een vermakelijke serie ook een boodschap of twee overbrengen en doen dat op een mooie manier.

Behalve racisme komen ook huiselijk geweld en de ellende van een echtscheiding aan bod. De gevolgen hiervan drijven op realistische wijze een wig tussen verschillende personages. Zo wordt Razan van alles verweten door haar dochter met betrekking tot haar van haar vervreemde vader. Dit zijn herkenbare, gecompliceerde situaties die je niet snel in een romkom zou verwachten.

En toch doet dit niets af aan de humor. Waarschijnlijk door de compacte lengte zijn de heftigere onderwerpen niet te zwaar en overheersend, maar een mooie aanvulling op het hilarische verhaal. Heel verfrissend is er geen clichématig romkomeinde waarbij de hoofdpersonages op elkaar afrennen voor een semi-romantische speech. Passend bij de rest van het verhaal is het einde volwassen en realistisch, zonder een domper te zijn. Van begin tot eind een aanrader.

★★★☆☆

Crashing Eid is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Johnny Depp noemde zijn grote tv-doorbraak ooit "fascisme"
Series / Nieuws

Johnny Depp noemde zijn grote tv-doorbraak ooit "fascisme"

Johnny Depp kijkt niet zo positief terug op zijn grote doorbraak in '21 Jump Street'.

In de loop van zijn carrière heeft Johnny Depp een hoop iconische personages tot leven gebracht. Toch is de acteur niet over al zijn rollen even enthousiast, en dan hebben we het met name over zijn grote doorbraak op televisie.

De eerste rol die Depp speelde op tv was in de serie 21 Jump Street uit 1987, die later de inspiratie vormde voor een film met dezelfde naam. Depp uitte openlijk zijn afkeer voor de rol in een interview, waarin hij vertelde dat het voelde alsof hij drie jaar lang in een leugen leefde.

Doorbraak


Na zijn debuut in de film A Nightmare on Elm Street van Wes Craven, kreeg Depp de rol van officier Tom Hanson in 21 Jump Street. De serie maakte hem tot een tieneridool in de jaren 80. Ondanks dat dit zijn grote doorbraak was, heeft de acteur zich uitgesproken over zijn afkeer tegen de rol.

Toen hem tijdens een interview met Playboy werd gevraagd of hij geloofde dat de rol fascistisch was, zei de acteur het volgende: "Zeker, dat was het. Politie op school? Ik bedoel, er gebeuren slechte dingen op scholen, maar dit was nog erger dan de politie op school".

Expres ontslagen


"Het was prekerig, met de vinger wijzend. En het was hypocriet omdat de mensen die die serie runden, de allerhoogste van de hogere groepen, zelf high werden", vervolgde Depp. De serie duurde drie jaar en de acteur omschrijft deze drie jaar als ellendig, aangezien hij dingen moest zeggen als "word niet high", terwijl hij zelf met een drugsverslaving worstelde.Gezien zijn minachting voor zijn rol in de serie, probeerde Depp verschillende keren ontslagen te worden uit 21 Jump Street. The Telegraph suggereert zelfs dat de ster al het mogelijke deed. Hij zou zelfs zijn trailer vernield hebben en problemen veroorzaken op de set om zichzelf van de rol te bevrijden.

Gratis


Tijdens het interview met Playboy vertelde de acteur dat hij een jaar lang gratis in de serie speelde en dat hij hetzelfde nog een jaar zou hebben voortgezet, alleen maar om onder de serie uit te komen: "Ik kon dat spel niet spelen. Ik zou liever een normaal leven leiden dan daarin vast te zitten".Depp mocht de productie na seizoen 4 in 1990 verlaten, na zijn ontmoeting met filmmaker Tim Burton. Het lukte 21 Jump Street na Depps vertrek niet op zijn prime-time slot te behouden, waardoor de serie gecanceld werd.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Scott Pilgrim Takes Off'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Scott Pilgrim Takes Off'

Wijkt op typische Scott Pilgrim-wijze af van het oorspronkelijke verhaal: sterk en supercool.

Regie: Abel Gongora | Cast (stemmen): Michael Cera (Scott Pilgrim), Mary Elizabeth Winstead (Ramona Flowers), Aubrey Plaza (Julie Powers), Jason Schwartzman (Gideon Graves), Anna Kendrick (Stacey Pilgrim), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 26-28 minuten | Jaar: 2023

De opnames van Scott Pilgrim vs the World waren kennelijk zo'n feest dat regisseur Edgar Wright en de cast een e-mailgroep maakten waarmee ze nog jarenlang contact onderhielden. Toen Wright zei dat hij bezig was met een animatieserie over Scott Pilgrim kwamen ze dan ook allemaal graag met plezier terug. Sommigen van hen zijn inmiddels een stuk beroemder geworden, zoals Kieran Culkin (Succession), Chris 'Captain America' Evans en Oscarwinnaar Brie Larson.

Scott Pilgrim is een popcultuur liefhebbend sulletje dat basgitaar speelt in een rockband. Regelmatig duikt in zijn dromen een meisje op waar hij helemaal verliefd op is, dat plots blijkt ook in het echt blijkt te bestaan. Om haar te kunnen daten zal Scott moeten vechten tegen haar exen. Maar zodra de eerste opduikt verloopt dat heel anders dan iedereen had verwacht.

Iedereen inclusief de kijker die bekend is met de strips en/of de film over Scott Pilgrim. Eerlijk gezegd is het juist beter om dat verhaal te kennen (en het is allesbehalve vervelend om eerst de film te moeten bekijken). De serie heeft namelijk dezelfde opening, maar vlak voor het einde van de eerste aflevering gebeurt er iets dat een andere plotlijn creëert.

De rest van Scott Pilgrim Takes Off heeft een opzichzelfstaand plot, maar wel met alle bekende personages. Deze worden vertolkt door exact dezelfde cast als die van de film (met uitzondering van de Katyanagi-tweeling), maar dan alleen hun stemmen, aangezien dit een animatieserie is. Dat iedereen bereid was om terug te keren blijkt het waard, want deze serie is met net zo veel liefde gemaakt als de film.

De fantastische tekenstijl is duidelijk gebaseerd op Japanse animatie uit de jaren zeventig en tachtig. Met een slechtere beeldkwaliteit zou een onwetende kijker waarschijnlijk denken dat deze serie uit die tijd stamt, gezien het uiterlijk van de personages en hun manier van bewegen. Dat er met de hand is getekend in plaats van met een computer toont wederom met hoeveel liefde aan dit project is gewerkt.

Hoewel het verhaal een heel andere kant opgaat is deze serie is nog steeds Scott Pilgrim ten voeten uit, met verwijzingen naar oude videogames, knipogen naar eerder werk en een lekkere soundtrack. Alleen Scotts ex Envy Adams heeft een heel andere persoonlijkheid dan in de film, maar dat past perfect bij de stijl van deze serie.

Hoe liefdevol en cool alles ook is, Scotts verhaal heeft nog steeds niet veel om het lijf. Zo wordt erover gesproken dat het pijn doet om ineens te worden gedumpt, maar dit gaat niet verder dan een kortstondige vermelding. Zielloos is de serie zeker niet, maar wel meer een stilistisch festijn dan een verhaal dat raakt.

Gelukkig wel een groots stilistisch festijn, dat met hart en ziel is gemaakt om topamusement te leveren. Een nieuw plot verzinnen was een slimme zet, want hetzelfde verhaal maar dan uitgevoerd met animatie had minimaal één ster minder opgeleverd. Wel is Scott Pilgrim zelf nu het meest afwezige personage, terwijl vertolker Michael Cera het enige castlid is dat nog geloofwaardig klinkt als een tiener.

★★★★☆

Scott Pilgrim Takes Off is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze misdadig goede film van regisseur Scorsese zie je op HBO Max en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Deze misdadig goede film van regisseur Scorsese zie je op HBO Max en is een van zijn beste films

De misdaadklassieker 'Goodfellas' uit 1990 wist zich te nomineren voor zes Oscars en sleepte er daar één van in de wacht.

Deze populaire film van Scorsese weet op IMDb een groot cijfer neer te zetten van 8.7/10. Kijk hem zeker een keer, of nog een keer, bij HBO Max.

Voor Goodfellas moet je wel even de tijd nemen, de film heeft een speelduur van twee uur en vijfentwintig minuten.

Grote namen


Regisseur Martin Scorsese heeft veel grote films op zijn naam staan. Niet alleen Goodfellas scoort hoog, ook films als The Departed, The Wolf of Wall Street en Shutter Island zijn een groot succes.

We zien in deze misdaadfilm Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci (hij won voor zijn rol de Oscar voor beste mannelijke bijrol), Lorraine Bracco, Paul Sorvino, Frank Sivero, Tony Darrow en Mike Starr.

Maffiawereld


We volgen Henry Hill, die al vanaf jongs af aan onderdeel wil zijn van de maffia. Hij begint onderaan de ladder en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Maffiabaas Jimmy Conway neemt hem onder zijn hoede en leert hem alles wat hij moet weten.Henry maakt steeds meer naam en begint steeds meer te ontdekken dat hij beter voor zichzelf moet zorgen als hij in deze wereld wil overleven.

Opwindend en superieur


Op Rotten Tomatoes scoort de film een geweldig gemiddelde van 96%. Critici zijn dan ook lovend over het werk van Scorsese, een van hen zegt, "Scorsese onthult voortdurend de schedel achter de glimlach. Zelden is geweld minder glamoureus of met meer morele effectiviteit in beeld gebracht.""Zoals alles wat Scorsese maakt, is het helder en zuiver, met opwindende cinematografie en superieur acteerwerk. Ondanks zijn lengte is hij snel bewegend en aangrijpend. Ik liep emotioneel uitgeput weg van meer dan twee uur spanning.", vertelt een van de andere critici.

HBO Max


Het is het zeker waard om een keer de film te kijken, of nog een keer te kijken, bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Informacja Zwrotna'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Informacja Zwrotna'

Misdaadserie over de gevolgen van structureel alcoholisme die ook de huidige politieke situatie van Polen aankaart.

Regie: Leszek Dawid | Cast: Arkadiusz Jakubik (Marcin Kania), Jakub Sierenberg (Piotr Kania), Dominika Bednarczyk (Joanna Kania), Nel Kaczmarek (Ula Kania), Przemyslaw Bluszcz (Commissioner Cezary Karlowicz), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 43-55 minuten | Jaar: 2023

Marcin, een man die door een drankprobleem zijn gezin compleet verwaarloost, gaat op zoek naar zijn vermiste zoon. Omdat Marcin hem als laatste zou hebben gezien is het mogelijk dat hij belangrijke details weet over zijn vermissing, alleen kan hij zich door zijn overmatige drankgebruik daar nagenoeg niets meer van herinneren.

Na Warszawianka brengt Netflix met Informacja Zwrotna opnieuw een Poolse serie uit waarin alcoholisme centraalstaat. Dat is niet gek, want Polen scoort hoog op de Europese lijst van alcoholgebruik. De serie velt niet per se een oordeel over alcoholisme, maar laat vooral zien wat de gevolgen zijn voor degenen in de nabije omgeving van alcoholisten. Daarnaast is er aandacht voor de verschillende manieren om hulp te krijgen bij een alcoholverslaving.

Doordat Marcins zoon een hacker is die zich begeeft in vooraanstaande politieke kringen, weet Informacja Zwrotna de huidige politieke situatie van Polen aan te kaarten. Met corrupte zaakjes en leugens vanuit ministeries zijn de makers niet bepaald voorzichtig in het portretteren van de huidige Poolse machthebbers. De persvrijheid in Polen is de afgelopen jaren flink ingeperkt en dus komen leden van de rechts-conservatieve PiS-partij enkel aan het woord in de door hen bestuurde staatsmedia. Daarmee blijkt maar weer dat films en series een betere barometer zijn voor het maatschappelijke en politieke klimaat.

De serie valt vooral te prijzen om de verhaalwending in de laatste aflevering. Deze laat zien hoe je eigen problemen je kunnen verblinden. Het duurt dan ook lang voordat Marcin zijn eigen daden onder ogen komt, wat perfect aansluit bij de thematiek. Het kan een risico zijn deze omslag zo laat in de serie te plaatsen, want tot dit punt is Informacja Zwrotna niet extreem spannend, maar de kijker krijgt genoeg om benieuwd te zijn naar hoe het verhaal zal aflopen.

In Warszawianka schortte het nogal aan de diepgang bij de personages. Informacja Zwrotna heeft dit element beter op orde. Marcin is een zelfdestructief personage dat voortdurend foute keuzes maakt, maar we zien in alles dat hij het niet slecht bedoelt. Het slot past dan ook perfect binnen het verhaal van Marcin en de toon van de serie. Waar Warszawianka wel in schitterde was de cinematografie en de ruimte die voor scènes werd genomen. Juist die kwaliteiten ontbreken in Informacja Zwrotna, al is de afwezigheid van dat laatste wel begrijpelijk bij een serie die slechts uit een handvol afleveringen bestaat.

★★★☆☆

Informacja Zwrotna is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende fantasyserie is gecanceld na 4 seizoenen: Daniel Radcliffe niet terug met 'Miracle Workers'
Series / Nieuws

Opvallende fantasyserie is gecanceld na 4 seizoenen: Daniel Radcliffe niet terug met 'Miracle Workers'

De stekker is uit de serie Miracle Workers van Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe.

In Nederland kun je de serie Miracle Workers kijken op de dienst Videoland. Er zijn vier seizoenen verschenen, maar nu blijkt dat de Amerikaanse zender TBS een punt zet achter de serie. Dit wordt gemeld door TV Line.

In augustus werd het vierde seizoen, dat de titel End Times draagt, op TBS afgerond met tien afleveringen. Seizoenen 1 tot en met 3 heten Miracle Workers, Dark Ages en Oregon Trail en bestaan uit in totaal 27 afleveringen.

Miracle Workers


De komedie-/fantasy-anthologieserie is gebaseerd op het boek What in God's Name uit 2012 van Simon Rich en heeft rollen voor Daniel Radcliffe, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, en Steve Buscemi.

De anthologieserie laat in ieder seizoen een ander verhaal zien. Zo speelde Buscemi in het eerste seizoen God en was Radcliffe een engel die voor hem werkte. Het vierde en dus laatste seizoen speelt zich af in een post-apocalyptische wereld.

Videoland


In Nederland kun je de serie kijken op de streamingdienst Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze splinternieuwe films worden ijzersterk ontvangen op Netflix en HBO Max
Films / Featured

Deze splinternieuwe films worden ijzersterk ontvangen op Netflix en HBO Max

Bonje met Russische gangsters, de jongen die leefde, en de rechterhand van Martin Luther King.

Continu komen er nieuwe films uit bij de grote streamingdiensten van Nederland, maar welke moet je nou echt opzetten? De recensenten van FilmTotaal helpen je een handje en delen hun beste tips van de afgelopen tijd.

The Machine | NetflixEen uit de hand gelopen studietrip blijkt twintig jaar later nog steeds consequenties te hebben wanneer cabaretier Bert opeens weer in aanraking komt met zijn oude kameraden: een stel Russische gangsters. De mix van actie en komedie viel bij recensent Femke van Kooten in goede aarde, maar de toon was soms net wat te serieus voor het concept.

Zij gaf de komische actiefilm 3.5 ster, en stelde: "In de eerste twee aktes worden de actie en de komedie voornamelijk gescheiden gehouden. [Gangster] Irina levert hier met haar goed gechoreografeerde vechtscènes en ijskoude karakter een serieuze en fijne tegenhanger voor de stommiteit van Bert en zijn vader."

Lees de rest van de recensie.

David Holmes: The Boy Who Lived | HBO MaxDavid Holmes, de stuntman achter Daniel Radcliffe in de iconische rol van Harry Potter, wordt in deze documentaire in de schijnwerpers gezet. De documentairemakers kijken voorbij zijn verlamming, opgelopen op de set van de bekende filmreeks, en focussen op zijn bewonderenswaardige doorzettingsvermogen.

Arjan Welles kon de documentaire erg waarderen, en beloonde die met 4 sterren. Hij vond: "Dat Holmes zich er zo goed doorheen heeft geslagen is met name te danken aan de hechte vriendschappen die hij tot op de dag van vandaag heeft. Ook Radcliffe heeft zijn vriend niet laten zakken. Het is zijn Britse nuchterheid die hem met beide benen op de grond heeft gehouden en hem nooit heeft laten vergeten waar hij vandaan komt."

Lees de rest van de recensie.

Rustin | NetflixCentraal in deze historische biografiefilm staat Bayard Rustin, de rechterhand van Martin Luther King die zelf grote protesten organiseerde in de jaren zestig. De film weet volgens Marta Kuijken de positieve kanten van zijn leven te belichten met sterk acteerwerk en een strak verhaal.

Ze gaf de biografiefilm 4 sterren, en zei erover: "'Rustin' neemt de kijker direct mee in de opzwepende energie van Bayard Rustin. In de introductiescène wordt aan de hand van jazz en dynamisch camerawerk een man neergezet die niet stil kan zitten. Het doel is dan ook meteen duidelijk: het bevechten van racisme nadat de segregatie werd afgeschaft."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het succes van de serie 'Bosch' leidt tot een spin-off, maar over wie?
Series / Nieuws

Het succes van de serie 'Bosch' leidt tot een spin-off, maar over wie?

Dit personage uit Michael Connelly's boekenserie krijgt nu een eigen serie op Prime Video.

De Prime Video-serie over Harry Bosch (Titus Welliver) heeft inmiddels twee succesvolle series opgeleverd. Onlangs kondigde Variety aan dat er nog een rechercheur is die de overstap naar het scherm gaat maken.

Prime Video heeft akkoord gegeven voor spin-off over Renée Ballard. Het eerste seizoen zal tien afleveringen tellen.

Onopgeloste misdrijven


Ballard werd voor het eerst geïntroduceerd in Connelly's boekenserie over Mickey Haller, oftewel de Lincoln Advocaat.

Net zoals Harry werkt Ballard bij de LAPD waarbij zij zich specialiseert in onopgeloste misdrijven. Ballard is een stevige tante met een complex verleden.

Bijna tien jaar


De showrunners zijn Michael Alaimo en Kendall Sherwood. Connelly zelf treedt op als uitvoerend producent. De schrijver heeft er zin en deed de volgende uitspraak: "Ik kijk er ongelooflijk naar uit om dit personage op het scherm te brengen met Amazon, die nu al bijna tien jaar mijn zakelijke partner is".Kijk Bosch en Bosch: Legacy op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beste aflevering van 'Doctor Who' gekozen: fans komen met verrassing
Series / Featured

Beste aflevering van 'Doctor Who' gekozen: fans komen met verrassing

De poll werd gehouden naar aanleiding van het 60-jarige jubileum van de iconische scifi-serie.

Het tijdschrift Doctor Who Magazine kwam naar aanleiding van het nieuwe seizoen met een bijzondere poll voor zijn lezers. Ze kregen namelijk de vraag voorgelegd welke de beste aflevering is.

De verrassende winnaar is de elfde aflevering van seizoen 9 getiteld Heaven Sent. De aflevering is geschreven door Steven Moffat en Peter Capaldi speelt hierin de Twaalfde Doctor.

Surrealistische aflevering


De Doctor wordt gevangen gehouden in een mysterieus kasteel dat telkens van vorm verandert. Hij moet hieruit zien te ontsnappen terwijl hij tegelijkertijd kapotgaat aan het verlies van zijn metgezel Clara Oswald (Jenna Coleman).

Capaldi is in topvorm in deze surrealistische aflevering, waarin de Doctor moet zien te achterhalen wie de mysterieuze figuur die hem achtervolgt, is.

Sterke atmosfeer


De aflevering heeft een score van 89% op Rotten Tomatoes. Het complexe verhaal en de sterke atmosfeer worden unaniem geprezen. De fans hebben weliswaar een verrassende, maar ook uitstekende keuze gemaakt.Na de drie specials in november en december start het nieuwste seizoen met Ncuti Gatwa als Vijftiende Doctor. De eerste Doctor Who-special is vanaf 25 november te streamen op Disney+. Het is de bedoeling dat Doctor Who in de loop van 2023 op Disney+ Nederland komt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aanpassingen in 'Wednesday' zijn een groot gevaar voor seizoen 2
Series / Nieuws

Deze aanpassingen in 'Wednesday' zijn een groot gevaar voor seizoen 2

Volgens Ortega zal het tweede seizoen twee belangrijke verschillen kennen.

Het debuut van Wednesday brak werkelijk alle streamingrecords van Netflix. Volgens Nielsen werd de serie in de eerste week 6 miljoen minuten bekeken.

Je zou dus verwachten dat de makers de formule van het debuutseizoen aanhouden. In een interview met Variety geeft hoofdrolspeelster Jenna Ortega echter aan dat dit zeker niet het geval zal zijn.

Meer horror


De jonge actrice is co-producent van het tweede seizoen van de fantasyserie. Haar creatieve vrijheid gebruikt Ortega om meer horror-elementen in Wednesday te verwerken.

Dit betekent echter niet dat de komische kant automatisch verdwijnt. Ortega: "De serie heeft nu eenmaal een luchthartige kant, je kunt jezelf dus niet al te serieus nemen".

Controversieel besluit


Daarnaast hebben de makers van Wednesday een behoorlijk controversieel besluit genomen. "Geen romantiek voor Wednesday in het nieuwe seizoen, wat geweldig is" aldus de actrice. In eerdere interviews gaf Ortega al aan dat ze de driehoeksverhouding tussen Wednesday, Tyler Galpin (Hunter Doohan) en Xavier Thorpe (Percy Hynes White) niet vond passen bij haar personage.

Bekijk op instagram


Velen zullen dit een controversiële keuze vinden aangezien het element van tienerromantiek nu eenmaal vaste prik is in genoeg series. Het weglaten van dit element past echter prima bij de rebelse, paranormale Wednesday.

Kijk Wednesday op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avontuurlijke scifi-actiefilm laat Netflix-kijkers op zich afstemmen
Films / Nieuws

Avontuurlijke scifi-actiefilm laat Netflix-kijkers op zich afstemmen

De film 'The Hunger Games' wordt momenteel weer volop bekeken op Netflix. De film komt dan ook binnen op de tiende plaats in de Top 10 van de streamer.

Vanaf 16 november kan je The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes bewonderen in de bioscoop. Velen stemmen nu eerst bij Netflix af op de allereerste film die uitkwam, The Hunger Games.

"Vooral Lawrence schittert in de rol van doelbewuste heldin, die niet alleen maar haar op de tanden heeft, maar ook de twijfels en angsten van elke normale puber.", vertelt een recensent van FilmTotaal.

Mooie scores


Bij FilmTotaal pakt de film uiteindelijk 3,5 van de 5 beschikbare sterren. Op IMDb weet de film het ook goed te doen want daar scoort hij een 7.2/10.

Op de site van Rotten Tomatoes scoort de film een gemiddelde van 83%. Een van de critici vertelt, "Welke bezwaren je ook hebt tegen de uitvoering, het is een meeslepend verhaal waar een bruikbare film van is gemaakt."

De hongerspelen


In het dystopische Panem wordt elk jaar de jaarlijkse Hunger Games gehouden. Katniss Everdeen doet vrijwillig mee namens haar district om zo haar zusje te beschermen.Samen met Peeta komt ze in het Capitool terecht en wordt ze klaargestoomd voor de spelen. De deelnemers van de andere districten zijn beter getraind en sterker dan hun. De overlevingsstrijd begint.

Over de film


De film is gebaseerd op het populaire boek van Suzanne Collins, zij schreef ook mee aan de film. Regisseur van de film is Gary Ross, ook bekend van Ocean's Eight en Pleasantville.Naast Jennifer Lawrence zien we Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Willow Shields, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Lenny Kravitz en Donald Sutherland.

Netflix


Kijk The Hunger Games en de drie vervolgfilms bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 steengoede Britse series gaan bijna NPO Plus veroveren in december
Series / Featured

Deze 3 steengoede Britse series gaan bijna NPO Plus veroveren in december

Voor spannende misdaad en prachtige kostuumdrama's kan je op de Britten vertrouwen.

December belooft een topmaand te worden op NPO Plus, met meerdere steengoede series van onze buren aan de andere kant van het Kanaal. Check zelf welke van deze Britse series jij sowieso gezien wilt hebben.

Endeavour Morse seizoen 9 | KRO-NCRV | Vanaf 2 december wekelijks te zien op NPO2 en nu al te bingen op NPO PlusRechercheurs Thursday, Morse en Strange proberen samen een aantal misdrijven op te lossen in Oxford.Sanditon seizoen 3 | KRO-NCRV | Vanaf 8 december wekelijks op NPO2 en vanaf 7 december te bingen op NPO PlusIn het Engeland van de 19e eeuw verruilt de jonge Charlotte Heywood haar leven op het platteland voor een avontuur in Sanditon, dat een populaire badplaats moet worden. Er gaat een wereld voor haar open, maar al snel blijken sommige inwoners er een verborgen agenda op na te houden.The Ex-Wife | KRO-NCRV | Vanaf 16 december wekelijks te zien op NPO3 en vanaf 14 december te bingen op NPO PlusVolgt de jonge vrouw Tasha die getrouwd is met Jack van middelbare leeftijd. Hun huwelijk lijkt gelukkig, maar Tasha wordt achtervolgd door Jacks ex-vrouw, Jen. Maar naarmate het plot zich ontvouwt, blijkt Jen niet de echte schurk te zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 14 seizoenen komt er een einde aan deze langlopende politieserie
Series / Nieuws

Na 14 seizoenen komt er een einde aan deze langlopende politieserie

CBS houdt een grote schoonmaak met het beëindigen van deze, en een andere grote serie.

Televisienetwerk CBS heeft onlangs aangekondigd dat Blue Bloods, de langlopende serie met acteur Tom Selleck als spilfiguur in een familie van politieagenten, na het aankomende 14e seizoen tot een einde zal komen.

Het 18-afleveringen tellende laatste seizoen gaat op 16 februari 2024 in première, neemt dan een kleine pauze, en gaat in de herfst van 2024 weer verder. Het tweede deel van seizoen 14 zal het verhaal afronden, waarmee het tijdperk van de Reagan-familie wordt afgesloten.

De bezem erdoor


Het is voor CBS niet de enige serie waar het binnenkort voor afgelopen is, daar ze recentelijk het einde van Young Sheldon aankondigde. Het zal een periode van flinke verandering zijn voor CBS, met de afloop van twee van hun grootste series.

Amy Reisenbach, president van CBS Entertainment, vertelde in een verklaring: "Blue Bloods zal voor altijd een zeer geliefd onderdeel blijven van de CBS-nalatenschap. Het domineerde de vrijdagavond en manifesteerde zich als een winnaar met een uitzonderlijk grote en toegewijde groep fans."

Einde van een tijdperk


Blue Bloods werd oorspronkelijk bedacht door Leonard Goldberg en ging in 2010 in première. Kenners hadden al voorzien bij het aankondigen van het 14e seizoen dat dit mogelijk het laatste zou zijn, en dat is dan nu bevestigd.Momenteel is Blue Bloods niet te streamen in Nederland. Wel kan je altijd nog de dvd's kopen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Cobra Kai' kunnen zich na finale opmaken voor potentiële verrassing
Series / Nieuws

Fans van 'Cobra Kai' kunnen zich na finale opmaken voor potentiële verrassing

De showrunners zeggen nog lang niet klaar te zijn met het Miyagi-universum.

Het officiële einde van de geliefde serie Cobra Kai komt helaas in zicht, maar dat hoeft niet per se einde verhaal te betekenen. De succesvolle vervolgserie van The Karate Kid kan mogelijk nog rekenen op enkele spin-offs.

Het creatieve trio achter Cobra Kai bestaat uit Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg en Josh Heald. Tijdens een recent interview met Collider werd bevestigd door hen dat ze het verhaal en de personages nog niet volledig achter zich willen laten.

Geen echte afsluiting


Heald vertelde tijdens het interview: "We zullen nooit echt iets afsluiten. We werken graag in het 'Cobra Kai'-universum, dus er zijn altijd mogelijkheden om die wereld opnieuw te bezoeken."


Hij vervolgde: "We denken zeker na over andere ideeën binnen het Miyagi-universum en het is slechts een kwestie van tijd voordat we precies weten welke kant we opgaan… We zijn erg enthousiast over seizoen 6 van 'Cobra Kai'. We gaan er met een knal uit, en het wordt een geweldige ervaring voor fans van de franchise."

Geluiden vanuit Sony


Eerder dit jaar sprak Deadline met de president van Sony Pictures TV Studios,
Katherine Pope, over de populaire tv-show. Pope deelde toen over de drie showrunners: "Ze hebben een aantal ideeën om 'Cobra Kai' uit te breiden en de 'Karate Kid'-erfenis op verschillende manieren te benaderen."

Ze sloot af: "Het publiek is nu zo snugger en accepteert meerdere niveaus van het IP, dus het 'Cobra Kai'-universum leeft voort, dat is zeker."

Toekomst


Hoe de plannen voor het universum van Cobra Kai er exact uit zullen gaan zien, is voor nu nog onduidelijk. Het zesde seizoen van de serie staat gepland om op 20 januari 2024 uit te komen.

De eerste 5 seizoenen zijn nu te bekijken bij Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans pikken het cancellen van favoriete fantasyserie 'Shadow & Bone' niet
Series / Nieuws

Fans pikken het cancellen van favoriete fantasyserie 'Shadow & Bone' niet

Wil jij toch nog een seizoen 3? Vul dan de petitie in om de serie door te starten!

Onlangs deelde Netflix dat de fantasyserie Shadow and Bone niet langer zou worden voortgezet, maar daar lijkt nu een fanpetitie volstrekt tegenin te gaan. De petitie heeft ondertussen al meer dan 133.000 handtekeningen verzameld om de serie te redden.

De aankondiging om de serie te cancellen kwam middenin een grote golf aan annuleringen. Ook de Netflix-series Glamorous, Agent Elvis, Farzar en Captain Fall moesten eraan geloven.

Annulering


Na het einde van de stakingen in Hollywood kwam Netflix voor een paar lastige keuzes te staan. Vele series hadden flinke vertraging opgelopen, terwijl enkele ervan ook niet geweldige recensies hadden opgeleverd.

Bekijk op instagram
Hetzelfde gold voor Shadow and Bone, wiens tweede seizoen maar matig is ontvangen. Daardoor is zowel door de hoofdserie als de geplande spin-off Six Of Crows een streep gezet.

Reactie van de fans


Sinds de annulering hebben vele fans de wapens opgepakt om het besluit tegen te gaan. Zo proberen ze onder andere om andere streamingdiensten ervan te overtuigen de serie op te pakken. Showrunner Eric Heisserer reageerde hierop op Reddit dat een alternatieve route nog "enige tijd in beslag zal nemen".Een petitie heeft op het moment van schrijven 133.000 handtekeningen verzameld om een duidelijk signaal te sturen dat het fandom nog lang niet klaar is met de serie.

Kijken


De eerste twee seizoenen van Shadow and Bone zijn nu te bekijken bij Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe series domineren Disney+ helemaal
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe series domineren Disney+ helemaal

Voor onze recensenten is het helder wat de beste series zijn van dit moment op Disney+.

Van epische raceverhalen tot intense familietrauma's - op Disney+ komen continu nieuwe series uit die de moeite waard zijn. De recensenten van SerieTotaal lichten toe welke van de nieuwe series op het platform jij gezien moet hebben.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Disney+ van de afgelopen tijd.

Tout Va Bien | 8 afleveringen

★★★☆☆

Synopsis: Een familie wordt geconfronteerd met de ernstige ziekte van een van de kinderen, wat een grote impact heeft op de levens van iedereen.

Recensie: "Iedereen kent wel iemand die tegen kanker vecht of heeft moeten vechten. Het is een moeilijk maar actueel onderwerp. Zeker in Frankrijk, waar wetenschappers aan de bel trekken over de oplopende hoeveelheid zieken die de ziekenhuizen weldra niet meer zullen aankunnen. Zonder daar te veel op te leunen wordt in de serie veel gesproken over het ziekteverloop van de kleine Rose, die aan leukemie lijdt."

Lees de rest van de recensie.

Goosebumps | 10 afleveringen
★★★★☆

Synopsis: Volgt een groep van vijf middelbare scholieren terwijl ze aan een schimmige en verwrongen reis beginnen om het tragische overlijden drie decennia eerder van een tiener genaamd Harold Biddle te onderzoeken. Ondertussen ontdekken zij ook de duistere geheimen uit het verleden van hun ouders.

Recensie: "Miljoenen kinderen zijn opgegroeid met de griezelboekenreeks 'Goosebumps' (in Nederland bekend als Kippenvel) van R.L. Stine. Deze verhalen bieden een goede introductie in het horrorgenre, maar hebben ook altijd een enorm geestige invalshoek. De serie 'Goosebumps' vindt dezelfde balans en presenteert een enorm vermakelijke en op bepaalde punten ook nare kijkervaring."

Lees de rest van de recensie.

Brawn: The Impossible Formula 1 Story | 4 afleveringen

★★★☆☆

Synopsis: Keanu Reeves vertelt een van de beste verhalen uit de geschiedenis van de Formule 1. Ross Brawn en race-iconen Jenson Button en Rubens Barrichello delen hun inzichten en doen onthullingen in deze meeslepende vierdelige serie.

Recensie: "Voor de verstokte Formule 1-liefhebbers zal zijn aanwezigheid vooral afleiden, maar het is ergens ook wel amusant dat Keanu Reeves in 'Brawn: The Impossible Formula 1 Story' als gastheer fungeert. Als een kind in de snoepwinkel hangt de actiester in deze documentaire over gelegenheidsteam Brawn GP (opgericht én opgedoekt rond raceseizoen 2009) aan de lippen van (voormalige) teambazen en racecoureurs. "

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Interpreter of Silence'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Interpreter of Silence'

De makers hebben goud in handen en smeden daar iets krachtig van.

Regie: Isa Prahl, Randa Chahoud | Cast: Katharina Stark (Eva Bruhns), Aaron Altaras (David Miller), Max von der Groeben (Hans Kubler), Ricarda Seifried (Annegret Bruhns), Heiner Leuterbauch (Wilhelm Boger), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 56-63 minuten | Jaar: 2023

Men zou denken dat de spoeling al lang geleden dunner had moeten worden, maar er komen nog steeds nieuwe films en series met de Tweede Wereldoorlog als onderwerp. Ook zou men verwachten dat deze weinig nieuws te bieden hebben, maar ze verrassen nog steeds. Maar het gebeurt niet vaak dat de feiten nog keihard aankomen. In het geval van The Interpreter of Silence lukt dat zelfs zonder enig geweld in beeld te brengen.

Frankfurt, 1963. Er komt een rechtszaak aan waarbij enkele hoofdfiguren van het concentratiekamp Auschwitz terechtstaan. Eva is beginnend tolk en wordt ingehuurd om te vertalen voor de Poolssprekende getuigen. Ze ondervindt hierdoor dat zij, net als de rest van het land, de afgelopen twintig jaar in een afgrijselijke ontkenning heeft geleefd. Ook blijkt de zaak akelig dicht bij huis te komen.

Wat een briljant concept: laat slachtoffers spreken over wat er is gebeurd en laat een tolk dat nog eens herhalen. De actrice die Eva speelt laat zien hoe de woorden aankomen en moet haar best doen om ze in haar eigen taal uit te spreken zonder haar emoties te laten doorschijnen. Zo komt het bij de kijker binnen. En dat is hard nodig.

De eerste aflevering gaat vrolijk van start, met een leuk muziekje en een opgewekte Eva die nerveus staat te wachten op haar date. Haar ouders runnen vanuit hun woning een restaurant: Duitse gerechten in een knusse huiskamerinrichting. Geen wolkje aan de lucht. Er was een oorlog, maar die is al lang voorbij en aan de westelijke kant van Duitsland heeft iedereen een goed leven. Dan begint de zaak en overschaduwt de werkelijkheid de illusie.

De aflevering eindigt met de eerste zitting, waarbij alle beschuldigingen worden opgenoemd. Dit neemt enkele minuten in beslag. Een nodige en dappere keuze van de makers om dit deel niet in te korten of weg te knippen. Ook wanneer de personages in kamp Auschwitz bij een muur staan waar ontelbare mensen zijn geëxecuteerd – geen filmset maar de echte plek – dwingen de makers af dat het moment inzinkt. "Waar zijn de getuigen die oog in oog stonden met de aangeklaagden?" vraagt de verdediging zich af. "Die zijn dood!" roept iemand uit de zaal. Het komt keihard aan.

Er zijn wat afleidende factoren die de serie verhinderen een meesterwerk te zijn. De vrolijke muziek die in de eerste paar minuten effectief is, wordt al gauw kunstzinnige atonale jazz waar niet iedereen een liefhebber van zal zijn. Of dat er wordt getoond hoe vrouwen in die tijd werden gezien en behandeld. Gezien de omvang van het hoofdonderwerp was het beter om het daarbij te houden.

Andere zaken lijken misschien los te staan van het plot, maar zijn er wel degelijk mee verbonden. Een van de aanklagers is bijvoorbeeld een Canadese Joodse man met een agressieprobleem. Hij staat echter symbool voor de Joden buiten Duitsland die met de rug tegen de muur stonden en ermee worstelden dat ze hun volk niet konden helpen. En Eva's oudere zus heeft een voorval op haar werk dat symboliseert hoe makkelijk Duitsers destijds andermans daden accepteerden, ongeacht hoe monsterlijk die waren.

De acteursregie is af en toe te gemaakt. Lange stiltes in gesprekken om aan te geven dat er veel door iemands hoofd spookt voordat diegene antwoord geeft. De actrice die gecast is als Eva's zus, blijkt niet al te goed in haar vak wanneer ze een eigen moment krijgt. De vader van Eva's vriend worstelt met een trauma en een ziekte, maar wat dit precies inhoudt wordt nooit helemaal duidelijk terwijl het kennelijk van groot belang is.

Met elke nieuwe generatie staat deze oorlog steeds verder van het bed en wordt een deel van de geschiedenis waar slechts afstandelijk naar wordt gekeken. Een bekende uitspraak dringt zich op: "Het enige dat de geschiedenis ons leert is dat de geschiedenis ons niets leert." Mensen maken dezelfde fouten keer op keer. Zelfs iets gruwelijks en onmenselijks als wat er in de Tweede Wereldoorlog gebeurde kan zich herhalen als genoeg mensen het toestaan.

Morgen zijn de verkiezingen en is het weer aan ons allemaal om de juiste leiders een machtspositie te geven. Meer dan ooit zijn er partijen die akelig dicht bij de gedachtegang van vóór de Tweede Wereldoorlog komen. Die weten inmiddels hoe ze de indruk kunnen wekken dat alle tegenpartijen eigenlijk het gevaar zijn. The Interpreter of Silence laat zien waar verkeerde keuzes toe kunnen leiden en dat de schuld hiervoor ook ligt bij iedereen die ze toestond. En daarmee ook ook de verantwoordelijkheid voor de misdaden die daarop volgden. Extremisme kent geen winnaars.

★★★★☆

The Interpreter of Silence is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 9 nieuwe afleveringen waaronder het nieuwe 'Squid Game: The Challenge'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 9 nieuwe afleveringen waaronder het nieuwe 'Squid Game: The Challenge'

Deze week richt Netflix zich voornamelijk op kinderen, foodies en soap-liefhebbers.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.Squid Game: The Challenge (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 22 november
Genre: Spelprogramma / Reality-TV
Kijk op: Netflix

Synopsis: 456 echte spelers worden ondergedompeld in de wereld van 'Squid Game' en stellen hun vaardigheden en karakter op de proef voor een bedrag van maar liefst 4,56 miljoen dollar.

A Nearly Normal Family (seizoen 1)Verschijnt op: Vrijdag 24 november
Genre: Misdaad / Drama / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: De wereld van een schijnbaar perfect gezin spat uiteen wanneer een schokkende moord bewijst dat iedereen bereid is tot wanhopige daden om elkaar te beschermen.


Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 11-12)Verschijnt op: Zaterdag 25 & Zondag 26 november
Genre: Actie / Komedie / Misdaad
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een jonge vrouw met superkracht gaat naar Korea om haar biologische familie te vinden, maar raakt betrokken bij een drugszaak die haar krachten op de proef zou kunnen stellen.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

21 november: Scooby-Doo! Mystery Incorporated (seizoen 1 & 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - In deze bewerking van de stripklassieker, moeten Scooby-Doo, Shaggy en hun vrienden mysteries oplossen in een gehucht dat wordt opgeschud door bovennatuurlijke chaos.

21 november: The Looney Tunes Show (seizoen 1 & 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kijk naar alle avonturen van de bekende Looney Tunes-figuren als Bugs Bunny, Elmer Fudd en Daffy Duck.

22 november: High on the Hog (seizoen 2) - Documentaire / Geschiedenis - In deze docuserie onderzoekt chef-kok en auteur Stephen Satterfield de heerlijke en ontroerende thema's van Afrika tot aan Texas.

23 november: Cristo y Rey (seizoen 1 - aflevering 3) - Biografie / Drama - In het Spanje van de jaren 80 vielen tv- en filmster Bárbara Rey en circuspersoonlijkheid Ángel Cristo voor elkaar. Dit is het verhaal van hun tumultueuze relatie.

23 november: My Little Pony: Make Your Mark (seizoen 6) - Animatie / Avontuur / Komedie - Welkom terug in Equestria, een plek vol ponymagie. Met de vrienden Zipp, Sunny, Izzy, Pipp en Hitch heeft elke dag een nieuw avontuur in petto!

25 & 26 november: Castaway Diva (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Komedie / Drama / Muziek - Na vijftien jaar op een onbewoond eiland keert een aspirant-zangeres terug in de maatschappij, en ze doet er alles aan om haar droom te verwezenlijken: een diva worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf deze datum is spin-off 'The Walking Dead: The Ones Who Live' te zien
Series / Trailer

Vanaf deze datum is spin-off 'The Walking Dead: The Ones Who Live' te zien

De spin-off met Rick en Michonne komt steeds dichter- en dichterbij.

In The Walking Dead: The Ones Who Live zal Andrew Lincoln eindelijk terugkeren in zijn rol als Rick Grimes. AMC gaf een voorproefje van de nieuwe serie in een sneak peek, waarmee tegelijkertijd de nieuwe releasedatum bekend is gemaakt: 25 februari 2024.

Na het afronden van de langlopende hoofdserie is AMC nu druk bezig met het lanceren van vele spin-offs over bekende personages. Na het recente succes van The Walking Dead: Daryl Dixon is nu Rick aan de beurt, samen met Michonne.

Eerst een film


Het oorspronkelijke idee was dat Rick Grimes een spin-off zou krijgen in de vorm van een film, maar dat zal nu toch gebeuren via een serie.In de aankomende serie zullen Rick en Michonne weer te zien zijn in een nieuwe omgeving, waar hun strijd met de doden én de levenden zal doorgaan.

Synopsis


De synopsis van de serie luidt: "Rick en Michonne worden in een andere wereld gegooid, opgezet om een oorlog tegen de doden te voeren, en uiteindelijk ook een oorlog tegen de levenden."De synopsis sluit af: "Kunnen ze elkaar blijven vinden op een plek en in een situatie die ze nog nooit eerder hebben gekend? Zijn ze vijanden? Geliefden? Slachtoffers? Zijn ze zonder elkaar nog wel in leven - of zullen ze ontdekken dat ook zij deel van de dolende doden zijn?"

Release


The Walking Dead: The Ones Who Live zal vanaf 25 februari 2024 worden uitgebracht via AMC en AMC+. Waar de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bekijk alle seizoenen van The Walking Dead bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onbekende misdaadserie heeft een Rotten Tomatoes score van 100% en staat gewoon op Netflix
Series / Nieuws

Deze onbekende misdaadserie heeft een Rotten Tomatoes score van 100% en staat gewoon op Netflix

Drama, misdaad en een waargebeurd verhaal: deze driedubbele dreiging moet iedereen gezien hebben.

Het is altijd zo’n moeilijke vraag om te beantwoorden: welke goede serie kan je aanraden? Het eerlijke antwoord is vaak dat je zelf ook niet weet welke serie je moet kijken. Geen zorgen! Met deze tip ben je weer even aan je scherm gekluisterd én heb je een goede tip voor vrienden.

Iedereen kent de grote nieuwe series wel, Loki, House of the Dragon of The Last of Us. Deze zijn heel goed, maar er zijn ook enkele pareltjes die nog niet echt zijn ontdekt.

De perfecte (letterlijk) misdaadserie


Deze misdaadserie scoort een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes en heeft de Italiaanse Nasti d’Argento voor beste misdaadserie van 2023 gewonnen. Ook is er weinig kans op spoilers, want bijna niemand weet van het bestaan van deze geweldige serie. En hij staat gewoon op Netflix!

The Law According to Lidia Poët is een Italiaanse misdaadserie, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lidia Poët. Ze was de eerste vrouwelijke advocaat in Italië in de jaren 1880 en dit zorgde voor heel wat problemen: het was toen namelijk illegaal voor vrouwen om advocaat te zijn.

Een super spannend verhaal


Ze laat zich echter niet afschrikken en neemt een baan bij het advocatebureau van haar broer. Hier begint ze moorden op te lossen en sleept ze criminelen voor de rechter. Dit alles doet ze terwijl ze haar eigen rechtszaak voorbereidt.Het verhaal van Lidia Poët is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-opperschurk Thanos keert terug in het Marvel Cinematic Universe
Series / Nieuws

Marvel-opperschurk Thanos keert terug in het Marvel Cinematic Universe

What If...? seizoen 2 verschijnt in december op Disney+, ook met Thanos.

Na Avengers: Endgame leek de rol van Thanos uitgespeeld in het Marvel Cinematic Universe. Toch keerde hij kort terug in de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness en in het tweede seizoen van What If…?

Over een maand dan start het tweede seizoen van de animatieserie What If…? op Disney+ en daarin is opnieuw een rol weggelegd voor de Mad Titan. In de trailer zien we hem in een bekende scène uit Avengers: Infinity War.

Thanos


In die derde Avengers-film nemen iedere Avenger en hun vele hulpjes het op tegen Thanos, uiteraard ook Captain America. Het mocht echter niet baten, aangezien Thanos zijn doel bereikt als hij zijn vingers 'snapt'.

We zien in de trailer van What If…? een snelle blik op dezelfde confrontatie tijdens de 'Battle of Wakanda', alleen weten we nu niet wat de alternatieve uitkomst is. Overigens zien we meer scènes met de meesterschurk.

Seizoen 2


Het eerste seizoen van de eerste animatieserie van Marvel Studios staat op Rotten Tomatoes op een sterke 94 procent en is daarmee een van de best ontvangen producties.Het tweede seizoen is vanaf 22 december te zien. Daarna verschijnt iedere dag een nieuwe aflevering in het negendelige nieuwe seizoen.

Infinity War


Hieronder zie je de scène uit Avengers: Infinity War waarin Captain America van Chris Evans heel even Thanos aan het wankelen weet te krijgen. Zowel What If…? als de film vind je op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.