search
Deze klassieke horrorfilm wordt mogelijk een serie
Series / Nieuws

Deze klassieke horrorfilm wordt mogelijk een serie

Na het succes van Chucky worden meer oude horror-franchises vertaalt naar tv-series.

De Killer Klowns from Outer Space werden in 1988 aan de man gebracht, maar in tegenstelling tot andere horror-comedy's uit die tijd kreeg deze fanfavoriet nooit een officieel vervolg.

Regisseur Stephen Chiodo heeft nu echter een update gegeven over de richting die de franchise mogelijk opgaat. In plaats van een nieuwe bioscoopfilm, wil Chiodo namelijk liever een miniserie maken voor een streamingdienst.

Een waardig vervolg?


En dat zou zeker geen verkeerde zet zijn. Kijk maar naar het succes van Chucky, een serie die de Child's Play-franchise nieuw leven gaf aan een groter publiek.

Chiodo liet het volgende kwijt over zijn plan: "Mijn doel is om een achtdelige miniserie te maken voor een streamingdienst. We hebben een geweldig concept dat het verhaal van onze hoofdpersonages voortzet."

Een planeet vol Klowns


Hij vervolgde met: "We volgen een nieuwe groep tieners die de clowns tegen het lijf lopen en hulp krijgen van een dronkaard... Mike Tobacco.



Dan volgt er een grote invasie, en komen we terecht op de planeet van de clowns. We hebben allerlei mogelijke richtingen die we kunnen kiezen voor het verhaal. Wacht maar totdat je de clowndieren op hun planeet ziet!"

Franchise met potentie


Een van de grote uitdagingen van de franchise is dat de film pas een decennia na bioscooprelease beschikbaar werd gesteld op video en dvd.

De film is nu echter populairder dan ooit: zo is er een speciale attractie tijdens Halloween Horror Nights bij Universal Studios en is er zelfs een nieuwe videogame over de Klowns.

Nu is het de vraag of de miniserie er ook echt gaat komen. Gezien alle make-up en effecten kan het een dure bedoeling worden voor een streamer.

In 2021 liet Chiodo al eens weten dat SYFY een tv-film wilde maken over de Killer Klowns, maar die zou zo'n laag budget hebben gedragen dat de regisseur afzag van het idee.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen