search
Volgens fans van het genre is dit de allerbeste detectiveserie ooit
Series / Nieuws

Volgens fans van het genre is dit de allerbeste detectiveserie ooit

Deze moderne bewerking van een klassieke boekenserie wordt de beste detectiveserie ooit genoemd.

De detective is een van de oudste en meest bekende genres binnen de geschiedenis van series. De mysterieuze sfeer, interessante onderzoeken en verbazingwekkende twists weten kijkers altijd weer te boeien. Er zijn er in de loop van de tijd enorm veel gemaakt, maar volgens fans van het genre is dit de allerbeste.

Op de site Ranker kunnen mensen stemmen op hun favoriete detectiveserie, waar de site vervolgens een lijst van maakt. In de lijst staan meer 120 series, maar er kan er natuurlijk maar een de beste zijn volgens de fans.

Moderne bewerking


Hoewel het detective genre al zo oud is, komt de nummer 1 toch echt uit deze eeuw. Op de eerste plek staat namelijk de serie Sherlock. Deze serie liep van 2010 tot 2017 en telt in totaal 15 afleveringen. Dat is niet veel, maar de afleveringen zijn met gemiddeld zo'n 1,5 uur eigenlijk gewoon films te noemen.

In de serie speelt Benedict Cumberbatch de iconische rol van Sherlock Holmes, met Martin Freeman als Dr. John Watson. De moderne bewerking van de klassieke boeken van Sir Arthur Conan Doyle is volgens fans een echt meesterwerk.

Top 5


In de BBC-serie navigeren Holmes en Watson de verborgen criminele wereld van hun aartsvijand Moriarty, waarbij ze het ene mysterie na het andere oplossen. In de top 5 van de Ranker staan op nummer 5 The Mentalist, op nummer 4 Agatha Christie's Poirot en op nummer 3 Monk. De tweede plek gaat naar Columbo.Bekijk Sherlock op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen