search
Een van de beste 'Black Mirror'-afleveringen kan nog altijd een bioscoopfilm worden
Series / Nieuws

Een van de beste 'Black Mirror'-afleveringen kan nog altijd een bioscoopfilm worden

Deze 'Black Mirror'-aflevering trok de aandacht van meerdere Hollywood-iconen, die de aflevering tot een film wilden maken.

Black Mirror weet met iedere aflevering opnieuw een diepe indruk te maken op de kijker. Soms zijn de afleveringen zelfs zo goed dat je ze makkelijk tot film zou kunnen maken. En er is een plan om dit te laten gebeuren…

The Entire History of You is een aflevering uit het eerste seizoen van de serie. In de aflevering zien we een wereld waarin implantaten ervoor zorgen dat alles wat de gebruiker ziet of hoort opgeslagen wordt. Ieder moment kan hierdoor herleeft en opnieuw bekeken worden.

Gevecht


De aflevering is de enige in het eerste seizoen die niet door Charlie Brooker werd geschreven, maar door Succession-maker Jesse Armstrong. The Entire History of You werd enorm goed ontvangen. En daarom was het voor Armstrong goed nieuws dat hij de rechten voor de aflevering had behouden, voor een potentiële film.

In 2013 werd bevestigd dat dit ook echt zou gebeuren, met niemand minder dan Robert Downey Jr. als producer. Het script van Armstrong trok de aandacht van twee iconen: Downey Jr. en George Clooney. Er ontstond een heus gevecht waarbij de acteurs elkaar steeds overboden, dat uiteindelijk gewonnen werd door Downey Jr.

Niet meer origineel


Hij mag dan wel gewonnen hebben, maar helaas is er al meer dan vijf jaar geen nieuws meer geweest over dit plan. In 2018 kreeg de acteur een vraag over de film, waarop hij antwoorde dat hij deze nog steeds graag wou maken, en dat als er iemand was die dit ook echt graag wou, deze persoon contact met hem moest opnemen.



Het lijkt er helaas op dat de film er niet meer gaat komen. Nu het originele plan al meer dan een decennium geleden gemaakt werd, is de urgentie er een beetje af. En na alle nieuwe Black Mirror-afleveringen die er inmiddels zijn geweest, is het concept ook niet meer zo origineel en vernieuwend als voorheen. Bekijk Black Mirror op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen