Ashley Olsen en Rumer Willis bijna gecast in 'Gossip Girl'

Ashley Olsen en Rumer Willis in Gossip Girl

De twee waren in de running voor de rol van Serena en Blair, die Blake Lively en Leighton Meester uiteindelijk kregen.

Michelle Iwema, 9 oktober 2015 om 08:00

Gossip Girl had er heel anders uit kunnen zien, als er een van de andere castingopties was doorgevoerd. Castingdirecteur David Rapaport vertelde aan Buzzfeed, dat er twee hele andere actrices in de running waren voor de Serena en Blair, namelijk Ashley Olsen en Rumer Willis.
Rapaport kreeg als opdracht om voor Gossip Girl de volgende Mischa Barton en Adam Brody te vinden, die op dat moment de grootste tieneridolen van de seriewereld waren dankzij hun rollen in The OC. "In eerste instantie werden Rumer Willis en Ashley Olsen bij ons gepitcht door het netwerk als mogelijke hoofdrolspeelster. Ik ben dol op Rumer, zij is uitgegroeid tot een geweldige actrice en persoon, maar voor mij moest ik de tv- serie beschermen en op creatief vlak zouden minder bekende actrices echt de essentie van de show weergeven en het zes jaar lang weten te dragen."

Rapaport wilde meteen Blake Lively voor de rol van Serena en zodra zij was gecast, zochten ze in de rol van Blair iemand die ook qua uiterlijk bij Lively paste. "Vanaf dat moment draaide veel van de casting van Gossip Girl om het haar, want Leighton Meester is een natuurlijke blondine en de manier waarop we haar de rol konden aanbieden, was door haar haarkleur donker te maken. Uiteindelijk waren deze twee de beste keuzes voor de rollen en ze brachten iets heel speciaals naar voren in hun rollen."

Ook voor de rol van Chuck Bass, gespeeld door Ed Westwick, waren initieel andere castingopties als frontrunners. In de eerste instantie werd Westwick namelijk uitgenodigd voor een auditie om de rol van Nate te gaan spelen. Toen hij als Chuck werd gecast, was zijn rol nog steeds niet zeker omdat de makers moesten afwachten of hij een visum zou krijgen (Westwick is Brits) om in Amerika te kunnen filmen. Rapaport voelde echter dat Westwick de ideale keuze was voor Chuck en zegt dat het belangrijkste is om uiteindelijk het gevoel te hebben dat niemand anders de rol had kunnen spelen. "Ik heb het gevoel dat je moet leren wat je voorgevoel en wat werkt als geheel voor [je show]. Dat instinct leer je aan en je moet daarna leren om op deze instincten te durven vertrouwen."

Bron: Buzzfeed

Lees meer over: Blake Lively, Leighton Meester, Gossip Girl, The OC, Nate, Chuck Bass, Serena, Blair, Ed Westwick, casting, Rapaport, casting series

Informatie over de serie: Gossip Girl

Populair nieuws