search

Ons nieuws van vrijdag 9 oktober 2015

Derde seizoen voor 'Halt and Catch Fire'
Series / Nieuws

Derde seizoen voor 'Halt and Catch Fire'

Ondanks tegenvallende kijkcijfers.

AMC heeft bekend gemaakt dat Halt and Catch Fire een derde seizoen krijgt. Er komen twee nieuwe showrunners: Chris Cantwell en Chris Rogers, medebedenkers van de serie, die daarmee het stokje overnemen van Jonathan Lisco. Zij moeten ervoor zorgen dat de serie in zijn derde seizoen (dat tien afleveringen krijgt) weer meer kijkers trekt. De afleveringen worden in de zomer van 2016 uitgezonden.

Het eerste seizoen trok gemiddeld zo'n 1 miljoen kijkers per aflevering, niet genoeg voor een zender als AMC. Het tempo werd daarom het tweede seizoen opgevoerd en de serie concentreerde zich ineens meer op thema's als feminisme en de geboorte van het internet. Ondanks goede kritische reacties, waren er nog niet genoeg kijkers.

Dit nieuwe seizoen speelt zich af in Californië. Verder is er nog niets bekend over de invulling van het plot.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk tweede Red Priestess in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Mogelijk tweede Red Priestess in 'Game of Thrones'

Of wordt Carice van Houten vervangen door Melanie Liburd?

Volgens Deadline is de Britse actrice Melanie Liburd (The Grinder, Strike Back, Dracula) aangetrokken om een rol te gaan spelen in het zesde seizoen van HBO's Game of Thrones.

De website meldt dat zij de rol moet gaan invullen van het personage The Red Priestess. De Nederlandse actrice Carice van Houten speelt al de rol van een Red Priestess, a.k.a. Melisandre.

Deadline geeft aan dat er mogelijk een nieuwe incarnatie komt van het personage. Het kan echter ook zo zijn dat er een tweede aanbidder komt van R'hllor. In eerder gelekte scripts werd er gesproken over een "red woman", dus waarschijnlijk gaat het om een aanvullend personage.

Volgens jaar april keert Game of Thrones terug voor het zesde seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende trailer 'Star Wars Rebels'
Series / Trailer

Verrassende trailer 'Star Wars Rebels'

De strijd van Darth Vader tegen de rebellen is erg persoonlijk.



Op 14 oktober keert Star Wars Rebels terug met een tweede seizoen op Disney XD. Nu is er een drie minuten durende trailer vrijgegeven, die laat zien dat er een boel verrassingen zijn voor de bemanning van de Ghost. In dit tweede seizoen is de bemanning van de Ghost een heuse bedreiging geworden voor het Keizerrijk.

Slecht nieuws, want om die reden wordt Darth Vader aangewezen hen op te ruimen. De bemanning pakt zich toch op, en bezoekt oude vrienden en nieuwe bondgenoten, in de poging een formidabele alliantie te vormen. Die begon zich langzaam te vormen tegen het einde van seizoen een. Vader zal nu nieuwe agenten sturen, met de intentie hen te stoppen. Al snel blijkt dat de strijd met de rebellen wat persoonlijker is, dan iedereen zich gerealiseerd had.

De hoofdpersonen in de show zijn Zeb (Steve Blum), cowboy-Jedi Kanan (Freddie Prinze Jr.) de Luke Skywalker-achtige Ezra Bridger (Noah Taylor), Sabine (Tiya Sircar) en robot Chopper.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo 'Jessica Jones' onthult Purple Man
Series / Trailer

Promo 'Jessica Jones' onthult Purple Man

Maar we krijgen ook een blik op Jessica Jones zelf.



Marvel en Netflix hebben nog een teaser vrijgegeven voor Jessica Jones. Deze is echter iets anders dan eerder vrijgegeven video's. Deze teaser onthult namelijk niet alleen David Tennants Purple Man (en daarmee de schurk van de serie), maar geeft eindelijk ook een goede blik van Krysten Ritter als de titelheldin.

Veel is er niet bekend rond de serie. Een synopsis is er uiteraard wel: Jessica Jones wordt nagejaagd door demonen uit haar verleden. Ze probeert na een tragisch ongeluk dat een vroegtijdig einde maakte aan haar superheldencarrière schoon schip te maken in haar privéleven, maar ook in haar professionele leven als detective. Vermoedelijk speelt de Purple Man een rol in het dwarsbomen van die plannen.

Naast Ritter en Tennant spelen ook Rachael Taylor (Patsy Walker), Mike Colter (Luke Cage), Carrie-Ann Moss (Harper), Eka Darville (Malcolm) en Erin Moriarty (Hope) rollen in de serie. Deze is vanaf 20 november te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ashley Olsen en Rumer Willis bijna gecast in 'Gossip Girl'
Series / Nieuws

Ashley Olsen en Rumer Willis bijna gecast in 'Gossip Girl'

De twee waren in de running voor de rol van Serena en Blair, die Blake Lively en Leighton Meester uiteindelijk kregen.

Gossip Girl had er heel anders uit kunnen zien, als er een van de andere castingopties was doorgevoerd. Castingdirecteur David Rapaport vertelde aan Buzzfeed, dat er twee hele andere actrices in de running waren voor de Serena en Blair, namelijk Ashley Olsen en Rumer Willis.

Rapaport kreeg als opdracht om voor Gossip Girl de volgende Mischa Barton en Adam Brody te vinden, die op dat moment de grootste tieneridolen van de seriewereld waren dankzij hun rollen in The OC. "In eerste instantie werden Rumer Willis en Ashley Olsen bij ons gepitcht door het netwerk als mogelijke hoofdrolspeelster. Ik ben dol op Rumer, zij is uitgegroeid tot een geweldige actrice en persoon, maar voor mij moest ik de tv- serie beschermen en op creatief vlak zouden minder bekende actrices echt de essentie van de show weergeven en het zes jaar lang weten te dragen."

Rapaport wilde meteen Blake Lively voor de rol van Serena en zodra zij was gecast, zochten ze in de rol van Blair iemand die ook qua uiterlijk bij Lively paste. "Vanaf dat moment draaide veel van de casting van Gossip Girl om het haar, want Leighton Meester is een natuurlijke blondine en de manier waarop we haar de rol konden aanbieden, was door haar haarkleur donker te maken. Uiteindelijk waren deze twee de beste keuzes voor de rollen en ze brachten iets heel speciaals naar voren in hun rollen."

Ook voor de rol van Chuck Bass, gespeeld door Ed Westwick, waren initieel andere castingopties als frontrunners. In de eerste instantie werd Westwick namelijk uitgenodigd voor een auditie om de rol van Nate te gaan spelen. Toen hij als Chuck werd gecast, was zijn rol nog steeds niet zeker omdat de makers moesten afwachten of hij een visum zou krijgen (Westwick is Brits) om in Amerika te kunnen filmen. Rapaport voelde echter dat Westwick de ideale keuze was voor Chuck en zegt dat het belangrijkste is om uiteindelijk het gevoel te hebben dat niemand anders de rol had kunnen spelen. "Ik heb het gevoel dat je moet leren wat je voorgevoel en wat werkt als geheel voor [je show]. Dat instinct leer je aan en je moet daarna leren om op deze instincten te durven vertrouwen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.