search
'Reacher' seizoen 2 zet een gewaagde stap en wijkt op een schokkende manier af van de boeken
Series / Nieuws

'Reacher' seizoen 2 zet een gewaagde stap en wijkt op een schokkende manier af van de boeken

De Prime Video-hitserie toont behoorlijk wat lef door deze aanpak.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Reacher verfilmt Lee Childs De Rekening (Bad Luck and Trouble) waardoor je als kijker meer over Reachers verleden te weten komt. Een bepaald personage wijkt echter sterk af van het bronmateriaal.

LET OP!! Onderstaande tekst bevat SPOILERS!!

Rechercheur Thomas Brant heeft een kleine rol in het boek. In de serie heet hij Guy Russo (Domenick Lombardozzi) en heeft een eigen verhaallijn met een schokkende afronding.

Andere aanpak


In eerste instantie volgt Reacher de plotlijn zoals die in het boek uitgewerkt is. Reacher en zijn team ontdekken dat ze gevolgd worden, en de achtervolger krijgt een flink pak slaag.

Hierna ontdekt het 110th Special Investigators Team dat ze met rechercheur Brant te maken hebben. In het boek eindigt Brants verhaallijn min of meer op dit punt. De makers van Reacher pakten het echter anders aan.

Onder vuur


Rechercheur Guy Russo helpt in de aflevering New York's finest. Hij krijgt de opdracht om Marlo's (Christina Cox) dochter Jane (Kate Moyer) te beschermen tegen Langstons (Robert Patrick) huurmoordenaars.Wanneer de twee onder hevig vuur liggen offert Russo zich op om Jane's leven te redden. Mede gezien het feit dat Russo een interessant nieuw personage was is zijn vroege dood een verlies.

Lef


De aanpak van de makers getuigt van behoorlijk wat lef. Het is immers vrij algemeen bekend dat fans geen prijs stellen op al te grote afwijkingen van het bronmateriaal. Door echter een basale plotlijn uit het boek verder uit te werken op een manier die binnen het verhaal past wordt de serie juist verder uitgediept.Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen