search

Ons nieuws van zondag 7 januari 2024

Nieuwe 'Doctor Who' onder vuur: BBC doet een verklaring en neemt stelling
Series / Nieuws

Nieuwe 'Doctor Who' onder vuur: BBC doet een verklaring en neemt stelling

De 'Doctor Who'-specials zijn inmiddels te zien geweest, en natuurlijk viel er wat te klagen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
David Tennant was tot uitzinnige vreugde van de fans te zien in de drie jubileumspecials van Doctor Who. Met Donna Noble (Catherine Tate) stapte de Veertiende Doctor de Tardis weer in.

Kijkers klagen natuurlijk wel vaker, maar het ging niet over de bi-generatie: de Vijftiende Doctor (Ncuti Gatwa) is inmiddels verschenen terwijl de Veertiende er ook nog is. Fans die hier over klagen hebben een punt aangezien dit niet gebruikelijk is binnen het Whoniverse.

Cruciale rol


Het geklaag ging echter over Yasmin Finney, zelf een trans vrouw, die Donna's transdochter Rose speelt. We zien Rose Noble in The Star Beast waar haar personage een cruciale rol speelt binnen het verhaal.

De aflevering is niet moraliserend en ging voornamelijk over de ontmoeting tussen de Veertiende Doctor en Donna, wier geheugen gewist was.

Korte metten


De BBC heeft korte metten gemaakt met het geklaag over Rose Noble. Deadline bericht dat de Britse omroep een verklaring heeft uitgebracht.

LET OP!! Onderstaande clip bevat mogelijk SPOILERS!!Hierin valt het volgende te lezen: "Zoals de kijkers van 'Doctor Who' allang weten heeft de serie altijd al een grote verscheidenheid gekend. Dit weerspiegelt de wereld waarin we leven, en als zender zijn we ons altijd bewust van de inhoud van onze programma's".

Waar te zien?


De Doctor Who-specials zijn te streamen op Disney+. Seizoen 14, ook wel seizoen 1 genoemd, zal vanaf mei 2024 op BBC One te zien zijn. Het is de bedoeling dat de overige seizoenen van Doctor Who ook op Disney+ zullen verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote en intieme dramaserie zet Netflix al acht weken lang in vuur en vlam
Series / Nieuws

Deze grote en intieme dramaserie zet Netflix al acht weken lang in vuur en vlam

Het zesde seizoen van dramaserie 'The Crown' staat nu al twee maanden lang in de Netflix top 10.

De prachtige dramaserie The Crown over de intriges aan het Britse koningshuis scoort nog altijd verpletterend goed. Het laatste seizoen van de serie staat nu al 2 maanden lang in de top 10 van de best bekeken series en lijkt daar voorlopig ook nog wel even in te blijven staan.

De serie heeft in totaal zestig afleveringen geduurd, verdeeld over zes seizoenen. De serie heeft vele harten in de wereld veroverd en was ook een van de duurdere series die Netflix heeft uitgezonden. De op waarheid gebaseerde serie moet inmiddels wel stoppen nu de gebeurtenissen in de serie zich inmiddels in de huidige tijd afspelen en er dus geen nieuw materiaal meer is wat nog kan worden meegenomen.

Peter Morgan


Zoals in een eerdere recensie op SerieTotaal al werd aangegeven, maakte behalve de adembenemende locaties, kostuums en sets, de vaak originele insteek van maker Peter Morgan de serie zo sterk. Een desastreus mijnongeval of een dikke mist die duizenden Britten het leven kostte: naast de gebeurtenissen aan het hof wist Morgan feilloos de sentimenten in de Britse samenleving te koppelen aan het koningshuis. Elizabeth sprak vaak over zichzelf als 'de soeverein' of 'het instituut' en zag het als haar missie om de taak tot aan haar dood te volbrengen.

Het zesde en laatste seizoen, dat door Netflix in twee delen is opgeknipt, is misschien wel het meest dramatische seizoen. In dit seizoen komt Lady Diana namelijk aan haar noodlottige einde door het hartverscheurende ongeval in een Parijse tunnel.Kijken


Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ cancelt na slechts één seizoen zijn grote fantasyserie uit 2023
Series / Nieuws

Disney+ cancelt na slechts één seizoen zijn grote fantasyserie uit 2023

De serie American Born Chinese is door Disney+ al na het eerste, sterk ontvangen seizoen gecanceld.

In de zomer van 2023 verscheen op Disney+ de serie American Born Chinese. Het was een van de grote releases van de streamer dat jaar, buiten de bekende merken Marvel en Star Wars. Nu heeft Disney+ toch de stekker uit de serie getrokken.

De sterk ontvangen serie met acht afleveringen kwam onder andere van Shang-Chi-regisseur Destin Daniel Cretton en er waren rollen voor de grote namen Michelle Yeoh en Daniel Wu.

Chinese goden


In de serie ontmoeten we de tiener Jin Wang (Ben Wang) die moeite heeft om aansluiting te vinden bij zijn leeftijdsgenoten. Als hij de opdracht krijgt om uitwisselstudent Wei-Chen (Jimmy Liu) rond te leiden, belanden ze middenin een gevecht tussen mythische Chinese goden.

Die goden worden onder andere gespeeld door Daniel Wu en Michelle Yeoh, die invulling geven aan respectievelijk Sun Wukong en Guanyin. De serie is gebaseerd op de graphic novel American Born Chinese van Gene Luen Yang. Hij gebruikte verhalen uit het klassieke Chinese boek Journey to the West.

Gecanceld


The Hollywood Reporter meldt dat de kijkcijfers achterbleven, ondanks dat de ontvangst sterk was. Op de Tomatometer staat American Born Chinese op een sterke 94 procent, al komt de IMDb niet verder dan een 7,0/10 na ruim zesduizend stemmen.SerieTotaal-recensent Jacoline Maes kwam tot drie sterren en schreef onder meer: "American Born Chinese is met name een vermakelijke serie, die weer een stap zet richting het diversifiëren van het medialandschap. Hopelijk kan het stap voor stap wel allemaal iets minder expliciet."

Disney+


Ben je toch nieuwsgierig naar de serie, dan vind je deze uiteraard nog op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy the Vampire Slayer' liet een perfecte optie open voor een spin-off
Series / Nieuws

'Buffy the Vampire Slayer' liet een perfecte optie open voor een spin-off

Een toekomstige spin-off voor 'Buffy the Vampire Slayer' moet eigenlijk helemaal niet focussen op de hoofdpersonages...

Fans hopen al jaren op een spin-off van Buffy the Vampire Slayer. Tot op heden lijken daar helaas geen plannen voor te zijn. Toch zijn er genoeg opties voor een spin-off van de serie. Het beste idee is zelfs misschien wel om afstand te nemen van de originele personages, en te focussen op een verhaal dat verder ontwikkeld kan worden.

Een spin-off van Buffy zou natuurlijk Sarah Michelle Gellar terug kunnen brengen in de titulaire rol, maar het is misschien een nog beter idee om het verhaal te baseren op een ander personage. Bijvoorbeeld een van de schurken uit de serie.

The First Evil


Buffy had een hoop goede schurken, maar veel van hen verdwenen weer na één verhaallijn. Dit terwijl de personages erg interessant waren en een hoop diepgang hadden kunnen hebben. Ze maakten dus nooit helemaal hun potentieel waar.

Wanneer we kijken naar alle schurken uit de serie, is er een in het specifiek die zijn eigen spin-off verdient. The First Evil werd geïntroduceerd in seizoen 3 en was een van de sterkste Buffy-schurken ooit. De van vorm veranderende entiteit kon het uiterlijk van iedereen aannemen, of die persoon nou dood of levend was.

Belichaming van het kwaad


Interessant genoeg kon The First Evil zonder hulp niet veel schade aanrichten, omdat hij geen lichamen van anderen kon binnentreden. Dit maakte echter dat hij geniepiger was dan veel andere schurken, waardoor hij een dreigende aanwezigheid werd in het laatste seizoen.Toch weten fans helemaal niet zoveel over The First Evil, behalve dat zijn bestaan dateert van vóór het universum. Hij is eigenlijk een belichaming van het kwaad zelf. Een spin-off over deze schurk zou ons meer achtergrondinformatie kunnen geven.

Anthologieserie?


Een spin-off vanuit het perspectief van The First Evil zou een anthologieserie kunnen zijn waarbij er steeds een andere persoon met hem wordt geconfronteerd in een andere tijdsperiode, aangezien hij de hele ontwikkeling van de aarde heeft meegemaakt. Maar de serie zou ook gemaakt kunnen worden vanuit het perspectief van hunters, die hem door de tijd heen proberen te verslaan.

Bekijk op instagram


Het is in ieder geval duidelijk dat de serie zich door de geschiedenis heen zou moeten afspelen, omdat dat zo'n uniek aspect is aan The First Evil. Bekijk Buffy the Vampire Slayer op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka'-ster onthult: scène met Anakin Skywalker onderging grote verandering
Series / Nieuws

'Ahsoka'-ster onthult: scène met Anakin Skywalker onderging grote verandering

De scène in 'Star Wars: Ahsoka' waarin Ahsoka en Anakin elkaar weer ontmoeten moest natuurlijk helemaal perfect zijn.

De vijfde aflevering van Ahsoka was voor fans van de prequels en de geanimeerde serie een groot hoogtepunt. Ahsoka (Rosario Dawson) komt Anakin Skywalker (Hayden Christensen) tegen in de World Between Worlds, waarna de twee momenten uit The Clone Wars herbeleven. Maar de scène zag er niet meteen zo uit…

Fans waren ongelofelijk enthousiast om Christensen weer terug te zien in zijn rol van Anakin. Maar ook het feit dat Ahsoka en Anakin samen in live-action te zien waren was een speciaal moment voor de franchise. Recentelijk sprak Dawson over het filmen van deze scène in een interview met EW.

Geen dialoog


Daarin deed ze een onthulling. Het gevecht tussen Ahsoka en Anakin werd namelijk flink aangepast: "Uiteindelijk hebben we dat aangepast en er een beetje mee gespeeld. Dat moment waarop hij uit de World Between Worlds kwam, was zo belangrijk, dus het had geen zin om per se nog een dialoogscène met hem te hebben".

"Want hoe kon je daar op die manier echt op voortbouwen? Dus we hebben dat getransformeerd. We hebben het een beetje verschoven, zodat ze naar hem keek als een hologram, in plaats van een Force geestgesprek te voeren".


Vraagteken


"Het maakt dat moment in de World Between Worlds ook vluchtiger, zo van: wat was dat? Droomt ze gewoon? Is ze echt tegen zichzelf aan het praten? Het is leuk om dat als een vraagteken te houden", vertelde de actrice.Bekijk Ahsoka op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 3 van 'The Bear': belangrijke aanpassing maakt reeks beter dan ooit
Series / Nieuws

Seizoen 3 van 'The Bear': belangrijke aanpassing maakt reeks beter dan ooit

Seizoen 3 van The Bear heeft onlangs de beste keuze ooit gemaakt voor de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuwe update voor seizoen 3 van The Bear geeft fans heel veel hoop voor het komende seizoen. En dat is heel belangrijk, want seizoen 3 moet seizoen 1 en 2 evenaren.

Er was vrij weinig hype voor The Bear voordat seizoen 1 uit was, maar dat veranderde al heel snel. Zodra de serie uit was, kon niemand meer over iets anders praten. De serie gaf namelijk een geweldig, maar angstaanjagend en realistisch beeld van de restaurantwereld waar niemand genoeg van kon krijgen.

Seizoen 2 en 3


Door het succes van seizoen 1 werd de serie meteen vernieuwd voor een tweede seizoen. De serie besloot het deze keer anders aan te pakken en plande veel cameos voor het tweede seizoen.

Dit viel bij veel fans in de smaak; de cameos waren perfect geïntegreerd en gingen niet ten koste van het verhaal. Dit verhoogde echter wel de druk voor seizoen 3.

De update


Jeremy Allen White (Carmy) heeft onthuld dat hij nog geen script heeft voor seizoen 3. Wat er precies gaat gebeuren is voor hem dus nog een mysterie. Wat hij wel zeker weet, is dat hij zich samen met enkele professionele chef-koks moet gaan voorbereiden op seizoen 3.Ook gaat hij samen met deze chefs een menu opzetten voor het restaurant van de serie. Daarnaast gaat hij met de koks koken om zich zo verder voor te bereiden op seizoen 3. Seizoen 3 gaat dus terug naar hoe het allemaal begon in seizoen 1: de keuken.

Te streamen op Disney+


Seizoen 1 en 2 zijn nu te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Daredevil' en de andere Marvel-series die starten op Netflix
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Daredevil' en de andere Marvel-series die starten op Netflix

Marvel-fans gaan heel erg blij zijn met dit goede nieuws over Daredevil.

De superhelden van Marvel zijn misschien wel de bekendste en dat geldt ook voor de slechteriken. Niet elke bestaande slechterik behoort echter tot het MCU, maar er zijn nu wel nieuwe namen aan de lijst toegevoegd.

Personages zoals Daredevil (Charlie Cox) en Kingpin (Vincent D’Onofrio) zijn nu officieel onderdeel van het MCU doordat zij geïntroduceerd zijn in Spider-Man: No Way Home en Hawkeye.

De grote vraag


De grote vraag is nu: maken Daredevil en The Defenders van Netflix deel uit van Sacred Timeline en spelen ze af in het universum waar alle Marvel-projecten zich afspelen?

Brad Winderbaum, directeur van Marvel Studios, heeft hier een heel duidelijk antwoord op. Daredevil en alle spin-offs zijn onderdeel van de Sacred Timeline.

Officieel onderdeel van het MCU


De verhalen van Netflix en Disney+ moesten nog in "evenwicht gebracht worden", aldus Winterbaum. Nu de verhalen volledig "geïntegreerd" zijn, maakt Daredevil officieel deel uit van het MCU.Stream Daredevil op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloedmooie Michelle Keegan na glansrol in Netflix-hit 'Fool Me Once' direct gescout door Hollywood?
Series / Nieuws

Bloedmooie Michelle Keegan na glansrol in Netflix-hit 'Fool Me Once' direct gescout door Hollywood?

Michelle Keegan is al zeer succesvol in het Verenigd Koninkrijk, gaat Hollywood nu volgen?

Fool Me Once is momenteel de meest bekeken serie op Netflix. De serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Harlan Coben, scoort zeer goed en dat is niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van Michelle Keegan.

Liefhebbers van de miniserie hopen op een tweede seizoen, maar Netflix heeft al aangegeven dat het hier een miniserie betreft die na acht afleveringen zal eindigen. Liefhebbers van Michelle Keegan hoeven echter niet te wanhopen. De kans dat we Keegan binnenkort weer op het scherm kunnen zien is zeer groo. Er doen momenteel heel veel geruchten de ronde dat ze eindelijk op het punt staat door te breken in Hollywood.

Hollywood


Een bron vertelde aan Daily Mail: "De respons op Fool Me Once is overweldigend. Telefoontjes en aanbiedingen stromen binnen van Hollywood-filmproducenten; het is iets heel anders dan Michelle eerder heeft meegemaakt. Netflix is een wereldwijd platform, en de serie heeft haar de kans gegeven om te schitteren. Haar carrière is al een succes, maar nu voelt iedereen dat dit het begin is van iets bijzonders."

Bekijk op instagram


Keegan heeft aangegeven graag een pittige rol te spelen, aangezien ze meestal 'aardige' rollen heeft gekregen gedurende haar carrière tot nu toe. De bron beweert: "Ze streeft ernaar om een duister personage te spelen in een indringende thriller, een uitdaging waar ze volledig klaar voor is."

Wij hopen Keegan in ieder geval snel weer te mogen aanschouwen en gunnen haar natuurlijk een carrière in Hollywood.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Kijken


Kijk Fool Me Once hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai', de 'Vikings'-spinoff en nog eens zo'n 20 bekende series zie je na dit jaar niet meer terug
Series / Nieuws

'Cobra Kai', de 'Vikings'-spinoff en nog eens zo'n 20 bekende series zie je na dit jaar niet meer terug

Flink wat grote series met heel veel fans keren na 2024 niet meer terug.

Regelmatig worden er series na één of enkele seizoenen gecanceld, maar gelukkig worden er ook nog genoeg afgerond met een afsluitend laatste seizoen. In 2024 worden er twinitig grote series definitief afgerond.

De bekendste is misschien wel Young Sheldon, de spin-off van The Big Bang Theory. Na zeven seizoenen komt er een einde aan de komedieserie. Het laatste seizoen start in februari.

Netflix


Op Netflix zal de Karate Kid-vervolgserie Cobra Kai worden afgerond met het zesde en laatste seizoen. De streamer rond ook de animatieserie Big Mouth af met het achtste seizoen.

Het zelfde geldt voor de Netflix-series Élite (seizoen 8), The Umbrella Academy (seizoen 4), Mo (seizoen 2), Vikings: Valhalla (seizoen 3), YOU (seizoen 5) en Sweet Tooth (seizoen 3).

Andere grote series


De bekende politieserie Blue Bloods van de Amerikaanse zender CBS stopt er in 2024 mee na 14 seizoenen en de komedieserie Curb Your Enthusiasm van HBO rondt af met het twaalfde seizoen.Prime Video geeft zijn fantasyserie Good Omens een afrondend derde seizoen en The Handmaid's Tale zet er een punt achter met het zesde seizoen. Star Trek: Discovery van SkyShowtime stopt na vijf seizoenen en Star Wars: The Bad Batch krijgt in 2024 ook het derde en laatste seizoen op Disney+. Ook Yellowstone stopt eind 2024 met seizoen 5B.

Nog meer


En dan hebben we ook nog de laatste seizoenen van 61st Street (seizoen 2), Bob Hearts Abishola (seizoen 5), Bunk'd (seizoen 7), Good Trouble (seizoen 5B), grown-ish (seizoen 6B), Hightown (seizoen 3), La Brea (seizoen 3), Magnum P.I. (seizoen 5), My Brilliant Friend (seizoen 4), SEAL Team (seizoen 7), Sort Of (seizoen 3), Superman & Lois (seizoen 4), S.W.A.T. (seizoen 7), What We Do in the Shadows (seizoen 6) en Station 19 (seizoen 7).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Reacher' seizoen 2 zet een gewaagde stap en wijkt op een schokkende manier af van de boeken
Series / Nieuws

'Reacher' seizoen 2 zet een gewaagde stap en wijkt op een schokkende manier af van de boeken

De Prime Video-hitserie toont behoorlijk wat lef door deze aanpak.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Reacher verfilmt Lee Childs De Rekening (Bad Luck and Trouble) waardoor je als kijker meer over Reachers verleden te weten komt. Een bepaald personage wijkt echter sterk af van het bronmateriaal.

LET OP!! Onderstaande tekst bevat SPOILERS!!

Rechercheur Thomas Brant heeft een kleine rol in het boek. In de serie heet hij Guy Russo (Domenick Lombardozzi) en heeft een eigen verhaallijn met een schokkende afronding.

Andere aanpak


In eerste instantie volgt Reacher de plotlijn zoals die in het boek uitgewerkt is. Reacher en zijn team ontdekken dat ze gevolgd worden, en de achtervolger krijgt een flink pak slaag.

Hierna ontdekt het 110th Special Investigators Team dat ze met rechercheur Brant te maken hebben. In het boek eindigt Brants verhaallijn min of meer op dit punt. De makers van Reacher pakten het echter anders aan.

Onder vuur


Rechercheur Guy Russo helpt in de aflevering New York's finest. Hij krijgt de opdracht om Marlo's (Christina Cox) dochter Jane (Kate Moyer) te beschermen tegen Langstons (Robert Patrick) huurmoordenaars.Wanneer de twee onder hevig vuur liggen offert Russo zich op om Jane's leven te redden. Mede gezien het feit dat Russo een interessant nieuw personage was is zijn vroege dood een verlies.

Lef


De aanpak van de makers getuigt van behoorlijk wat lef. Het is immers vrij algemeen bekend dat fans geen prijs stellen op al te grote afwijkingen van het bronmateriaal. Door echter een basale plotlijn uit het boek verder uit te werken op een manier die binnen het verhaal past wordt de serie juist verder uitgediept.Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 4 nieuwe afleveringen online, met o.a. Marvel's 'Echo'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 4 nieuwe afleveringen online, met o.a. Marvel's 'Echo'

Het wordt een week vol spectaculaire en fantasievolle series op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Echo


Verschijnt op: Woensdag 10 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 1 | Genre: Actie / Avontuur / Misdaad | Kijk op: Disney+

Marvel Studios presenteert Echo, waarin Maya Lopez in de schijnwerpers wordt gezet terwijl ze wordt achtervolgd door het criminele imperium van Wilson Fisk. Eenmaal thuis aangekomen, moet ze de confrontatie aangaan met haar eigen familie en nalatenschap.
Dragons of Wonderhatch


Verschijnt op: Woensdag 10 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

Tijdens een cruciale veldslag verdwijnt Upananta's beste drakenrijder. Zonder hem is de wereld reddeloos verloren. De onervaren drakenrijder Thaim gaat naar hem op zoek in een andere wereld: een plek waar vliegende draken en avontuur alleen bestaan in de dromen van middelbare scholier Nagi.
Percy Jackson and the OlympiansVerschijnt op: Woensdag 10 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Actie / Avontuur / Familie | Kijk op: Disney+

Percy Jackson is op een gevaarlijke zoektocht. Om de bliksemschicht van Zeus terug te halen en een oorlog te voorkomen, moet hij dwars door Amerika reizen, monsters ontlopen en goden te slim af zijn. Dankzij de hulp van zijn partners Annabeth en Grover, leidt Percy’s reis hem naar het antwoord op de vraag hoe hij erbij kan horen in een wereld waarin hij zich niet op zijn plek voelt en waartoe hij voorbestemd is.
Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

10 januari: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 5) - Animatie / Actie / Avontuur - Andy, een Negator met de gave 'ondood', is al lange tijd op zoek naar iemand met de gave om hem een werkelijke dood te bezorgen. Fuko Izumo zorgt voor onheil in haar naaste omgeving door haar gave 'ongeluk'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Complete cast onthuld voor seizoen 3 van 'The White Lotus' met grote namen
Series / Nieuws

Complete cast onthuld voor seizoen 3 van 'The White Lotus' met grote namen

Het belooft een enorm groot seizoen te worden met een even zo grote cast.

HBO's hitserie The White Lotus maakt zich op voor een derde seizoen en inmiddels is door HBO bekendgemaakt wie er allemaal aan het nieuwste en meest extravagante seizoen mee gaan spelen.

De serie staat erom bekend vooral hele luxueuze en extravagante vakantieoorden aan te doen. Het eerste seizoen speelde zich af in Hawaii, seizoen twee in Sicilië en het derde seizoen zal zich, na wat gedoe van lokale overheden, afspelen in Thailand.

Een cast van formaat


Het is dus nu bevestigd dat ook acteurs Michelle Monaghan, Dom Hetrakul, Leslie Bibb, Parker Posey, Tayme Thaptimthong en Jason Isaacs zich aansluiten bij de cast van het derde seizoen The White Lotus.

Een opvallende terugkeer is die van Natasha Rothwell, die haar rol opnieuw zal spelen. Details worden nog veelal geheim gehouden, maar de serie zal een nieuw ensemble van gasten volgen die verblijven in een andere White Lotus-eigendom. Verdere castingaankondigingen worden in de komende weken verwacht.

Thaise avonturen


HBO heeft een samenwerking aangekondigd met het toerismebureau van Thailand om de productie van het seizoen te ondersteunen. Thapanee Kiatphaibool, gouverneur van het toerismebureau, zegt dat het koninkrijk de perfecte setting biedt om de cultuur, keuken, wellness en gastvrijheid van Thailand te laten zien.Kijk tot het derde seizoen uitkomt alle afleveringen van The White Lotus op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Band of Brothers': deze scène leek een productiefout, maar het tegendeel is waar
Series / Featured

'Band of Brothers': deze scène leek een productiefout, maar het tegendeel is waar

Dit moment in de tweede aflevering van de iconische serie klopte wel degelijk.

Band of Brothers is gebaseerd op de waargebeurde belevenissen van de Easy Company tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gevecht vanuit de loopgraven in Day of Days bevatte een nogal apart aandoend moment.

Tijdens het gevecht gooit Lynn "Buck" Compton (Neal McDonough) een granaat naar een wegrennende soldaat. Deze ontploft op het moment dat de helm van de tegenstander geraakt wordt. Dit lijkt fantasie maar is een verwijzing naar Comptons vaardigheden als baseball-speler.

Rechte lijn


De soldaten vechten bij Brécourt Manor vanuit de loopgraven en gebruiken naast hun vuurwapens ook granaten. Deze worden echter op een losse manier gegooid terwijl Buck in een rechte lijn gooit.

Wanneer je dit moment ziet dan lijkt er geen snars van te kloppen. Buck speelde voor de oorlog echter baseball op hoog niveau. Hij kon hierdoor goed de afstand inschatten tussen hemzelf en de tegenstander, evenals de tijd die er zou verstrijken tussen het moment van gooien en de daadwerkelijke detonatie.

Door de granaat in een rechte lijn te gooien zorgde Buck voor een perfecte timing, wat een verwijzing is naar zijn vaardigheden als baseball-speler. In de slotaflevering zien we Buck nog een keer tijdens het vriendschappelijke potje baseball met de rest van zijn kameraden.De echte Buck Compton kreeg na de Tweede Wereldoorlog de gelegenheid om in de minor league baseball te spelen, maar koos voor een carrière als politieagent in Los Angeles. Hij maakte later de overstap naar het Openbaar Ministerie en was betrokken bij de vervolging voor de moord op de politicus Robert Kennedy. Hij werd uiteindelijk rechter bij het Gerechtshof in Californië.

Waar te zien?


Kijk Band of Brothers in zijn geheel op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO's hilarische hitserie met Charlie Sheen komt terug voor seizoen 2
Series / Nieuws

HBO's hilarische hitserie met Charlie Sheen komt terug voor seizoen 2

De verzoening tussen maker en acteur is alleen maar geslaagd te noemen.

Hollywoodproducent Chuck Lorre heeft door de jaren heen hit na hit afgeleverd. Van series als The Big Bang Theory, Dharma and Greg en sinds kort het hilarische Bookie op HBO. Voor fans van die laatste serie is er nu goed nieuws.

HBO heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat het een tweede seizoen heeft besteld van Bookie. De serie bracht Lorre weer samen met acteur Charlie Sheen, die samen jarenlang werkten aan de sitcom Two and a Half Men, maar met ruzie uit elkaar gingen.

Flinke verzoening


Hoewel Sheen slechts een gastrol heeft in de serie, is er geen twijfel dat de publiciteit rond zijn verzoening met Lorre heeft bijgedragen aan de toenemende interesse in de serie met acteur Sebastian Maniscalco in de hoofdrol.

Hoofd van HBO-komedieseries Amy Gravitt vertelde bij de aankondiging: "De samenwerking tussen Chuck en Sebastian heeft bewezen een winnende combinatie te zijn en we kijken ernaar uit om het verhaal voort te zetten met deze ongelooflijk getalenteerde cast en crew."

Chaos in L.A.


Bookie gaat over een ervaren bookmaker die vecht om te overleven te midden van de legalisatie van het gokken, de almaar toenemende geestelijke stabiliteit van klanten en het snelle leven in Los Angeles.Kijk alle afleveringen van Bookie op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend: Samuel L. Jackson gaat in een tv-serie spelen: 'Fight Night: The Million Dollar Heist'
Series / Nieuws

Opvallend: Samuel L. Jackson gaat in een tv-serie spelen: 'Fight Night: The Million Dollar Heist'

Jackson speelt de 'Black Godfather' in deze nieuwe true crime-miniserie.

De podcast Fight Night maakt de overstap naar het witte scherm, waarbij Samuel L. Jackson herenigd wordt met uitvoerend producent en regisseur Craig Brewer. Eerder werkten de twee samen aan de film Black Snake Moan.

Variety bericht dat Jackson de rol zal spelen van de beruchte gangster Frank Moton. De serie zelf speelt zich af in Atlanta in de jaren 70.

Comeback


Frank Moton stond indertijd bekend als de Black Godfather, een bijnaam die hij had gekregen van de New-Yorkse pers. Op de avond van Muhammad Ali's legendarische comeback-bokswedstrijd vindt een heist plaats maar deze mislukt faliekant.

Dit wordt Jacksons nieuwe tv-rol sinds zijn werk in The Last Days of Ptolemy Grey bij Apple TV+ en Secret Invasion op Disney+.

De serie zal op Peacock te zien zijn en wordt naast Craig Brewer geproduceerd door onder andere Kevin Hart, Shaye Ogbonna en Jason Horwitch. De laatste twee zijn tevens de showrunners.

Bekijk op instagram


De premièredatum is momenteel nog niet bekend, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De erotische serie 'Minx' is nog een keer gecanceld, nu door een andere zender
Series / Nieuws

De erotische serie 'Minx' is nog een keer gecanceld, nu door een andere zender

De erotische, jaren 70 serie, Minx, heeft niet veel geluk: nu voor de tweede keer op rij geannuleerd.

Het plot van Minx is absoluut geniaal: de feminist Joyce probeert in de jaren 70 haar magazine uit te brengen, maar niemand wil met haar samenwerken. Dan ontmoet ze de goedkope uitgever van erotische tijdschriften, Doug (Jake Johnson), en de twee besluiten het eerste erotische tijdschrift voor vrouwen uit te brengen.

Net zoals Joyce en Doug liep de serie tegen enkele problemen aan. De eerste domper kwam toen HBO Max de serie na het eerste seizoen annuleerde.

Een tweede annulering


Op het moment van annuleren was de productie al bijna helemaal klaar. Gelukkig nam Starz het over van HBO Max. Bedenker en producent Ellen Rapoport was "heel erg blij om lid te worden van de Starz-familie".

Helaas kreeg de serie niet lang daarna weer slecht nieuws: hun redder in nood, Starz, besloot om niet verder te gaan met Minx. Volgens Johnson was de overstap van HBO Max naar Starz heel erg "bruut" voor de serie, waardoor het lastig werd voor de cast en crew om door te gaan.

Kijkcijfers


Het eerste seizoen scoorde een fantastische 98% op Rotten Tomatoes en ook het tweede seizoen had een hoge score, namelijk 89%. De annulering ligt dus waarschijnlijk niet aan de kwaliteit van de serie.Minx is te streamen op Starz en Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote ster uit 'Barbie' maakt overstap naar het Marvel Cinematic Universe
Series / Nieuws

Grote ster uit 'Barbie' maakt overstap naar het Marvel Cinematic Universe

Seizoen 3 van What If...? krijgt er een grote naam bij: niemand minder dan America Ferrera.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 2 van Marvel’s What If…? heeft heel wat iconische momenten opgeleverd in het MCU. Fans kunnen geen genoeg krijgen van de 'wat als’-situaties en verslinden elke aflevering. Na het succes van seizoen 2 is What If…? meteen vernieuwd voor een derde seizoen.

In een korte video heeft Marvel een nieuwe aflevering gehint met Bucky Barnes (Sebastian Stan) en Alexi Shostakov (David Harbour). Deze twee acteurs zijn echter niet de enige die te zien zullen zijn in seizoen 3; er is namelijk een nieuw castlid bijgekomen.

Een MCU-debuut


In een exclusief interview met Phase Zero-podcast bevestigde het What If..?-team een nieuwe stemacteur: America Ferrera. Ferrera is vooral bekend van haar rol als Gloria in Barbie.

Ferrera zal Agent Morales inspreken. Er bestaan verschillende personages met de naam Morales in het MCU. Velen zullen meteen denken aan de Morales-familie in Spider-Man, maar er bestaat ook een Alisande Morales. Zij is een SHIELD-agent en probeerde X-23 te veroveren voordat ze zich aansloot bij een groep die H.A.M.M.E.R. werd genoemd.

Een nieuw personage?


Het personage is kort in de Marvel-strips verschenen, maar het personage van Ferrera zal een nieuwe versie van het personage spelen. What If..? heeft namelijk een hele nieuwe kijk, waardoor Ferrera een "bijna origineel" personage zal gaan spelen.Als laatste legde schrijver en producent Matthew Chauncey legde uit dat de naam Morales "clickbait is". Mensen werden daar namelijk heel erg enthousiast over.

Te streamen op Disney+


Stream What If...? op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat kan je verwachten in 'The Last of Us' seizoen 2
Series / Featured

Wat kan je verwachten in 'The Last of Us' seizoen 2

"The Last of Us" wordt geprezen om zijn diepgaande verhaallijn en realistische personages en seizoen 2 wordt verwacht in 2025.

Wereldwijd werd de serie The Last of Us goed ontvangen. HBO heeft hier goud mee in handen. De serie is gebaseerd op het succesvolle action-adventure videospel dat werd ontwikkeld door Naughty Dog en uitgebracht voor de PlayStation 4. Het spel werd uitgebracht in juni 2020.

Net als het originele spel, is The Last of Us Part II geprezen om zijn diepgaande verhaallijn, realistische personages, meeslepende spelervaring en verbluffende graphics.

Post-apocalyptisch


In de serie volgen we opnieuw het verhaal van Ellie, die nu 19 jaar oud is. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin een groot deel van de mensheid is uitgeroeid door een dodelijke schimmel genaamd Cordyceps. Het verhaal verkent thema's als wraak, vergeving, overleven en menselijkheid te midden van chaos.

De finale van seizoen was volgens de fans legendarisch. Ondertussen heeft iedereen genoeg tijd gehad om die te verwerken. We gaan geen spoilers weggeven. Dus ga kijken als je meer wilt weten. Volgens HBO-chef Casey Bloys kunnen we seizoen 2 pas in 2025 verwachten.

Productie


De productie staat momenteel voorlopig gepland voor begin 2024. Mazin en Druckmann hopen dat de rest van de serie iets te bieden heeft voor iedereen die kijkt, van nieuwkomers tot toegewijde fans van de video-game-serie."We zullen dit keer van alles presenteren, maar het zal wel anders zijn", vertelde Mazin aan Variety. Soms radicaal, soms zal het nauwelijks anders zijn dan het verhaal in de game. “Seizoen 2 wordt het vervolg dat Neil en ik willen maken.”

Bella


Wat zal er gebeuren in seizoen twee van The Last of Us? De HBO-serie is ook van plan Bella Ramsey als hoofdrolspeler te behouden voor seizoen twee, ondanks internettrollen die klagen over haar prestaties. Het vinden van haar was als een "bliksem in een fles". "De enige manier waarop we ooit zouden overwegen om Bella te herschikken, is als ze zei: 'Ik wil niet meer met jullie samenwerken.Seizoen twee zal dicht bij de plot van de game blijven. Dit zou enorme gevolgen kunnen hebben voor degenen die precies weten wat er zich afspeelt tussen Joel en Ellie in het tweede deel. "Als dat in de show gebeurt," vertelde Bella Ramsey aan Esquire in onze coverstory met Pedro Pascal, "ik weet niet of ik er emotioneel klaar voor ben."

De serie is te kijken op HBO plus
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hersenkrakende en excentrieke scifi-serie scoort uitstekend op IMDb en is nog altijd te zien op Netflix
Series / Nieuws

Deze hersenkrakende en excentrieke scifi-serie scoort uitstekend op IMDb en is nog altijd te zien op Netflix

De eerste drie seizoenen van 'The Umbrella Academy' zijn te zien op Netflix. Een vierde seizoen volgt later dit jaar.

The Umbrella Academy is een tv-serie met een uniek en intrigerend avontuur. De boeiende serie, gebaseerd op de gelijknamige stripreeks, neemt kijkers mee op een achtbaan van spanning, humor en buitengewone gebeurtenissen.

The Umbrella Academy begon in 2019 en is gebaseerd op de Dark Horse-comics van Gerard Way en Gabriel Bá. Het eerste seizoen begint in 1989, wanneer een buitengewoon fenomeen plaatsvindt: drieënveertig baby's worden onverklaarbaar geboren bij willekeurige, niet-verwante vrouwen die geen tekenen van zwangerschap vertoonden.

Wereld redden


Een aantal van deze mysterieuze baby's worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore), een miljardair-industrieel, die The Umbrella Academy opricht en zijn 'kinderen' voorbereidt om de wereld te redden.

De serie volgt het verhaal van een disfunctionele familie van geadopteerde superhelden die samenkomen om het mysterie rond de dood van hun vader te ontrafelen. Elk lid van de familie heeft unieke krachten, wat leidt tot zowel komische als epische situaties. Ze onthullen niet alleen grote familiegeheimen maar komen er ook achter dat zij de wereld daadwerkelijk dienen te redden.

Een Familie van Ongewone Helden


In de wereld van The Umbrella Academy draait alles om de dynamiek tussen de familieleden en hun individuele eigenaardigheden. De serie slaagt erin om diepgaande personages te combineren met een meeslepend verhaal vol plotwendingen.De eerste drie seizoenen van de serie zijn nog altijd te bekijken op Netflix. Het laatste en vierde seizoen zal in de loop van het jaar verschijnen. Met een indrukwekkende IMDb-score van een 8.0 en een Rotten Tomatoes-beoordeling van 87%, is het duidelijk dat deze serie breed gewaardeerd wordt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet deze twee grote bioscoopfilms uit 2023 gelijk online
Films / Nieuws

Netflix zet deze twee grote bioscoopfilms uit 2023 gelijk online

Zowel Maggie Moore(s) als Insidious: The Red Door kun je nu streamen op Netflix.

Doordat de grote streamingdiensten als Disney+ en HBO Max weer films en series toelaten op Netflix zien we weer steeds vaker grote titels op Netflix verschijnen. Nu komt de grote streamer met de twee grote bioscoopfilms uit 2023 op de proppen.

De eerste is Maggie Moore(s). Dit is een misdaadkomedie die eind juni in de Nederlandse bioscopen verscheen, de andere is Insidious: The Red Door die begin juli zijn weg naar het witte doek vond.

Bioscoop


Beide films werden niet enorm denderend ontvangen. Op Moviemeter komen de films niet boven de 3,0/5 uit. En ook op de Tomatometer van Rotten Tomatoes zijn de scores mager. Maggie Moore(s) komt uit op 50 procent en Insidious: The Red Door kwam niet verder dan 37 procent.

Financieel was Maggie Moore(s) een teleurstelling en lijkt alleen in Nederland een brede release te hebben gekregen. De vijfde film in de Insidious-reeks was wel erg succesvol door $189 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Maggie Moore(s)


Deze misdaadkomedie gaat over een klein stadje dat heel wat grote geheimen schuil houdt. Een politiecommissaris en een amateurspeurneus werken samen om de moorden te onderzoeken op twee vrouwen die dezelfde naam hebben, Maggie Moore.In Insidious: The Red Door worstelen Josh Lambert en zijn zoon met een generatie-overstijgend trauma wanneer onderdrukte herinneringen bovenkomen aan de demon die hun gezin achtervolgt.

Kijken


Maggie Moore(s) kijk je hier op Netflix en als je Insidious: The Red Door wil kijken, dan klik je verder naar deze Netflix-pagina.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze duistere en spannende serie over een onconventionele detective kunnen we vanaf 11 januari eindelijk zien op Netflix
Series / Nieuws

Deze duistere en spannende serie over een onconventionele detective kunnen we vanaf 11 januari eindelijk zien op Netflix

De Poolse serie 'Forst' komt op 11 januari beschikbaar op Netflix.

Vanaf 11 januari zal de nieuwe Poolse serie Forst te streamen zijn op Netflix. Poolse series zien we niet dagelijks op Netflix, hoewel The Woods een succesvol voorbeeld is van een Poolse serie die het heel goed deed op de streamingsdienst.

Afgaande op de eerste beelden oogt Forst duister en spannend en daarom kijken wij reikhalzend naar deze serie uit. De serie gaat over een detective en een journaliste die een reeks brute moorden in het Tatra-gebergte onderzoeken. Dit gebergte bevindt zich in het grensgebied tussen Polen en Slowakije.

Plot


Borys Szyc speelt de onconventionele maar effectieve detective Forst die zich op de zaak stort. Hij omzeilt daarbij de wet omdat hij de moorden anders nooit zal kunnen oplossen en slaat daarbij de handen ineen met een lokale journaliste, gespeeld door Zuzanna Saporznikow. Samen gaan zij op jacht naar de waarheid.

Forst is gebaseerd op de boeken van bestsellerauteur Remigiusz Mróz. Het script is afkomstig van Agata Malesinska, die eerder werkte aan de Netflix-series The Woods en A Girl and an Astronaut en Jacek Markiewicz.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.