search
Deze 4 series staan in de Top 10 van de IMDb Top 250 en dat verwacht je gewoon niet
Series / Featured

Deze 4 series staan in de Top 10 van de IMDb Top 250 en dat verwacht je gewoon niet

Vier natuurdocumentaires, waaronder Planet Earth en Our Planet, domineren de lijst van beste tv-shows op IMDb.

De lijst 250 beste tv-shows op IMDb wordt door vier series gedomineerd. Series waarvan je het niet meteen zou verwachten. Toch is de waardering van het publiek enorm hoog voor deze prachtige natuurdocumentaires.

We hebben het hier natuurlijk over over Planet Earth I en II, over Our Planet en Blue Planet II. Deze prachtige series nemen de kijkers mee op een adembenemende reis over de hele wereld om de diverse ecosystemen en dieren die onze planeet bewonen te verkennen. Allemaal verteld door David Attenborough, wie anders!

Natuur


Elke aflevering duurt 50 minuten en richt zich op een ander aspect van de natuur, zoals bergen, oceanen, bossen en woestijnen, en biedt een diepgaand inzicht in de unieke kenmerken van elk gebied.

De eerste werd in 2006 gelanceerd en werd geproduceerd door BBC, Discovery Channel en het Japanse NHK. In Amerika werd de serie ingesproken door niemand minder dan Sigourney Weaver. Tien jaar later kwam deel 2 uit, ondertussen zijn er al elf delen. Planet Earth is aan 130 landen verkocht.

Dierenrijk


De serie biedt verbluffende beelden van zowel bekende als zeldzame diersoorten in hun natuurlijke omgeving. Van majestueuze roofdieren zoals leeuwen en tijgers tot kleine, kleurrijke insecten, Planet Earth legt de diversiteit van het dierenrijk vast met ongeëvenaarde precisie en schoonheid.



Maar ook Blue Planet II prijkt in de IMDb top tien. Dit deel werd bijna een generatie later uitgebracht als vervolg op de eerste documentaire over het mysterieuze leven in oceanen. Deze serie bevat een verscheidenheid aan revolutionaire segmenten die nog nooit eerder in een video-documentaire zijn vertoond. Bijvoorbeeld inktvissen die krabben hypnotiseren om ze te verdoven en nieuw ontdekte dansende yeti-krabben.

Spectaculair


Our Planet, die sinds 2019 wordt uitgebracht op Netflix, is fenomenaal om te bekijken. Deze serie onderzoekt en ontrafelt het mysterie van hoe en waarom dieren migreren, en toont enkele van de meest dramatische en meeslepende verhalen in de natuurlijke wereld door middel van spectaculaire en innovatieve cinematografie. Nog nooit een natuurfilm gezien? Zeker doen, het laat zien hoe wonderlijk de wereld is waarin we leven.



Door zijn meeslepende beelden en informatieve vertelling biedt Planet Earth een diepgaand inzicht in de wonderen van de natuur en de noodzaak om deze te beschermen voor toekomstige generaties.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen