search
Opvallend: HBO geeft 'The Sopranos' re-release op TikTok op merkwaardige manier
Series / Nieuws

Opvallend: HBO geeft 'The Sopranos' re-release op TikTok op merkwaardige manier

De hitserie The Sopranos van HBO wordt op TikTok gezet, en dan wel op een TikTok-manier.

In 1999 startte op de betaalzender HBO een van de geliefdste series ooit gemaakt, The Sopranos. De misdaadserie van regisseur/schrijver David Chase keert nu terug, en wel op een moderne manier: op TikTok.

Morgen bestaat The Sopranos 25 jaar. Op 10 januari 1999 verscheen namelijk de eerste aflevering "The Sopranos" op HBO. Hierin leren we Tony Soprano van wijlen James Gandolfini (1961-2013) kennen.

TikTok


Het stevige misdaaddrama dat volgens velen de 'Golden Age of Television' startte wordt nu op TikTok gezet, echter wel op een TikTok-manier. Vanaf nu zie je op het HBO-kanaal op TikTok van iedere aflevering een korte samenvatting.

Die samenvatting duurt per aflevering 25 minuten. Op deze manier heb je de serie van zo'n ‎86 uur gekeken in slechts zo'n 40 minuten. Sneller dan dat kun je de serie waarschijnlijk niet bingewatchen. Of het ook echt leuk is? De fans kiezen waarschijnlijk voor de 86 uur.

25 jaar


The Sopranos bestaat uit zes seizoenen met in totaal 86 afleveringen met een speelduur van 43 tot 75 minuten. Uiteraard kun je de complete serie gewoon nog streamen op HBO Max. Hopelijk krijgt de serie er een hoop nieuwe fans bij via TikTok.



Overigens verscheen er in 2021 de film The Many Saints of Newark, een prequelfilm waarin Michael Gandolfini, de zoon van James Gandolfini, de jonge Tony Soprano speelt.

Nu op TikTok


Hieronder zie een promo van TikTok voor de reeks "shorts" die doorlopend online zullen verschijnen.

@hbo More fuckin' internet. @thesopranos is now on TikTok. #TheSopranos #Sopranos25 ♬ original sound - HBO
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen