search
Een op de drie jongeren kijkt dagelijks een tv-serie
Series / Nieuws

Een op de drie jongeren kijkt dagelijks een tv-serie

Netflix en HBO zijn de belangrijkste bronnen van serievermaak, naast internet en tv- zenders.

Een derde van alle jongere kijkt dagelijks naar een tv- serie, zo blijkt uit een online enquête van jongerenkrant 7Days onder bijna vijfhonderd jongeren. Ongeveer net zoveel kijkt meerdere keren per week of minstens één keer per week.


On demand-diensten als Netflix en HBO zijn de belangrijkste bronnen van serievermaak met 28% maar ook van internet (17%) en de traditionele tv-zenders (13%) worden geregeld series geplukt. Waar sommigen hun favorieten netjes één voor één afwerken (23%), kijken anderen er hoogstens twee tegelijk om de boel niet door elkaar te laten lopen (41%) en er zijn binge watchers die echt alles door elkaar kijken (36%).

Meer dan de helft van de respondenten gaf aan zoveel te kijken voor de afleiding. Het levert daarnaast leuke gespreksstof op met vrienden en tv-series verrijken volgens de ondervraagden ook nog eens je leven en geven je stof tot nadenken. Slechts 2% gaf aan last van stress te hebben om bij te blijven met het kijken van series, omdat ze bang zijn iets te missen als ze niet kijken.

De favoriete genres vormden misdaad (29%), actie-avonturen (25%) en komedie (23%). Daarnaast blijkt internet ook een goede bron (36%) om nieuwe series op te sporen. Bijna de helft van de respondenten kijkt via die weg ook extra's zoals trailers en interviews of volgt acteurs.

Kunnen jullie je ook vinden in de bevindingen van de enquête?

Aanbevolen artikelen