search
Uniek: Netflix toont geen enkele behoefte om concurrerende studio over te nemen
Series / Streaming-diensten

Uniek: Netflix toont geen enkele behoefte om concurrerende studio over te nemen

Netflix weet nog steeds aan kop te blijven tussen meerdere formidabele rivalen.

Met het uitkomen van het financiële rapport van Netflix over het vierde kwartaal kunnen we weer een kijkje nemen in de toekomstplannen van de streamingdienst. En waar de fusies de laatste tijd niet uit de lucht te slaan waren (bijvoorbeeld van HBO Max en Discovery+), blijkt Netflix plots de uitzondering te zijn.

Netflix is namelijk niet geïnteresseerd in het opkopen van andere studio's, tv-zenders of streamingdiensten, zo wordt het gesteld in het rapport.

Kansmakers


Volgens experts zouden bijvoorbeeld Warner Bros. Discovery of Paramount geschikte kandidaten zijn geweest om te worden opgekocht door de streaminggigant door hun aanzienlijke catalogus aan films, series en franchises.

Netflix zei hierover: "We zijn niet geïnteresseerd in het verwerven van lineaire activa. We geloven ook niet dat verdere fusies en overnames tussen traditionele entertainmentbedrijven de markt wezenlijk zullen veranderen, gezien alle consolidatie die de afgelopen tien jaar al heeft plaatsgevonden."

Trendsetter


Als misschien wel dé grote streamingdienst heeft Netflix niet erg veel te vrezen van alle concurrenten. Terwijl HBO Max een niche heeft gecreëerd als kwaliteitsmerk en Disney profiteert van enorme franchises zoals Star Wars en Marvel, kan Netflix hen relatief goed bijhouden door hun aanzienlijke gebruikersbestand.

Netflix deelde verder: "We verwachten dat onze industrie zeer concurrerend zal blijven gezien de grote kracht van franchises en programmeringsexpertise binnen traditionele entertainmentbedrijven, aanhoudende investeringen van grote spelers zoals YouTube, Amazon en Apple en bredere concurrentie voor de tijd van mensen, waaronder gaming en sociale media…"

Nieuw jaar


Ook dit jaar lijkt Netflix weer een koppositie te verzekeren, met veelbelovende series als Squid Game seizoen 2, Avatar: The Last Airbender en 3 Body Problem.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen