search
'Riverdale' blunderde in het eerste seizoen met een leeftijdsverschil van de tweeling Cheryl en Jason
Series / Nieuws

'Riverdale' blunderde in het eerste seizoen met een leeftijdsverschil van de tweeling Cheryl en Jason

'Riverdale' staat niet bekend om zijn consequente verhaallijnen, maar dit plotgat is wel erg vreemd...

Hoewel Riverdale door veel mensen wordt bekritiseerd, was het eerste seizoen helemaal zo slecht nog niet. Dit seizoen heeft zelfs een score van 81% op Rotten Tomatoes.

Toch zat er ook in seizoen 1 al een vrij grote fout, waarvan je je afvraagt hoe deze ooit gemaakt kon worden. En die fout heeft alles te maken met het grote mysterie rondom Jason Blossom.

Tweeling?


Het eerste mysterie in de serie draaide rondom de moord op Jason Blossom (Trevor Stines). Zijn lichaam werd gevonden in een meer en hij bleek overleden te zijn aan een schotwond in zijn hoofd.

Zijn moord had effect op de hele stad, maar vooral op zijn tweelingzus Cheryl Blossom (Madelaine Petsch). Er zit echter een gek detail in de serie: Cheryl en Jason zijn een tweeling, maar zitten in verschillende jaarlagen op school.

Leeftijdsverschil


Het lijkt logisch dat een tweeling in hetzelfde jaar zou zitten. Het kan echter natuurlijk zo zijn dat een van de twee een keer is blijven zitten of een klas heeft overgeslagen.



Maar bij Cheryl en Jason is het verschil wel heel groot. Jason zit namelijk in hetzelfde jaar als Polly (Tiera Skovbye), de zus van Betty (Lili Reinhart). Zij is ongeveer twee jaar ouder, wat betekent dat ze twee jaar boven Betty zit.

Plotgat


Dit terwijl Betty en Cheryl in dezelfde klas zitten. Er zit dus niet één jaar tussen Jason en Cheryl, maar zelfs twee. Hoewel Riverdale erom bekendstaat vage verhaallijnen te hebben en rare dingen uit te halen, blijft dit een opvallend plotgat.

Vooral omdat de serie het nooit uitlegt of benoemt. Helaas werd dit soort inconsequenties in de volgende seizoenen alleen maar erger. Bekijk Riverdale op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen