search
'La Casa de Papel'-ster voegt zich bij de ijzersterke bezetting van de spionagethriller 'The Day of the Jackal'
Series / Nieuws

'La Casa de Papel'-ster voegt zich bij de ijzersterke bezetting van de spionagethriller 'The Day of the Jackal'

De verfilming van Frederick Forsyths boek over de huurmoordenaar Jackal heeft een stevig nieuw castlid.

Het boek over de ongrijpbare huurmoordenaar Jackal is mede bekend door de verfilming uit 1973. De nieuwste verfilming is een miniserie met tien afleveringen en een eigentijdse bewerking.

Oscarwinnaar Eddie Redmayne speelt de hoofdrol in deze nieuwe versie, waarin Jackal vooral als antiheld zal worden neergezet. Variety bericht dat niemand minder dan Ursula Corbero, oftewel Tokyo uit La Casa de Papel, ook in de serie te zien zal zijn.

Dubbelleven


Corbero speelt de rol van Nuria, iemand uit Jackals dagelijkse leven. Ze is echter niet op de hoogte van zijn dubbelleven en weet dus niet dat hij een keiharde huurmoordenaar is.

Hiermee is de toch al indrukwekkende bezetting uitgebreid. De serie kent de nodige bekende namen, zoals Charles Dance (Tywin Lannister uit Game of Thrones) en Lasana Lynch (NoTime to Die). Lynch speelt een agent van de Britse geheime dienst, die al lange tijd achter Jackal aanzit.

Overigen


De regie van de serie is in handen van Brian Kirk, die onder andere tekende voor Luther en Boardwalk Empire. Gareth Neame en Nigel Marchant zijn uitvoerend producent, een taak die ze delen met Redmayne en Lynch.

Hieronder kun je Corbero nog eens als Tokyo zien:The Day of the Jackal wordt in de loop van 2024 verwacht op de Amerikaanse streamer Peacock. Het is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie naar Nederland komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen