search
De veelbelovende sciencefictionserie 'Almost Human' werd een van de grootste blunders ooit
Series / Nieuws

De veelbelovende sciencefictionserie 'Almost Human' werd een van de grootste blunders ooit

Sommige series werken als ze eenmaal worden uitgezonden toch niet zo goed als gehoopt.

Soms klinkt het verhaal van een serie enorm veelbelovend, maar blijkt dit als je gaat kijken toch tegen te vallen. Dat was helaas het geval bij de serie Almost Human uit 2013.

De makers van Almost Human creëerden in 2008 een andere sci-fi-serie genaamd Fringe. Die werd heel goed ontvangen, dus waren kijkers erg enthousiast toen bekend werd dat er een nieuwe serie van dezelfde makers aankwam.

Androïde partner


Het onderwerp van de serie zorgde aanvankelijk voor nog meer enthousiasme. Almost Human speelt zich af in het jaar 2048 en focust zich op de dynamiek tussen een menselijke politieagent en zijn assistent, die een androïde is.

Wanneer politieagent John Kennex (Karl Urban) deze nieuwe partner krijgt, had hij nooit verwacht dat hij hier zomaar bevriend mee zou kunnen raken. Maar het tegendeel lijkt waar te zijn.

Verkeerde volgorde


Helaas wist Almost Human geen indruk te maken op kijkers. De wereld van de serie is enorm futuristisch en technologisch opgebouwd, met veel criminaliteit. Helaas weet de serie hierin alleen maar op het oppervlak te blijven.De wereld had interessant kunnen zijn, maar wordt niet diep genoeg onderzocht. Wat ook zeker niet hielp, is dat Fox destijds besloot om de afleveringen van het eerste seizoen op de verkeerde volgorde uit te zenden.

Geen tweede seizoen


Dit was uiteraard niet ideaal voor de structuur van het verhaal en het opbouwen van de wereld. Kijkers waren niet overtuigd, dus kreeg de serie die zo veelbelovend leek geen tweede seizoen.

Hoewel veel kijkers niet bleven hangen, waren critici wel enthousiast. De serie heeft namelijk een prima score van 7,9 op IMDb. Helaas was dit dus niet genoeg om het verhaal voort te kunnen zetten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen