Geen tweede seizoen voor 'The Brink' op HBO

HBO cancelt 'The Brink' na een seizoen

Komedie was eerst vernieuwd, maar HBO veranderde van gedachten.

Michelle Iwema, 28 oktober 2015 om 09:57

HBO kondigde eerst aan, dat het The Brink een tweede seizoen wilde geven. Maar daarin zijn ze van gedachten veranderd. The Brink zal niet terugkeren op de betaalzender voor een tweede seizoen.
In de serie dreigt een Derde Wereldoorlog te ontstaan en zien we het effect daarvan op drie mannen. Zij vormen de drie onwaarschijnlijke helden die de wereld moeten zien te redden. Jack Black, Pablo Schreiber en Tim Robbins speelden de hoofdrollen in deze komische serie.

The Brink werd elke zondag uitgezonden op HBO en trok in Amerika 1.1 miljoen kijkers per aflevering. Dat was echter een stuk minder dan de andere nieuwe komedie Ballers met Dwayne Johnson, die tegelijkertijd op HBO werd gelanceerd. Deze trok per aflevering 8.8 miljoen kijker, waarmee het de populairste komedie werd van de zender van de afgelopen zes jaar.

"Nadat we ons schema evalueerden en wat onze programma's nodig hebben, kwamen we jammer genoeg tot de conclusie dat we The Brink niet de aandacht kunnen geven, dat een tweede seizoen verdient," aldus een verklaring van HBO. "We zijn trots op het eerste seizoen en wensen iedereen die betrokken was bij deze serie het allerbeste."Bron: Variety

Lees meer over: The Brink, Dwayne Johnson, Jack Black, HBO, series HBO, Tim Robbins, tweede seizoen, Derde Wereldoorlog

Informatie over de serie: The Brink

Populair nieuws