Te weinig transseksuele personages op tv volgens GLAAD

Netflix en Amazon geven de aantallen een boost, maar reguliere tv schiet tekort.

Michelle Iwema, 28-10-2015 12:12

De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation of GLAAD, een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van homo's, bi's en transgenders in de media, heeft in hun jaarlijkse rapport aangegeven dat er te weinig series op tv zijn met transseksuele personages.
Streaming services als Netflix en Amazon geven een boost aan het aantal, met series als Orange is the New Black en Transparent. Maar het is volgens GLAAD bij verre na niet genoeg. Op de reguliere tv zitten er namelijk veel te weinig transseksuele personages in series. Het rapport genaamd Where We Are on TV gaf aan dat er op de Amerikaanse primetime uitzendingen geen enkele transseksueel te zien was in een serie en in kabelseries maar twee procent.

Positief was volgens GLAAD wel dat er het afgelopen jaar in primetime series een recordaantal Afro- Amerikaanse personages te zien zijn geweest. Empire werd in het bijzonder geprezen omdat het een programma is dat het meest divers is qua personages dankzij een homoseksuele muzikant en een biseksuele zangeres.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Orange is the new Black, Empire, Transseksueel, personages, transman, transvrouw, Transparent, Laverne Cox, homo, Lesbisch, biseksueel, Afro amerikaans

Populair nieuws