Tv-serie op Dvd: Suits seizoen 2

Humorvolle advocaten-serie met een 8,9 op de IMDb.

Bram de Groot, 23-02-2014 13:00

Bedenker: Aaron Korsh | Cast: Gabriel Macht (Harvey Specter), Patrick J. Adams (Mike Ross), Rick Hoffman (Louis Litt), Meghan Markle (Rachel Zane), Sarah Rafferty (Donna Paulsen), Gina Torres (Jessica Pearson), e.a. | Jaar: 2011 - heden | Tv-release: 14 juni 2012 (USA Network) | In Nederland op: Netflix Nederland | In België op: ?
De televisiezender USA Network presenteerde sinds zijn ontstaan in 1977 al een aantal goed ontvangen en nog steeds lopende tv-series, met onder meer Law & Order: Criminal Intent (2001-heden), Monk (2002-heden), Psych (2006-heden) en White Collar (2009-heden). In 2011 verscheen het meest recente succesnummer Suits, een (komedie)serie over de wereld van de advocatuur. De personages Harvey Specter (Gabriel Macht, bekend van de film The Spirit, 2008) en Mike Ross (Patrick J. Adams) vormen in Suits een succesvol duo, al proberen ze ook een aantal geheimen schuil te houden. De IMDb noteert een fraaie 8,9 bij ruim 120 duizend stemmen en dat geeft aan dat Suits voldoende fans achter zich schaart.

De kijkcijfers van Suits stemmen USA Network waarschijnlijk dik tevreden. Naar de afzonderlijke afleveringen van het tweede seizoen keken zo'n 3,0 tot 4,5 miljoen Amerikanen. Aangezien de serie wereldwijd via de on demand-service Neflix te bekijken is, neemt het bereik alleen maar toe. In Nederland moest Suits begin dit jaar op RTL4 verschijnen. Dit is er echter (nog) niet van gekomen. (met dank aan Serietotaal-lezer Onlyjustme).

Seizoen 2
Topadvocaat Harvey Specter en juridisch wonderkind Mike Ross – die niet eens meester in de rechten is – blijven hun geheim bewaken, terwijl ze te maken hebben met de onheilspellende terugkeer van mede-oprichter en firmant Daniel Hardman en geconfronteerd worden met dramatische ontwikkelingen in hun privéleven.


Dvd: Suits seizoen 2 | Afleveringen: 16 x 42 min. | Release: februari 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: Nederlands, Frans | Aantal discs 4 x Dvd | Extra's: The Style of Suits | Suits Sophomore Succes | Punch Reel | Gag Reel | Verwijderde scenes | Webisodes | EAN: 5050582966626 | Met dank aan: Universal Pictures

Het recensie-exemplaar van deze vier disc Dvd-uitgave van Suits is een standaard Dvd-keepcase, uiteraard met ruimte voor de vier schijven. Om de verzamelbox zit een stevige hoes met een identieke vormgeving. Helaas wordt er noch in of op de keepcase extra informatie aangeboden over de afzonderlijke afleveringen. Tevens zijn de schijven enorm lastig uit het hoesje te trekken...

De beeldkwaliteit is netjes, al doet het niet zo filmisch aan als de grootste tv-series. Het heeft zelfs een licht soapachtige uitstraling. Dit neemt niet weg dat het er overwegend goed uitziet via deze Dvd-uitgave, die een kleine laag grain laat zien. De geluidstrack is duidelijk niet het middel om de serie wat meer pit te geven. Suits draait namelijk veelal om dialoog met zo nu en dan achtergrondgeluid/-muziek.

Leuke extra's
Universal Pictures heeft de extra's verdeeld over de vier schijven. De meest opvallende extra staat gelijk op de eerste schijf. Het is de vermakelijke featurette "The Style of Suits", die inzoomt op de kledij en andere aankleding in de serie. Aangezien Suits veelal over advocatuur gaat, is het niet onlogisch dat de heren over het algemeen strak in pak zitten en de dames er dito bijlopen. Ook de details in bijvoorbeeld de luxe kantoren komen aan bod.

De tweede schijf herbergt de docu "Suits Sophomore Succes", waarin wordt teruggekeken op het tweede seizoen en aandacht wordt gegeven aan de ontwikkeling van afzonderlijke personages. Op de derde schijf staan acht webisodes, die de titels "The Can Opener", "Busted", "Quote for Quote", "The Match", "Firing Norma", "El Mensaje", "Getting Litt" en "The Spot" dragen. Ze duren gemiddeld slechts twee minuten en zijn aardig om even aan te zetten.

Op de afzonderlijke schijven staan ook een aantal verwijderde scènes en tussendoor kom je een vermakelijke Punch Reel (disc 2) en een redelijke Gag Reel (disc 4) tegen. Al met al leuk dat Universal de fan een reeks - ondertitelde - extra's gunt. Voor de Dvd van seizoen 3 raden we aan om de verwijderde scenes te vervangen door meer informatieve docu's, zoals het hierboven beschreven "The Style of Suits".

Vervolg: het derde seizoen gaat volgende maand weer verder!
De eerste tien afleveringen van het derde seizoen zijn midden 2013 uitgezonden op USA Network. Vanaf 6 maart keert het huidige seizoen kort terug voor de laatste zes afleveringen, waarvan de eerste episode de titel "Buried Secrets" draagt. Verleden jaar oktober werd bekend dat een vierde seizoen in productie zal gaan.

Hieronder een trailer van de tweede 'helft' van seizoen 3:


Lees meer over: dvd review, suits, USA network, 2013, 2014, extras, beeld, geluid, advocaten, advocatuur, Aaron Korsh, Gabriel Macht, Harvey Specter, Patrick J Adams, Mike Ross

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in