search
Huh?! Keert dit overleden personage terug in 'House of the Dragon' seizoen 2?
Series / Featured

Huh?! Keert dit overleden personage terug in 'House of the Dragon' seizoen 2?

Deze tweet lijkt hier op te hinten, en de vraag is hoe dit zou gebeuren.

Inmiddels is bekendgemaakt dat seizoen 2 van de fantasyhit House of the Dragon in juni terugkeert. X/Twitter lijkt in de tussentijd een hint in petto te hebben.

Het agentschap Independent Talent vertegenwoordigt meerdere acteurs uit de serie. Naar aanleiding van seizoen 2 werd een tweet geplaatst, hierin werd echter ook actrice Sian Brooke genoemd. Brooke speelde echter de overleden koningin Aemma Arryn.

Flashbacks


Mocht het inderdaad zo zijn dat Aemma te zien is in seizoen 2 dan zal dit via flashbacks zijn dan wel via een droom of een visioen. Dit kan in de context zijn van Rhaenyra's (Emma D'Arcy) verhaallijn, maar een connectie met Rhaenys (Eve Best) is ook mogelijk.

Aemma's dood in het kraambed was bepaald tragisch te noemen. Viserys (Paddy Considine) zette alles op alles om zijn zoon, de toekomstige troonopvolger, te laten overleven. Om deze reden gaf hij toestemming voor een medische ingreep waardoor de baby weliswaar zou overleven, maar die Aemma het leven zou kosten.

Onderdeel


Eén mogelijkheid is dat Rhaenyra terugdenkt aan iedereen die zij heeft verloren in haar leven. Aan het begin van het tweede seizoen is de Targaeryen-prinses in de rouw om het verlies van haar zoon Lucerys (Elliot Grihault). Het zou logisch zijn dat ze hierbij op een gegeven moment ook terugdenkt aan haar overleden moeder.Een andere connectie is met Rhaenys Velaryon, aangezien zij een grote rol speelt in de Dans der Draken. Bij het verdere uitdiepen van Rhaenys' verleden is het goed mogelijk dat Aemma hier een rol in speelt. De twee vrouwen waren per slot van rekening schoonzussen. Tegelijkertijd wordt hiermee nogmaals benadrukt dat Rhaenys, net zoals Aemma destijds, niet op waarde werd geschat in de politieke wereld van Westeros.

Waar en wanneer te zien?


Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat in juni 2024 van start op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen