search
Première zesde seizoen 'Game of Thrones' waarschijnlijk eind april
Series / Nieuws

Première zesde seizoen 'Game of Thrones' waarschijnlijk eind april

Dat zou komen door de late premières van series als Girls, Togetherness en Vinyl.

Game of Thrones zou wel eens later zijn première kunnen beleven dan we verwachten. Meestal gaat de HBO-serie eind maart of begin april in première (seizoen 5 begon bijvoorbeeld op 6 april met uitzenden). Ritme hierin was altijd het einde van de grote winterseries van HBO. Entertainment Weekly schrijft nu dat HBO de premièredata van series als Vinyl, Girls en Togetherness heeft aangekondigd. Die gaan op 14 februari en 21 februari van start.

De reden waarom dit ons iets vertelt over de waarschijnlijke premièredatum van Game of Thrones ligt in het feit dat HBO gewoonlijk zo'n twee uur van nieuwe series uitzendt per week. Thrones is tot nu toe altijd uitgezonden nadat de late winterseries (in dit geval dus bijvoorbeeld Girls) eindigden. Dat zou betekenen dat, als de series tien weken op rij uitzenden, Thrones nog steeds pas eind april in première kan gaan.

De kans dat Game of Thrones eerder zijn première beleeft lijkt dus erg klein. Een extra argument dat EW noemt ligt in het feit dat HBO Thrones de afgelopen twee jaar ook tegelijk met andere Emmy award winnende series heeft uitgezonden: Sillicon Valley en Veep. Zo kunnen de series elkaar promoten tijdens de uitzendingen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat hiervan afgeweken gaat worden.

Wat denken jullie?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen