search

Ons nieuws van vrijdag 30 oktober 2015

Zevende seizoen voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Zevende seizoen voor 'The Walking Dead'

Ook Talking Dead keert volgend jaar oktober terug.

AMC heeft aangekondigd dat het The Walking Dead vernieuwd voor een zevende seizoen. Daarnaast zal ook de serie die de Amerikaanse zender direct na uitzendingen heeft, Talking Dead, een nieuw seizoen krijgen. Deze talkshow van Chris Hardwick volgt altijd na The Walking Dead en behandelt onderwerpen van de show.

"Goddank had iemand een Magic 8-Ball bij zich in een van onze lange meetings over deze vernieuwingen. Toen de derde keer 'zonder twijfel' verscheen op het blauwe scherm, wisten we dat we door moesten gaan met nieuwe seizoenen van The Walking Dead en Talking Dead," grapte Charlie Collier, voorzitter van AMC, SundanceTV en AMC Studios. "Alle grappen daargelaten, zijn we erg trots deze series te mogen delen met fans die zo gepassioneerd, communicatief en betrokken zijn. We zijn dankbaar en altijd onder de indruk van het talent, de moeite en de kracht van het werk van Robert Kirkman, Scott Gimple, Chris Hardwick en zoveel van de mensen met wie we samenwerken om deze unieke series mogelijk te maken. Het resultaat: Meer Walking en Talking. Hoera."

Voor seizoen 7 keert Scott M. Gimple terug als showrunner en uitvoerend producent. Ook spelen Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, David Alpert, Greg Nicotero en Tom Luse weer rollen achter de schermen. Wie van de cast terugkeert, is niet zeker, al kunnen we er vanuit gaan dat mensen als Andrew Lincoln (Rick), Chandler Riggs (Carl), Norman Reedus (Daryl), Daina Gurira (Michonne) en Melissa McBride (Carol) het dit zesde seizoen overleven.

De nieuwe afleveringen zijn in oktober 2016 op tv te zien. In Nederland zijn afleveringen van The Walking Dead elke maandag te bekijken op Fox, één dag na de uitzending in de Verenigde Staten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Naomi Watts mogelijk in nieuw seizoen 'Twin Peaks'
Series / Nieuws

Naomi Watts mogelijk in nieuw seizoen 'Twin Peaks'

Gisteren werd nog bekend dat Jennifer Jason Leigh een rol zal spelen in de herleving van de klassieke serie.

Gisteren werd nog bekend dat Jennifer Jason Leigh de nieuwste toevoeging is aan de cast van David Lynch's Twin Peaks voor Showtime, en vandaag is bekend geworden dat Lynch zijn Mulholland Drive-ster voor een rol in de serie wilt.

Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn, Dana Ashbrook, David Patrick Kelly, Richard Beymer, Sheryl Lee, Balthazar Getty, Amanda Seyfried, Peter Sarsgaard en Robert Knepper zijn dusver genoemd als castleden van het nieuwe seizoen, dat uit achttien afleveringen zal bestaan.

Showtime heeft naast de casting van MacLachlan echter nog geen officiële aankondigingen gedaan rondom de serie. Lynch regisseert alle afleveringen van het nieuwe seizoen en schreef de scripts samen met Mark Frost. Naar verwachting zal het derde seizoen eind 2016 van start gaan, wat precies 25 jaar na het einde van het tweede seizoen zou zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Première zesde seizoen 'Game of Thrones' waarschijnlijk eind april
Series / Nieuws

Première zesde seizoen 'Game of Thrones' waarschijnlijk eind april

Dat zou komen door de late premières van series als Girls, Togetherness en Vinyl.

Game of Thrones zou wel eens later zijn première kunnen beleven dan we verwachten. Meestal gaat de HBO-serie eind maart of begin april in première (seizoen 5 begon bijvoorbeeld op 6 april met uitzenden). Ritme hierin was altijd het einde van de grote winterseries van HBO. Entertainment Weekly schrijft nu dat HBO de premièredata van series als Vinyl, Girls en Togetherness heeft aangekondigd. Die gaan op 14 februari en 21 februari van start.

De reden waarom dit ons iets vertelt over de waarschijnlijke premièredatum van Game of Thrones ligt in het feit dat HBO gewoonlijk zo'n twee uur van nieuwe series uitzendt per week. Thrones is tot nu toe altijd uitgezonden nadat de late winterseries (in dit geval dus bijvoorbeeld Girls) eindigden. Dat zou betekenen dat, als de series tien weken op rij uitzenden, Thrones nog steeds pas eind april in première kan gaan.

De kans dat Game of Thrones eerder zijn première beleeft lijkt dus erg klein. Een extra argument dat EW noemt ligt in het feit dat HBO Thrones de afgelopen twee jaar ook tegelijk met andere Emmy award winnende series heeft uitgezonden: Sillicon Valley en Veep. Zo kunnen de series elkaar promoten tijdens de uitzendingen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat hiervan afgeweken gaat worden.

Wat denken jullie?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS bestelt volledig seizoen van Life in Pieces
Series / Nieuws

CBS bestelt volledig seizoen van Life in Pieces

Eerste volledige seizoen van Life in Pieces zal 22 afleveringen tellen.

Maak je klaar voor 22 afleveringen vol met vreemde familie etentjes en nog vreemdere seks grappen! CBS heeft immers bekend gemaakt dat het een volledig eerste seizoen heeft besteld van haar Life in Pieces. De serie kon tot dusver met een gemiddeld aantal kijkers van 10,3 miljoen per week op een meer dan degelijke populariteit rekenen.

Life in Pieces gaat over de Short familie. Iedere aflevering bestaat als het ware uit vier verschillende onderdelen die stuk voor stuk worden verteld vanuit iedere tak van de Short clan. Op deze manier krijgt de kijker een steeds beter inzicht in de geschiedenis van de familie en de interpretaties van verschillende familieleden. Life in Pieces is bovendien een luchtige serie met af en toe een heerlijk stout kantje.

In Life in Pieces maakt de kijker kennis met een op z'n zachtst gezegd uitgebreide cast bestaande uit namen als Dianne Wiest, James Brolin, Zoe Lister-Jones, Colin Hanks, Angelique Cabral, Thomas Sadoski, Betsy Brandt en Dan Bakkedahl.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.