search
Dikke aanrader, met 98 procent op Rotten Tomatoes: zwarte komedie uit 2023 van Netflix
Series / Specials

Dikke aanrader, met 98 procent op Rotten Tomatoes: zwarte komedie uit 2023 van Netflix

De zwarte comedyserie 'Beef' heeft enorm veel prijzen gewonnen en heeft een indrukwekkende score op Rotten Tomatoes.

De serie Beef werd enorm goed ontvangen toen deze vorig jaar uitkwam. Nu hoor je er nog maar weinig mensen over praten, en dat terwijl het een van de beste comedyseries is die op Netflix staan.

Beef verscheen op 6 april 2023 op Netflix. De serie werd gecreëerd door de Amerikaans-Koreaanse regisseur Lee Sung Jin. Het eerste seizoen werd enorm goed ontvangen, waardoor er vrijwel meteen geruchten gingen over een tweede seizoen.

Verkeersruzie


De serie vertelt het verhaal van twee vreemden, die na een verkeersincident op een parkeerplaats verwikkeld raken in een bittere vete. De strijd tussen de twee en hoever ze bereid zijn hiervoor te gaan loopt volledig uit de hand.

De twee antagonisten zetten alles in hun leven op het spel om wraak op elkaar te nemen. De twee hoofdrollen van Danny Cho en Amy Lau worden respectievelijk gespeeld door Steven Yeun en Ali Wong.


Seizoen 2


In februari van dit jaar werd bekendgemaakt dat een tweede seizoen actief onderzocht wordt. Charles Melton, Jake Gyllenhaal, Cailee Spaeny en Anne Hathaway worden allemaal overwogen voor rollen in het seizoen.



Als het aan Lee Sung Jin ligt, krijgt de serie ten minste drie seizoenen: "Er zijn veel ideeën aan mijn kant om dit verhaal gaande te houden … Ik heb een heel groot algemeen idee dat ik nog niet echt kan verklappen, maar ik heb momenteel drie seizoenen in mijn hoofd".

Hoge score en prijzen


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een indrukwekkende score van 98%. Bovendien won het eerste seizoen van de serie een heel aantal prijzen, waaronder acht Emmy Awards en drie Golden Globe Awards.

Deze mag je dus absoluut niet missen. Bekijk Beef op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij Beef al hebt gezien, zou jij de serie dan andere mensen aanraden?

  • Ja, geweldige serie

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niet mijn type serie

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen